I det här avsnittet fotograferar jag månljus & sothöna #månljus

En ganska ovanlig kombination kanske du tycker men jag fotograferar ganska ofta i en lokal som har rikligt med sothöna som dessutom är ganska oskygg. Detta i kombinationen med en fullmåne tyckte jag kunde bli ett vinnande koncept. Jag går upp tidigt, innan klockan har slagit 04:30 för att hinna med och fotografera månen när den går ner vid horisonten. Om jag ofta säger att du behöver vara snabb vid det första solljuset så är månljus en helt annan historia.

Här är månen som bäst i max 5 minuter så det gäller verkligen att ta vara på din tid. Det problematiska med att fotografera månljus & sothöna i en och samma bild är givetvis perspektivet, att få med månljuset som reflekteras i vattnet, själva månen och även sothönan.

Det kräver en del “rekning” och även kunskap om låga vinklar. Saker som du kommer att få fotoinspiration för i detta avsnitt.

Prenumerera på min Youtube-kanal!

Vill du få ännu mer fotoinspiration? Varje vecka på tisdag & torsdagar publiceras nya videos på min Youtubekanal som ger dig tips och handledning i naturfotografering. Prenumerera på min kanal för att inte missa kommande avsnitt!

Fotoresor & workshops rakt ner i din brevlåda.

Prenumerera på nyhetsbrevet & få gratis fotoinspiration varje vecka en gratis e-bok med tips & råd.
Prenumerera nu.
Du kan när som helst avsluta din prenumeration.
Click Me