Först och främst vill jag rikta ett tack till alla er som fortfarande bokar kurser & workshops på hemmaplan. Även till er så klart som bokar fotoresor längre fram i tiden. Tack så mycket för allt stöd jag får via mail, sociala medier & telefonsamtal, det betyder väldigt mycket! ♥️

Det mesta av våra nyhetsflöden domineras idag av Coronakrisen som slår hårt mot både människoliv, samhället och världsekonomin. Jag har redan skrivit några artiklar om Covid-19 och hur utbrottet kan komma att påverka våra viktiga världsbiotoper med dessa biologiska mångfald.

Även om vår vanliga influensa dödar cirka 500 – 1000 personer i Sverige per år är Covid-19 något nytt, skrämmande och ogripbart. Det vilar en mörk skugga över bara namnet Corona som gör att de allra flesta av oss väljer att rikta öronen åt det hållet där det nämns. Det finns all anledning till de akuta åtgärder som görs i dagsläget i Sverige idag med begränsning av folksamlingar, restriktioner på restauranger och avrådan mot resor utanför Sveriges landsgränser. Många av oss lever idag med en klump i bröstet, inte minst inför vart den här katastrofen ska ta vägen rent ekonomiskt för många av Sveriges småföretag. Inte minst i min egen bransch, resebranschen. Jag ser dock väldigt ljust på naturupplevelser och fotoresor för tiden efter Corona.

Masai

En Masai blickar ut över sitt landskap i södra Kenya.

Förstå mig rätt, men en sådan här kris kan till och med vara bra för äventyrslusten och viljan att se världen. När vi blir påminda om att det är mycket värre saker som kan inträffa (exempelvis Covid-19) än trassel vid en bankautomat, ett inställt flyg eller att maten på flygplanet serverats kall tror jag att vi vågar njuta mer av våra naturupplevelser. Vi kommer med andra ord, tror jag att se en stor ökning av att vilja se världen och lära oss nya saker efter det här tragiska kapitlet i modern tid. Vår äventyrslust kommer att prägla kommande år, inte rädslan för att något ska hända. Det är vad jag tror och hoppas på. Att vi fotografer fortsätter att bedriva ekoturism som nu är viktigare än någonsin och visar vårt ekonomiska stöd i de mest utsatta områdena i världen.

Detta leder i sin tur till mina fotoresor. I skrivande stund har jag blivit tvungen att ställa in två av mina populära fotoresor till arktiska Varanger i Nordnorge. Redan idag är en resa fullbokad för 2021. Fotoresan till Uganda som skulle ha ägt rum nu i 1 maj har också flyttats fram till början av oktober och är fullbokad. Det är så kul att se att många av mina resenärer direkt vill boka upp sig på kommande år. För detta vill jag tacka er ödmjukast och  påminna om att vi inte får ge vika för rädslor. Vi ska vara försiktiga i dagsläget men inte vara paralyserade. Jag tror det är viktigt att ha något att längta efter i dessa svåra tider. Jag vill bara säga till alla er där ute som tvekar. Du kan boka tryggt med mig! Läs mer om din trygga bokning här nedan.

Masai

En Masai med sin pilbåge framför sin eldstad  i södra Kenya.

Boka tryggt med Fröstad Naturfoto.

När du bokar en fotoresa, workshop eller kurs med Fröstad Naturfoto tycker jag att det är viktigt att du ska känna dig trygg om något inträffar så att fotoresan, workshopen eller kursen inte kan genomföras. I exempelvis händelse av lagändringar, inreseförbud, avrådan från Utrikesdepartementet eller andra omständigheter som omöjliggör aktivitetens trygghet, kommer aktiviteten ställas in och då följer jag paketreselagen. Om en kurs eller workshop utan inkluderad transport och boende blir inställt på grund av händelser som ligger utanför min kontroll ersätts även hela ditt inbetalade belopp.

I övrigt, gäller mina ordinarie resevillkor som du kan läsa om här: https://www.frostadnaturfoto.se/kurs-och-resevillkor/

Jag har också ordnat resegaranti genom Kammarkollegiet. Att jag har ordnat med resegaranti innebär att du kan få ersättning om någon del av din paketresa eller sammanlänkade researrangemang blir inställd om vi skulle drabbas av insolvens (konkurs).

Att vi har ordnat med resegaranti betyder att du har rätt till ersättning för den del av paketresan eller sammanlänkade researrangemanget som vi ansvarar för och som inte har fullgjorts.

Anmäl dig till nyhetsbrevet.

Fotoinspiration och bevakning av fotoresor & workshops, varje vecka.

När du prenumererar på mitt nyhetsbrev får du varje vecka fotoinspiration från min Youtube-kanal, blogg & andra sociala källor. Ta del av tips & råd från mig som professionell naturfotograf. Bevaka även alla nya fotoresor, workshops & kurser som Fröstad Naturfoto har. Helt enkelt den bästa fotoinspirationen samlad i ett veckobaserat nyhetsbrev. Helt gratis!
(obligatoriskt) (obligatoriskt)


Fröstad naturfoto använder Get a newsletter som hanterar nyhetsbrev och prenumerationer. Genom att skicka in din e-post till nyhetsbrevet godkänner du samtidigt att din e-post skickas till Get a newsletter för behandling. Du kan när som helst välja att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet genom att klicka på avsluta prenumeration längst ner i varje mailutskick. Get a newsletter skickar inte vidare dina uppgifter till tredjepart, är ett svenskt företag och har servrar inom EU. Här kan du läsa mer om deras integritetspolicy.

Prenumerera för ännu mer fotoinspiration!