fbpx

Landskapsfotografering lockar mest visar omröstning!

2019-01-03T21:39:32+00:00

I en miniundersökning bland medlemmar i Facebookgruppen Naturfotomagasinet som jag är administratör över har en omröstning visat att helst av allt fotograferar medlemmarna i gruppen landskap på 59 röster.

Andra alternativ blir det tätare omkring. Efter landskap kommer Makro (37 röster) tätt följd av fåglar på 33 röster och däggdjur på 28 röster.

Efter däggdjur kommer intima landskap, insekter, annat och på sista plats, människor i naturen.

“Att det är just landskap och följt av makro som är det populäraste att fotografera känns helt naturligt”.

Skägglav i low-key.

Även om omröstning var småskalig så ger den ändå en bild av de naturfotointresserade, cirka 3000 medlemmarnas intresse och vad de väljer att rikta sina kameror emot.

Att det är just landskap följt av makro som är det populäraste att fotografera känns helt naturligt. Landskap att fotografera finns i princip överallt och de varken flyger eller springer bort. Makro likaså, när det kommer till motiv där blommor verkar stå för huvuddelen av makrofotograferingen.

Att fåglar kommer högt upp i listan är inte heller så konstigt. Många naturfotografer tycker om fåglar och det är ofta som naturfotografin bottnar i ett ornitologiskt intresse. Däggdjur duggar tätt därefter.

Lite förvånande är att intima landskap har kommit så långt ner i listan. Det kan givetvis också ha att göra med att alla inte är bekanta med begreppet intima landskap.

Därefter kommer insekter, annat och sista människor i naturen. Jag trodde att insekter skulle komma längre upp men hade däremot en aning om att annat och människor i naturen inte skulle få så mycket röster.

Tack till alla er som röstade och ni som har läst igenom resultatet.

Fröstad Naturfoto

Jag heter Niklas Virsen och är ägare, kurs- och reseledare för Fröstad Naturfotografi. Jag har en lång erfarenhet av naturfotografiska workshops, efterbehandlingskurser och guidning. Jag är medlem i svenska föreningen Naturfotograferna/N och är svensk Olympusambassadör. Jag älskar naturfotografi och natur – något som jag aldrig skulle kunna leva utan. Jag älskar också att lära ut naturfotografi, både som grundkurser och mer avancerade fördjupningskurser. Mina workshops och resor präglas av pedagogiskt lärande och praktiskt kunnande, ofta med kreativa inslag. Boka din fotoresa eller naturfotokurs hos mig! Mina tjänster är professionella, personliga och prisvärda!

Dela med dig!

Om du tycker att denna text, ljud eller video var intressant, lärorik eller trivsam. Glöm inte att dela med dig av den till dina fotovänner!
close-link
VILKEN SAFARIRESA SKA JAG VÄLJA?

VAD ÄR SKILLNADEN PÅ EN VANLIG SAFARI & EN FOTOSAFARI?

Det finns många skillnader mellan en ”vanlig” safari i exempelvis Masai Mara mot en fotosafari arrangerad av Fröstad Naturfoto. Här listar jag de största och viktigaste fördelarna med att åka på en safari med inriktning på fotografering.
Åk på en fotosafari! Läs mer om skillnaden!
close-link

Din e-bok för att
bli en bättre naturfotograf!

Gratiserbjudande från en naturfotograf till en annan!
  • 30 tips som kan göra dig till en bättre naturfotograf.
  • Bonus! +10 tips till i denna andra upplaga.
  • Tips som handlar om mer än bara din kamerautrustning.
PROVLÄS NU & LADDA NER!
close-link

Mina fotoresor till Masai Mara stödjer Läkarmissionens arbete med att stoppa könsstympningen av flickor i Kenya.

1 PLATS KVAR PÅ FOTORESAN 2020
close-link
Välj sida..