fbpx
Fotoinspiration2018-10-31T23:36:45+00:00
1911, 2018

Mitt system för sortering i Lightroom.

Ett av de största problemen de flesta fotografer ställs inför ett alltmer växande arkiv med bilder som man i slutändan tappar kontrollen över. I detta kaos går du också miste om riktigt bra bilder. Känner du igen dig?

Sedan jag började säkerhetskopiera mina bilder i molnet har allt förändrats. Jag hoppas att förmedla detta till […]

1211, 2018

Veckans bild (v.45)

Veckans bild (v. 45) är fotograferad av Barbo Nelly på min workshop i somras, Kreativ fotografering i en östgötsk djungel. Med fokus på kreativitet skapade Barbro denna fantastiska bild sent på kvällen när ljuset var dovt. En spegling i vattenytan skapar mystik och dramatik i bilden. De små reflektionerna i vattenytan ger bilden ytterligare dynamik. […]

811, 2018

Ny svanworkshop vid Rosenkällasjön, Östergötland!

Idag släppte jag en ny workshop i Östergötland. En svanworkshop där vi kommer riktigt nära och arbetar kreativt med både knölsvan och sångsvan.

Det här är workshopen för dig som vill fotografera svanar med låg vinkel och riktigt nära. Lär dig också många nya tips & knep för att skapa ännu bättre fågelbilder av […]

611, 2018

Inspiration till höstfotograferingen.

Om du är en av de personer som blir lite uttråkad på hösten eller kanske inte finner någon inspiration till din fotografering. Då kan jag kanske pigga upp dig på ett avsnitt från min Youtubekanal som handlar om höstfotografering i Rosenkällasjön.

Spela upp videon genom att klicka på bilden nedan:

411, 2018

Rätt urval gör dig till en bättre fotograf!

Det pratas ofta om teknik, bildkomposition, kameror och optik. Allt det här är viktigt! Efterbehandlingen är också en ingrediens som idag är fruktansvärt viktigt att behärska! Det är 50% av hela den fotografiska processen. Något annat som också är extremt viktigt är urval!

Låt oss säga att du kommer hem från en av […]

211, 2018

Fotografera dina bästa björnbilder med mig!

Jag berättar om min fotoresa, Vilda Finland – Björnar & tajga. En fantastisk fotoresa som ger dig massor av brunbjörnsfotografering, riktigt nära! Vi arbetar också med landskapet där björnen härskar med myrar, gölar och gammal skog. I detta ljudklipp får du också höra om den gången en stor brunbjörn strök förbi gömslet nattetid. […]

111, 2018

Bemästra HDR & Panorama i Lightroom Classic

I detta avsnitt från min Youtubekanal går jag på djupet och lär dig hur du enkelt kan skapa både HDR och Panoramabilder i Lightroom Classic. I den senaste versionen av Lightroom Classic har du också möjligheten att skapa en HDR-Panorama, en häftig funktion.

Vad som är bra med att skapa både HDR och Panoraman […]

3010, 2018

M43 VS. Fullframe-spegellöst, bildupplösning

Idag kan ni lyssna om mina tankar kring bildupplösning och vad egentligen nyttan är med fullframe i dagens digitala värld. Detta med ett fokus av enbart sensorupplösning.

Fröstad Naturfoto
Välj sida..