Landskapsfotograf, däggdjursfotograf, fågelfotograf, naturkonstfotograf. Det är någon som har bestämt att vi ska dela in naturfotografering i olika fack. Varför? Det är en fråga som jag ska försöka att diskutera i detta inlägg.

Kärt barn har många namn.

Den största separationen man ofta gör inom naturfotografering är mellan landskapsfotograf & naturfotograf. Där en naturfotograf fotograferar däggdjur och fåglar och en landskapsfotograf fotograferar just landskap. I varje kategori finns det också flera olika undergrupper som exempelvis däggdjursfotograf & fågelfotograf.

Att låsa in sig i ett hörn genom att dela in sig i ett fack är inte min melodi. Naturen är så nära ihopkopplad med både landskapet, däggdjuren och fåglarna att det i mina ögon blir en omöjlighet separera dem från varandra. Tillika kulturfototografi – allt hänger samman i en enda stor härlig röra. Inom just kulturfotografi tycker jag att ekoturism spelar en stor roll som i sin tur innebär artbevarande och skydd av hotade biotoper.

Kärt barn har många namn – men för mig är det bara naturfotograf som är titeln.

Begränsa sig, nej tack!

Kan det bero på att jag har svårt att bestämma och begränsa mig men jag vill inte dela in mig i ett fack. Att vara naturfotograf idag handlar mer om att bara avbilda och skapa naturbilder. Att vara naturfotograf idag handlar lika mycket om att skapa video (videofotograf) och skapa både dokumentära och abstrakta skildringar av natur och djur.

Anmäl dig till nyhetsbrevet.

Fotoinspiration och bevakning av fotoresor & workshops, varje vecka.

När du prenumererar på mitt nyhetsbrev får du varje vecka fotoinspiration från min Youtube-kanal, blogg & andra sociala källor. Ta del av tips & råd från mig som professionell naturfotograf. Bevaka även alla nya fotoresor, workshops & kurser som Fröstad Naturfoto har. Helt enkelt den bästa fotoinspirationen samlad i ett veckobaserat nyhetsbrev. Helt gratis!
(obligatoriskt) (obligatoriskt)


Fröstad naturfoto använder Get a newsletter som hanterar nyhetsbrev och prenumerationer. Genom att skicka in din e-post till nyhetsbrevet godkänner du samtidigt att din e-post skickas till Get a newsletter för behandling. Du kan när som helst välja att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet genom att klicka på avsluta prenumeration längst ner i varje mailutskick. Get a newsletter skickar inte vidare dina uppgifter till tredjepart, är ett svenskt företag och har servrar inom EU. Här kan du läsa mer om deras integritetspolicy.

Prenumerera för ännu mer fotoinspiration!