Varangerresan 2019 ( #varanger2019 på Facebook & Instagram), blev en riktigt höjdarresa för deltagarna med lunnefågel i snö, lunnefåglar som stred om boningshålen, toppskarvar, tordmule, sillgrisslor, praktejder, alförrädare, alfågel, magiska landskap, renar, vita skogsharar, räv och till slut ven norrsken.

Det har börjat att droppa in bilder från deltagarna nu och jag hoppas på fler framöver. Här är alla länkar till dig som är intresserad av att få se vad vi har fotograferat och gjort på fotoresan ”Arktiska Varanger i Nordnorge” 2019.

Tuija Waren, Molpe, Finland.

“Så genomtänkt och bra organiserad fotoresa! Själv uppskattade jag mest de två dagarna på Hornøya, speciellt den första dagen med sol och snöfall. Vilken upplevelse! Blandning med landskap-, fågel- och däggdjursfotografering passade mig perfekt.

På kvällarna hade vi korta workshop och diskussioner till exempel om bildbehandling, bildvisning och om följande dagens program. Själv lärde jag mig en hel del nya finesser om Olympus, ett stort tack Niklas!”

Barbro Nelly, Ödeshög.

“Trevligt och glatt sällskap, fina fotomöjligheter i underbart landskap! Bra blandning av landskapsfoto och fågelfoto. Bra boende!”

Dag Sjöstrand, Stockholm.

“Mycket bra genomfört! Lagom blandning av landskap och fåglar. Lite mer tid för hararna hade varit trevligt.”