fbpx
Fotoinspiration 2018-08-15T19:30:04+00:00
1609, 2018

Fullformatskriget i en spegellös värld!

Just nu händer det väldigt mycket på kameramarknaden och framförallt på den spegellösa marknaden där både Nikon och Canon har lanserat sina första modeller av fullframe spegellöst. Modellerna har betäckningen Z för Nikon och Canon EOS R för Canon. Om detta inte var nog ser det ut som också Panasonic kommer göra Nikon och Canon […]

1209, 2018

Gräv guld i ditt bildarkiv!

Du har säkert någon gång sökt igenom ditt bildarkiv och funnit bilder som du känner starkt inför. Naturbilder som du annars skulle kasta i papperskorgen?

Jag förespråkar ofta att slänga så mycket bilder som möjligt. Dock enbart de bilder som är uppenbart tekniskt dåliga, det finns ingen anledning till att spara dessa så länge de inte […]

909, 2018

Du är inbjuden till en dag fylld med naturfoto!

Den 28 oktober är det dags att inviga min nya föreläsningslokal/kurslokal! I en vacker flygel från 1800-talet kommer det vara livat med både föreläsningar och en massa kurser framöver!

Du bjuds nu in på en fantastisk naturfotodag på Östgötaslätten med fyra spännande föreläsare! Barbo Nelly, Stefan Neregård, Niklas Storm och Niklas Virsén.

Evenemanget […]

309, 2018

Topp 4 anledningar till varför jag väljer spegellöst!

Alldeles nyligen har Nikon lanserat Nikon Z. Två modeller med betäckning Z6 och Z7. Om det inte var nog går ett rykte som förvisso visar sig vara sant att Panasonic nu ger sig in i fullformat spegellös-kriget. Det är en spännande tid vi har framöver.

Jag är Svensk Olympusambassadör och fotograferar med en […]

2908, 2018

I vilket efterbehandlingsprogram arbetar du? Här är de mest använda!

I vilket efterbehandlingsprogram arbetar du? Här är de mest använda!

Det är återigen dags för en mindre undersökning och denna gång ställde jag frågan vad medlemmarna på Naturfotomagasinet (Facebookgrupp) använde för efterbehandlingsprogram.

Vid omröstningen kunde medlemmarna rösta på flera olika alternativ för ofta arbetar man kanske i två program samtidigt. Exempelvis Lightroom […]

2608, 2018

Har du aptit på livet?

Min son Isak är snart ett år. Det är full fart hela dagarna. Allt är nytt och spännande och det som är bekant ska undersökas in i minsta detalj. Vrida, vända och kasta leksaker. Dansa och lyssna på musik och leka med maten.

När det väl är dags att säga god natt är det samma sak. […]

2208, 2018

Såhär tänker & fotograferar jag!

För ett tag sedan intervjuades jag av Sylvia Adams efter att hon sett mig på scen i Västerås. Sylvia har en väldigt trevlig hemsida där hon bland annat intervjuar andra professionella naturfotografer. Bland de fotografer som har intervjuats tidigare finner vi exempelvis Hans Strand, Kristel Schneider, Bruno d’Amicis, Floris Smeets med flera.

Om du vill få […]

2008, 2018

Skillnaden mellan en vanlig safari och en fotosafari!

Det finns många skillnader mellan en ”vanlig” safari i exempelvis Masai Mara mot en fotosafari arrangerad av Fröstad Naturfoto. Här har jag försökt att lista de största och viktigaste fördelarna med att åka på en safari med inriktning på fotografering i regi av mig!

Eter ett hårt tryck på platserna för fotoresan till […]

1808, 2018

3 anledningar till varför du behöver vässa dina efterbehandlingskunskaper!

Idag är efterbehandling en mycket stor del av din fotografering. Det är här du kan särskilja dig och din fotografering mot andra fotografer.

Jag ser ofta väldigt duktiga naturfotografer som har för knapphändig kunskap i efterbehandlingen och med handen på hjärtat, om du vill komma någonstans med din naturfotografering idag, måste du […]

1508, 2018

Ny Podcast om naturfoto!

Låt oss vara ärliga, det finns väldigt få podcasts på svenska som handlar om naturfotografering. Jag kan nämna en. Nu finns det snart två!

Jag startar inom kort upp podcasten “En värld av bilder”. Detta som en fortsättning på min populära Youtubekanal som du säkert har sett?

Annars så finner du länken här: www.youtube.com/c/niklasvirsen

En podcast eller poddradio kan […]