FÖRELÄSNINGAR

I den här online-föreläsningen (live) får du följa med mig till exotiska och fotografiskt oexploaterade Vietnam. Här kommer jag visa dig vad vi kan fotografera och hur landet är. Bland annat fokuserar jag på juveltrastar, kostymapor och en mångfald av andra primater, fåglar och ryggradslösa djur.

Det endemiska paradiset Madagaskar.

I denna föreläsning berättar jag om mina 4 veckor i det endemiska paradiset Madagaskar. Där har jag fotograferat lemurer, amfibier, ödlor och mycket mer!

Live – föreläsning: Gamar & landskap i norra Spanien.

I den här online-föreläsningen berättar jag om min fotografering av lammgam, gåsgam, grågam och egyptisk gam i norra Spanien. Jag visar dig mina bilder tagna från gömsle i foten av de spanska Pyrenérna och berättar om de olika gamarna. Dessutom visar jag hur vackra landskapen är här.

Länken öppnas i ett nytt fönster (Youtube)

Live – föreläsning: Aktiska Varanger & valar i Nordnorge.

Följ med till arktiska Varanger där jag fotograferar högarktiska arter som praktejder, alfrågel & alförrädare. Jag besöker dessutom Hornöya där jag fotograferar lunnefåglar i snö, toppskarv, tordmule och många fler arter.

Länken öppnas i ett nytt fönster (Youtube)

Live – föreläsning: Resa.

Det trillar ner många mail i min mailbox dagligen. Flera av dem handlar om att resa i naturfotografins tecken. Frågor som rör transport av kamerautrustning, vilka dokument du måste ha med dig och hur du på bästa sätt reser så säkert som möjligt. Detta är frågor som kommer att tas upp under denna online-föreläsning.

Länken öppnas i ett nytt fönster (Youtube)

Live – föreläsning: Två veckor i Masai Mara.

Jag har varit i Masai Mara i två veckor och bjuder på denna föreläsning på bilder från de två veckorna. Jag berättar om mina möten med stora kattdjur som lejon, leopard och gepard. Men även de andra djuren på savannen. Som vanligt bjuder jag också på tips, råd & fotoinspiration.

Länken öppnas i ett nytt fönster (Youtube)

Live-föreläsning: Fotografera natur på hemmaplan.

Nu bjuder vi in dig till en live-föreläsning NÄR & FJÄRRAN med naturfotografen Niklas Virsen. Föreläsningen kommer att handla om bilder som Niklas har producerat under 2020 & 2021, med koppling mot närområdet, närnatur och även bilder från fjärran länder som afrika & europa.

Länken öppnas i ett nytt fönster (Youtube)

Live-föreläsning: Björn & järv i de Finländska urskogarna.

Följ med till Vilda Finland där jag berättar om tajga landskapen, björnar & järvar. Finland har verkligen massor att erbjuda, inte bara rovdjur utan också magiska landskap. Men det är klart, visst är det främst björnen som lockar!

Länken öppnas i ett nytt fönster (Youtube)

Svanworkshop2020
Live-föreläsning: Fotografera natur på hemmaplan.

I den här online-föreläsningen kommer jag att visa bilder från mitt Corona-år hemmavid och presentera kommande fotoprojekt som jag arbetar med för tillfället. Som vanligt får du också massor tips & råd för din naturfotografering, hemmavid.

Länken öppnas i ett nytt fönster (Youtube)

Live-föreläsning: Djuren på Afrikas savann.

Den här onlineföreläsningen tar med dig till Kenyas savann och de stora kattdjuren, lejon, leopard och gepard. Men, savannen är mycket mer än bara kattdjur och ”the big five”. I denna föreläsning kommer du att få stifta bekantskap med andra av savannens invånare.

Länken öppnas i ett nytt fönster (Youtube)

Live-föreläsning: Upplev naturens magi

Onlineföreläsning.
Det har varit ett märkligt fotograferingsår i pandemins spår. I alla fall för mig som är van att utforska och fota världens natur. Men Corona har också öppnat dörrarna för en hel del hemmaprojekt, och har dessutom gett mig chansen att lära min Sonyutrustning alla inställningar, reglage och dess potential – så att det sitter i ryggmärgen.

Länken öppnas i ett nytt fönster (Youtube)

Live-föreläsning: Äventyr i hotad regnskog.

I den här onlineföreläsningen berättar jag om fotografering i regnskog, koncentrerat kring primater. Du kommer att få stifta bekantskap med några av våra närmaste släktingar men också flera primater i familjen markattor. Utöver detta  berättar jag också om mitt arbeta med ekoturism och varför det är viktigt.

Länken öppnas i ett nytt fönster (Youtube)

Live-föreläsning: Snö, kyla & underbara motiv.

Följ med mig till arktiska landskap där jag bland annat fotograferar arktiska fåglar, myskoxe och tykky-granar. I den här onlineföreläsningen berättar jag om mina fotograferiska äventyr i nordens kalla klimat och ger dig tillika råd och tips på vad du bör tänka på när du ska fotografera i kyla.

Länken öppnas i ett nytt fönster (Youtube)