Kommande föreläsningar 2022.

Fotografera kronvilt i Östergötland.
Kommer snart..
I den här online-föreläsningen berättar jag om hur jag tänker när jag fotograferar klövvilt. Jag berättar också om hur du bäst smyger, sitter på pass och fotograferar.
Att resa som fotograf – utrustning, papper, säkerhet.
Kommer snart..
Vad är det som gäller när du ska resa som fotograf? Vilka papper behöver du, hur ska du packa kameraryggsäcken och många fler frågor besvaras i denna föreläsning.

Redan genomförda live- föreläsningar.

Som du kan se nu i efterhand.

Live – föreläsning: Två veckor i Masai Mara.
Online-föreläsning .
Jag har varit i Masai Mara i två veckor och bjuder på denna föreläsning på bilder från de två veckorna. Jag berättar om mina möten med stora kattdjur som lejon, leopard och gepard. Men även de andra djuren på savannen. Som vanligt bjuder jag också på tips, råd & fotoinspiration.
SE DENNA FÖRELÄSNING NU

Länken öppnas i ett nytt fönster (Youtube)

Live-föreläsning: Björn & järv i de Finländska urskogarna.
Online-föreläsning .
Följ med till Vilda Finland där jag berättar om tajga landskapen, björnar & järvar. Finland mot den ryska gränsen har verkligen massor att erbjuda, inte bara rovdjur utan också magiska landskap. Men det är klart, visst är det främst björnen som lockar!
SE DENNA FÖRELÄSNING NU

Länken öppnas i ett nytt fönster (Youtube)

Live-föreläsning: Fotografera natur på hemmaplan.
Online-föreläsning .
Nu bjuder vi in dig till en live-föreläsning NÄR & FJÄRRAN med naturfotografen Niklas Virsen. Föreläsningen kommer att handla om bilder som Niklas har producerat under 2020 & 2021, med koppling mot närområdet, närnatur och även bilder från fjärran länder som afrika & europa.
SE DENNA FÖRELÄSNING NU

Länken öppnas i ett nytt fönster (Youtube)

Live-föreläsning: Fotografera natur på hemmaplan.
Online-föreläsning .
I den här online-föreläsningen kommer jag att visa bilder från mitt Corona-år hemmavid och presentera kommande fotoprojekt som jag arbetar med för tillfället. Som vanligt får du också massor tips & råd för din naturfotografering, hemmavid.
SE DENNA FÖRELÄSNING NU

Länken öppnas i ett nytt fönster (Youtube)

Live-föreläsning: Djuren på Afrikas savann.
Onlineföreläsning.
Den här onlineföreläsningen tar med dig till Kenyas savann och de stora kattdjuren, lejon, leopard och gepard. Men, savannen är mycket mer än bara kattdjur och ”the big five”. I denna föreläsning kommer du att få stifta bekantskap med andra av savannens invånare.
Se denna föreläsning nu

Länken öppnas i ett nytt fönster (Youtube)

Live-föreläsning: Upplev naturens magi
Onlineföreläsning.
Det har varit ett märkligt fotograferingsår i pandemins spår. I alla fall för mig som är van att utforska och fota världens natur. Men Corona har också öppnat dörrarna för en hel del hemmaprojekt, och har dessutom gett mig chansen att lära min Sonyutrustning alla inställningar, reglage och dess potential – så att det sitter i ryggmärgen.
Se denna föreläsning nu

Länken öppnas i ett nytt fönster (Youtube)

Live-föreläsning: Äventyr i hotad regnskog.
Onlineföreläsning.
I den här onlineföreläsningen berättar jag om fotografering i regnskog, koncentrerat kring primater. Du kommer att få stifta bekantskap med några av våra närmaste släktingar men också flera primater i familjen markattor. Utöver detta  berättar jag också om mitt arbeta med ekoturism och varför det är viktigt.
Se denna föreläsning nu

Länken öppnas i ett nytt fönster (Youtube)

Live-föreläsning: Snö, kyla & underbara motiv.
Onlineföreläsning.
Följ med mig till arktiska landskap där jag bland annat fotograferar arktiska fåglar, myskoxe och tykky-granar. I den här onlineföreläsningen berättar jag om mina fotograferiska äventyr i nordens kalla klimat och ger dig tillika råd och tips på vad du bör tänka på när du ska fotografera i kyla.
Se denna föreläsning nu

Länken öppnas i ett nytt fönster (Youtube)