Landskapsfotograf, däggdjursfotograf, fågelfotograf, naturkonstfotograf. Det är någon som har bestämt att vi ska dela in naturfotografering i olika fack. Varför? Det är en fråga som jag ska försöka att diskutera i detta inlägg.

Kärt barn har många namn.

Den största separationen man ofta gör inom naturfotografering är mellan landskapsfotograf & naturfotograf. Där en naturfotograf fotograferar däggdjur och fåglar och en landskapsfotograf fotograferar just landskap. I varje kategori finns det också flera olika undergrupper som exempelvis däggdjursfotograf & fågelfotograf.

Att låsa in sig i ett hörn genom att dela in sig i ett fack är inte min melodi. Naturen är så nära ihopkopplad med både landskapet, däggdjuren och fåglarna att det i mina ögon blir en omöjlighet separera dem från varandra. Tillika kulturfototografi – allt hänger samman i en enda stor härlig röra. Inom just kulturfotografi tycker jag att ekoturism spelar en stor roll som i sin tur innebär artbevarande och skydd av hotade biotoper.

Kärt barn har många namn – men för mig är det bara naturfotograf som är titeln.

En snabb fråga!

Kallar du dig för naturfotograf?

Begränsa sig, nej tack!

Kan det bero på att jag har svårt att bestämma och begränsa mig men jag vill inte dela in mig i ett fack. Att vara naturfotograf idag handlar mer om att bara avbilda och skapa naturbilder. Att vara naturfotograf idag handlar lika mycket om att skapa video (videofotograf) och skapa både dokumentära och abstrakta skildringar av natur och djur.

Vill du få ännu mer fotoinspiration? Varje vecka på tisdag & torsdagar publiceras nya videos på min Youtubekanal som ger dig tips och handledning i naturfotografering. Prenumerera på min kanal för att inte missa kommande avsnitt!

Fotoresor & workshops rakt ner i din brevlåda.

Prenumerera på nyhetsbrevet & få gratis fotoinspiration varje vecka en gratis e-bok med tips & råd.
Prenumerera nu.
Du kan när som helst avsluta din prenumeration.
Click Me