Jag har fått många fina minnen och upplevelser i mina två fotogömslen i Fröstad skogen. Många dagar, nätter, kvällar och morgnar har jag spenderat med grävlingar. Men jag har också haft förmånen att ha fina möten med ormvråkar och duvhök som har varit frekventa, näst intill dagliga besökare sedan senhösten 2022. Framför mig har jag nu nya spännande utmaningar, som att försöka få kattuggla som en mer frekvent besökare. den har vid ett flertal tillfällen landat på plattformen under vintern och våren 2023.

Förutom alla dessa fina upplevelser med olika djur har jag även kunnat botanisera bland många olika arter av småfåglar vid mina gömslen. Det är imponerande att se den varierade artlistan, där den allra mest fascinerande för mig är tofsmesen som kan avbildas i en vacker gammelskog. Att sitta där och föreviga dessa fåglar i med vackra kulisser när solen går upp eller ner i gammelskogen är verkligen en upplevelse i sig.

I januari öppnar jag mina gömslen för dig! Du kommer ha möjlighet att sitta i gömslena och fotografera rovfåglar, kanske kattugglor, småfåglar och senare under året även grävlingar, med chans på både rävar och skogsmårdar. Bokningarna för gömslesittning kommer att öppna redan i slutet av sommaren, så håll ögonen öppna för att inte missa chansen!

Duvhöken är en frekvent besökare vid mina fotogömslen.

Ekorrarna tittar också förbi nära gömslet för att sno åt sig lite av fågelmaten.

Förutom alla dessa fina upplevelser med olika djur har jag även kunnat botanisera bland många olika arter av småfåglar vid mina gömslen. Det är imponerande att se den varierade artlistan, där den allra mest fascinerande för mig är tofsmesen som kan avbildas i en vacker gammelskog. Att sitta där och föreviga dessa fåglar i med vackra kulisser när solen går upp eller ner i gammelskogen är verkligen en upplevelse i sig.

Grävling tidigt på kvällen framför gömslet. Ofta kommer jag riktigt nära dessa fantastiskt fascinerande djuren.

Tofsmesen är en av mina favoritfåglar. Att få fånga den på bild i en vacker gammelskog är inte helt fel!

I januari öppnar jag mina gömslen för dig! Du kommer ha möjlighet att sitta i gömslena och fotografera rovfåglar, kanske kattugglor, småfåglar och senare under året även grävlingar, med chans på både rävar och skogsmårdar. Bokningarna för gömslesittning kommer att öppna redan i slutet av sommaren, så håll ögonen öppna för att inte missa chansen!