Jag är frivilligt fast i trädgården med min kamera i detta avsnitt där jag kommer att ge dig mina bästa råd kring makrofotografering. Det finns väldigt mycket att upptäcka i trädgården med omnejd på Fröstad gård.

Här blandas vilda blomster med planterande i en magisk röra. Jag fotografera trädgården idag med bland annat förgätmigej, gullvivor, äppel- & körsbärsblommor. Med hjälp av en roterande display på kameran kan jag komma ner i de låga vinklarna som verkligen gör skillnad i dina makrobilder.

När jag är fast med kameran i trädgården arbetar jag väldigt mycket med ljus, framförallt när det kommer till att skapa intima landskapsbilder på mina motiv. Utrustningen den här gången består av Olympus E-M1X, 60 mm makro 2,8 och 45 mm Pro 1,2. Detta är objektiv som ger mig möjligheten att både skapa intima landskapsbilder men också närbilder i 1:1.

Till min hjälp denna gång har jag också ett mycket omväxlande väder med sol, blandat med blåst och kraftiga regnskurar. Detta gör att ljuset stundtals blir väldigt dramatiskt och jag inte behöver tillsätta externt ljus, som jag annars brukar göra när jag fotograferar makrofotografering.

Denna video består av 17 minuters fotoinspiration, råd och naturfotografering som jag hoppas att du kommer att uppskatta. Kanske du själv beger dig ut i din trädgård efter detta och se vad du kan hitta att fotografera?

Anmäl dig till nyhetsbrevet.

Fotoinspiration och bevakning av fotoresor & workshops, varje vecka.

När du prenumererar på mitt nyhetsbrev får du varje vecka fotoinspiration från min Youtube-kanal, blogg & andra sociala källor. Ta del av tips & råd från mig som professionell naturfotograf. Bevaka även alla nya fotoresor, workshops & kurser som Fröstad Naturfoto har. Helt enkelt den bästa fotoinspirationen samlad i ett veckobaserat nyhetsbrev. Helt gratis!
(obligatoriskt) (obligatoriskt)


Fröstad naturfoto använder Get a newsletter som hanterar nyhetsbrev och prenumerationer. Genom att skicka in din e-post till nyhetsbrevet godkänner du samtidigt att din e-post skickas till Get a newsletter för behandling. Du kan när som helst välja att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet genom att klicka på avsluta prenumeration längst ner i varje mailutskick. Get a newsletter skickar inte vidare dina uppgifter till tredjepart, är ett svenskt företag och har servrar inom EU. Här kan du läsa mer om deras integritetspolicy.

Prenumerera för ännu mer fotoinspiration!