fbpx
Integritetspolicy2018-12-29T19:30:47+00:00

Integritetspolicy

(Gäller från 2018-12-29)

Den 25 maj 2018 började den nya dataskyddsförordningen GDPR att gälla. Det innebär att Personuppgiftslagen (PuL) upphör att gälla.

Jag är väldigt noggrann med att dina personuppgifter (som i enighet med nya lagen GDPR även innefattar, e-postadress, IP-adress, adress, bilder och ljudupptagningar) lagras säkert och inte kommer i orätta händer. Var alltid vaksam när du lämnar ut personuppgifter på Internet till sidor som inte har en integritetspolicy eller cookiepolicy. Läs mer vad min integritetspolicy avser nedan.

Fröstad Naturfotos behandling av personuppgifter.

Fröstad Naturfoto är ansvarig för dina personuppgifter. Exempelvis behandlar Fröstad Naturfoto dina personuppgifter för att kunna administrera fotoresor, workshops samt utskick av nyhetsbrev.

Vilka personuppgifter behandlas?

De personuppgifter som behandlas av Fröstad Naturfoto är den information som du lämnar ifrån dig när du exempelvis anmäler dig till en fotoresa, workshop eller till nyhetsbrevet. Denna information samlas in från dig direkt, eller på ett sätt som du har samtyckt till.

Den information som Fröstad Naturfoto behandlar varierar beroende på situation. Exempelvis gäller detta ändamålet för att samla in informationen eller hur länge personuppgifterna behandlas.

Fotoresor & workshops.

De personuppgifter som behandlas vid bokning av fotoresa eller workshop används till administration. I detta ingår kontaktuppgifter och fakturainformation, som exempelvis namn, adress, telefonnummer och e-post. Den rättsliga grunden för denna behandling är att fullgöra det avtal som ingåtts i samband med registreringen. Dina personuppgifter kommer att behandlas så länge som det behövs eller så länge de krävs enligt lag.

Beställningar.

De personuppgifter som behandlas vid administration av beställningar från butiken är kontakt och fakturainformation, som exempelvis namn, adress, telefonnummer och e-post. Den rättsliga grunden för denna behandling är att fullgöra det avtal som ingåtts i samband med beställning i butiken. Dina personuppgifter kommer att behandlas så länge som det behövs eller så länge det krävs enligt lag.

Nyhetsbrev.

De personuppgifter som behandlas vid anmälan till nyhetsbrev är namn och e-postadress. Den rättsliga grunden för denna behandling är samtycke. Personuppgifterna behandlas tills du begär utträde från nyhetsbrevet.

Information om hur du använder Fröstad Naturfoto webbplats.

Fröstad Naturfoto använder de personuppgifter som samlas in via cookies och IP-nummer till att förbättra prestandan exempelvis vid bokningar, butikköp och andra ”kritiska” val som görs på webbplatsen. De personuppgifter som behandlas gällande information om hur du använder Fröstad Naturfotos webbplats är exempelvis cookies och IP-nummer. Den rättsliga grunden för denna behandling är intresseavvägning. Personuppgifterna behandlas så länge som det behövs för ändamålet.

Utvärdering av fotoresa eller workshop.

När du har deltagit på en fotoresa eller workshop kommer Fröstad Naturfoto skicka ut en utvärdering till dig via e-post. Syftet med denna utvärdering är att förbättra kvalitén och upplevelsen för dig på Fröstad Naturfotos fotoresor och workshops. De personuppgifter som behandlas är (???).

Det är helt frivilligt att svara på den utvärdering som skickas till dig efter utförd workshop eller fotoresa. Det rättsliga grunden för behandling av personuppgifterna är intresseavvägning. Personuppgifterna behandlas i ett (1) år, därefter anonymiseras utvärderingarna.

Känsliga personuppgifter.

I samband med registrering till fotoresor & workshops kan vid behov känsliga personuppgifter i form av allergier och hälsa behandlas. Den rättsliga grunden för denna behandling är samtycke. Personuppgifterna behandlas så länge som det behövs för ändamålet.

Hur skyddas dina personuppgifter?

Fröstad Naturfoto behandling av personuppgifter skyddas av lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder. Åtgärderna är sådana att de säkerhetsställer en säkerhetsnivå som är lämplig i förhållandet till risken med behandlingen.

Dina personuppgifter lagras i krypterade filer på en lokal dator.

Vem förutom Fröstad Naturfoto själv kommer att ta del av dina personuppgifter?

Dina personuppgifter kan lämnas ut på grund av de rättsliga förpliktelser som Fröstad Naturfoto har.

Via det webhotell och e-posttjänst, One.com, som Fröstad Naturfoto använder kan de och deras underleverantörer eventuellt komma att behandla dina personuppgifter.

Via Google Analytics kan Google komma att behandla en del av dina personuppgifter.

När Fröstad Naturfoto överför personuppgifter till annan part vidtar Fröstad Naturfoto alla rimliga juridiska, organisatoriska och tekniska åtgärder som kan krävas för att skydda dina personuppgifter.

Överföring av personuppgifter till tredje land.

Fröstad Naturfoto kan komma att föra över personuppgifter till tredje land, det vill säga länder utanför EU/EES. Detta sker exempelvis om du deltar på en fotoresa till ett land utanför EU/EES. Fröstad Naturfoto kommer då att vidta alla rimliga juridiska, organisatoriska och tekniska åtgärder som krävs för att uppnå en adekvat skyddsnivå för dina personuppgifter.

Rättigheter enligt dataskyddsförordningen.

Du har ett antal rättigheter på gentemot Fröstad Naturfoto i enlighet med Dataskyddsförordningen.

  • Du kan, gratis få ta del av de personuppgifter om dig som behandlas av Fröstad Naturfoto och vid eventuella fel få dessa rättade.
  • Du kan begära radering eller begränsning av behandlingen av dina personuppgifter eller helt invända mot denna behandling.
  • Du kan även inge klagomål till Datainspektionen för behandlingen av personuppgifter som Fröstad Naturfoto gör.

Kontaktinformation.

Epost: info@frostadnaturfoto.se

Telefon: 0736540687

Postadress: Fröstad Naturfoto, Östra Tollstad Fröstad 2, 590 17 Mantorp

Dela med dig!

Om du tycker att denna text, ljud eller video var intressant, lärorik eller trivsam. Glöm inte att dela med dig av den till dina fotovänner!
close-link
VILKEN SAFARIRESA SKA JAG VÄLJA?

VAD ÄR SKILLNADEN PÅ EN VANLIG SAFARI & EN FOTOSAFARI?

Det finns många skillnader mellan en ”vanlig” safari i exempelvis Masai Mara mot en fotosafari arrangerad av Fröstad Naturfoto. Här listar jag de största och viktigaste fördelarna med att åka på en safari med inriktning på fotografering.
Åk på en fotosafari! Läs mer om skillnaden!
close-link

Din e-bok för att
bli en bättre naturfotograf!

Gratiserbjudande från en naturfotograf till en annan!
  • 30 tips som kan göra dig till en bättre naturfotograf.
  • Bonus! +10 tips till i denna andra upplaga.
  • Tips som handlar om mer än bara din kamerautrustning.
PROVLÄS NU & LADDA NER!
close-link

Mina fotoresor till Masai Mara stödjer Läkarmissionens arbete med att stoppa könsstympningen av flickor i Kenya.

1 PLATS KVAR PÅ FOTORESAN 2020
close-link
Välj sida..