Rese- & kursvillkor.

(gäller från 5 juni 2019)

Vid frågor, ring Niklas Virsen: 0736540687

Vi har ordnat resegaranti hos Kammarkollegiet.

Att vi har ordnat med resegaranti innebär att du kan få ersättning om någon del av din paketresa eller sammanlänkade researrangemang blir inställd om vi skulle drabbas av insolvens.

Att vi har ordnat med resegaranti betyder att du har rätt till ersättning för den del av paketresan eller sammanlänkade researrangemanget som vi ansvarar för och som inte har fullgjorts.

1. Bokning

1.1

NÄR BLIR BOKNINGEN BINDANDE?

Bokningen blir bindande så snart du får ett bekräftelsemail att din bokning är registrerad.

1.2

AVBESTÄLL BOKNING

Om du avbeställer en fotoresa för sent kommer du att få betala en viss procent av det totala priset. Detta beror på att kostnaden ska kunna täckas upp för förlorad inkomst. Avbeställning av en fotoresa bör ske så snart som möjligt om du får förhinder. Priser på anmälningsavgiften skiftar beroende på totalpris. På varje resesida finner du hur mycket anmälningsavgiften avser. Du betalar anmälningsavgiften via skickad faktura på e-post. Anmälningsavgiften återbetalas inte. I övrigt om inget annat anges se tabell nedan:

Efter 120 dagar före arrangemang: 40% av det totala priset *
Efter 90 dagar – 60 dagar innan: 60% av det totala priset
Efter 60 dagar till 30 dagar innan: 90% av det totala priset
Efter 30 dagar till 0 dagar innan: 100% av det totala priset

 • Avbeställningskostnaden per person från dag 119 är alltid som lägst anmälningsavgiften.
 • Observera att anmälningsavgiften inte återbetalas.

* Gäller för fotoresor. Vid bokning av naturfotokurs gäller avbeställningsvillkor från 90 dagar.

1.3

INSTÄLLD KURS ELLER RESA

Vid inställd kurs eller fotoresa betalas bokningens kostnad tillbaka till 100%, däremot ersätts inte inköp som har gjorts för denna specifika kurs eller resa. Detta gäller även köpta resebiljetter. Du har själv ansvar för att lägga till avbeställningsskydd på din resebiljett.

2. BETALNING

2.1

NÄR SKA JAG BETALA?

När du bokar en fotoresa eller naturfotokurs måste du alltid betala en anmälningsavgift *. Priser på anmälningsavgiften skiftar beroende på totalpris. På varje rese- och kurssida finner du hur mycket anmälningsavgiften avser. Du betalar anmälningsavgiften via skickad faktura på e-post.

 • Om du bokar en fotoresa skickas slutfakturan ut cirka 5 månader innan fotoresans startdatum. Du har efter detta 14 dagar på dig att betala hela slutsumman, om inget annat anges.
 • Om du bokar en kurs skickas slutfakturan ut cirka 4 månader innan kursens startdatum. Du har efter detta 14 dagar på dig att betala hela slutsumman, om inget annat anges.

För arrangemang som betecknas som naturfotokurser där totalbeloppet understiger 2000:- betalas hela beloppet efter avslutad kurs.

2.2

HUR SKA JAG BETALA?

All betalning sker via faktura som skickas till dig elektroniskt, var därför noggrann och fyll i en riktig och fungerade e-postadress vid bokning.

2.4

PRISÄNDRINGAR

Prisändringar kan ske vid ändring av exempelvis transport- eller boendekostnader. Jag förbehåller mig rätten att höja priset på kursen/resan om den påverkas av externa kostnadshöjningar. Detta kommer att meddelas innan slutbetalning sker.

3. TRANSPORT

3.1

All transport till och från destination bokas och ansvaras av dig som köpare. Detta gäller även avbeställningsskydd (Av- och ombokningstrygghet).

3.2

FÅ HJÄLP MED BOKNING AV FLYGBILJETT

Fröstad Naturfoto samarbetar med resebyrån Big Travel. Du kommer vid bokning att få möjligheten till att få en personlig kontakt som hjälper dig med din bokning av flygbiljett som passar in med fotoresans olika hålltider. När du bokar flygbiljetter via Big Travel är du säker på att din flygning blir så smidig som möjligt och du undviker också eventuella problem med avgångar och flyg som inte synkroniserar med varandra.

Genom att ringa eller mejla din kontakt på Big Travel kommer du att få den bästa flygresan till ett bra pris utan att själv behöva leta runt bland flygbolagens alla hemsidor. Du lyfter helt enkelt luren, säger vilken resa du har bokat – resten sköter Big Travel!

4. HÄLSA

4.1

Du som resenär ansvarar själv att du är vid god kondition och hälsa vid kursen eller resan. Även att du har vaccinerat dig mot sjukdomar i det land som du ska resa till.

4.2

DIN SÄKERHET

Att vandra och fotografera på olika platser i norden eller världen måste vara tryggt! Det är bättre att ha en eller två extra säkerhetslinor istället för ingen alls. Därför kan du följa med mig ut på äventyr med trygghetskänslan att jag aldrig ger mig ut med en grupp utan nödsändare och GPS.

5. ANSVAR

5.1

MITT ANSVAR (FRÖSTAD NATURFOTO)

 • Du ska få en bekräftelse på din bokning.
 • Handlingar och övriga uppgifter levereras i god tid.
 • Att tjänster du köper av mig stämmer med beskrivningen. Jag ansvarar inte för löften som någon annan person utom mig (Niklas Virsén) har gjort angående naturfotokursen eller fotoresan.
 • Du kommer att informeras om alla väsentliga förändringar som rör din bokning.

5.2

BEGRÄNSNINGAR AV MITT ANSVAR (FRÖSTAD NATURFOTO)

Vid fotografering av vilda djur och fåglar kan jag aldrig garantera att du kommer få bra fotomöjligheter av djuret/fågeln, eller att vi kommer att se det specifika djuret/fågeln. Vilda djur och fåglar är som sagt vilda, jag kan varken bryta deras rörelsemönster eller beteende. Jag kommer aldrig att störa djuret på något sätt för att vi ska få bättre fotomöjligheter.

Jag förbehåller mig rätten att ställa in en kurs/resa, eller dagar, av dessa anledningar:

 • Sjukdom
 • Storm eller annat väder som är en fara för dig eller gruppen
 • Krig eller oroligheter i landet (Mäts via UD:s rekommendationer).
 • Naturkatastrofer
 • Strejk
 • Jag reserverar mig för lagändringar och prisändringar som ligger utanför min kontroll.
 • Annan anledning som jag inte kan påverka (extern påverkan).
 • Jag har inget ansvar i kundens köpta resebiljett, tider eller förseningar.
 • Fotoresan eller kursen får inte tillräckligt många bokningar. Teckna därför ett avbeställningsskydd på eventuella resebiljetter.

5.3

DITT ANSVAR (KUND)

Du som kund ansvarar för din egen kamerautrustning och kringprodukter på en kurs eller resa. Du har också ansvar för att komma i tid till olika insamlingsplatser och hålltider för frukost, lunch m.m. Jag ansvarar inte ekonomiskt för eventuella skador som kan uppkomma på kamera, objektiv eller fotorelaterad utrustning. Detta gäller också övrigt som du har med dig på resan, som kläder, ryggsäck, vandringsstavar och så vidare.  Detta ska täckas av ditt eget försäkringsbolag.

Du har skyldighet att själv kontrollera bokningsbekräftelsen så snart den erhålls. Eventuella felaktigheter måste påtalas omedelbart. Du har även ansvar för att den flygbokning du gör överensstämmer med fotoresans upplägg. Du har själv ansvar för att boka avbeställningsskydd för att kunna få pengar tillbaka på flygbiljetter om fotoresan blir inställd.

Företagsinformation

Fröstad Naturfoto
Adress: Östra Tollstad Fröstad 2, 590 17 Mantorp

Org.nr: 19820308-1990
Kontaktinformation: info@frostadnaturfoto.se