UTRIKESDEPARTEMENTET AVRÅDER FRÅN RESOR TILL ”ALLA VÄRLDENS LÄNDER” (FÖRUTOM EU & NORGE) FRAM TILL DEN 15 OKTOBER 2021.

Vi har under längre tid haft en avrådan från UD till ”världens alla länder”, även om EU´s dörrar nu står öppna för vaccinerade personer. UD´s avrådan följs av de allra flesta seriösa researrangörer. När UD avråder från en destination kan vi inte räkna med att få densamma hjälp om något skulle gå snett. Som att någon av oss blir sjuka, förlorar väskan eller om någon oförutsedd händelse inträffar som exempelvis oroligheter i landet, snabba ändringar i pandemilagar eller stängda gränser. För er resenärer gäller, i de allra flesta fall inte heller er reseförsäkring i detta fall.

Det är tråkigt att behöva meddela att fotoresor blir framskjutna, exempelvis som den senaste fotoresan till Uganda som skulle körts den 1-11 oktober 2021. Men, tro mig det är för ert eget bästa – alltid säkerheten först!

Att erbjuda er deltagare att åka med trots avrådan från UD är inte aktuellt då vi aldrig kan veta vad som händer när vi väl är på plats. Att arrangera en fotoresa när Utrikesdepartementet avråder från att resa är inte bara oseriöst utan kan också bli mycket problematiskt för deltagarna. Jag vill inte sätta er i denna situation och tänjer heller inte – eller försöker hitta kryphål i mina resevillkor, även om det är svåra tider.

Jag hoppas och tror att ni har överseende med detta och kanske rentav uppskattar mitt förhållningssätt till UDs avrådan. När du reser med mig är det alltid säkerheten först!

Utrikesdepartementet skriver själva i sitt pressmeddelande att:

”UD förbereder en övergång, så snart det är möjligt, till en ordning där pandemirelaterade avrådansbeslut endast behålls för särskilt utsatta länder/områden”.

Det känns bra att inom två veckor tid få det mer specificerat än ”alla länder i världen förutom EU”.

TACK FÖR ER STÖD!

Fotografiska hälsningar, Niklas Virsen/N

Vill du få ännu mer fotoinspiration? Varje vecka på tisdag & torsdagar publiceras nya videos på min Youtubekanal som ger dig tips och handledning i naturfotografering. Prenumerera på min kanal för att inte missa kommande avsnitt!