I det här avsnittet fotograferar jag månljus & sothöna #månljus

En ganska ovanlig kombination kanske du tycker men jag fotograferar ganska ofta i en lokal som har rikligt med sothöna som dessutom är ganska oskygg. Detta i kombinationen med en fullmåne tyckte jag kunde bli ett vinnande koncept. Jag går upp tidigt, innan klockan har slagit 04:30 för att hinna med och fotografera månen när den går ner vid horisonten. Om jag ofta säger att du behöver vara snabb vid det första solljuset så är månljus en helt annan historia.

Här är månen som bäst i max 5 minuter så det gäller verkligen att ta vara på din tid. Det problematiska med att fotografera månljus & sothöna i en och samma bild är givetvis perspektivet, att få med månljuset som reflekteras i vattnet, själva månen och även sothönan.

Det kräver en del ”rekning” och även kunskap om låga vinklar. Saker som du kommer att få fotoinspiration för i detta avsnitt.

Anmäl dig till nyhetsbrevet.

Fotoinspiration och bevakning av fotoresor & workshops, varje vecka.

När du prenumererar på mitt nyhetsbrev får du varje vecka fotoinspiration från min Youtube-kanal, blogg & andra sociala källor. Ta del av tips & råd från mig som professionell naturfotograf. Bevaka även alla nya fotoresor, workshops & kurser som Fröstad Naturfoto har. Helt enkelt den bästa fotoinspirationen samlad i ett veckobaserat nyhetsbrev. Helt gratis!
(obligatoriskt) (obligatoriskt)


Fröstad naturfoto använder Get a newsletter som hanterar nyhetsbrev och prenumerationer. Genom att skicka in din e-post till nyhetsbrevet godkänner du samtidigt att din e-post skickas till Get a newsletter för behandling. Du kan när som helst välja att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet genom att klicka på avsluta prenumeration längst ner i varje mailutskick. Get a newsletter skickar inte vidare dina uppgifter till tredjepart, är ett svenskt företag och har servrar inom EU. Här kan du läsa mer om deras integritetspolicy.

Prenumerera för ännu mer fotoinspiration!