Jag är frivilligt fast i trädgården med min kamera i detta avsnitt där jag kommer att ge dig mina bästa råd kring makrofotografering. Det finns väldigt mycket att upptäcka i trädgården med omnejd på Fröstad gård.

Här blandas vilda blomster med planterande i en magisk röra. Jag fotografera trädgården idag med bland annat förgätmigej, gullvivor, äppel- & körsbärsblommor. Med hjälp av en roterande display på kameran kan jag komma ner i de låga vinklarna som verkligen gör skillnad i dina makrobilder.

När jag är fast med kameran i trädgården arbetar jag väldigt mycket med ljus, framförallt när det kommer till att skapa intima landskapsbilder på mina motiv. Utrustningen den här gången består av Olympus E-M1X, 60 mm makro 2,8 och 45 mm Pro 1,2. Detta är objektiv som ger mig möjligheten att både skapa intima landskapsbilder men också närbilder i 1:1.

Till min hjälp denna gång har jag också ett mycket omväxlande väder med sol, blandat med blåst och kraftiga regnskurar. Detta gör att ljuset stundtals blir väldigt dramatiskt och jag inte behöver tillsätta externt ljus, som jag annars brukar göra när jag fotograferar makrofotografering.

Denna video består av 17 minuters fotoinspiration, råd och naturfotografering som jag hoppas att du kommer att uppskatta. Kanske du själv beger dig ut i din trädgård efter detta och se vad du kan hitta att fotografera?

[Prenumerera] på min Youtube-kanal för att få fotoinspiration, två gånger i veckan:

Vill du få ännu mer fotoinspiration? Varje vecka på tisdag & torsdagar publiceras nya videos på min Youtubekanal som ger dig tips och handledning i naturfotografering. Prenumerera på min kanal för att inte missa kommande avsnitt!

Fotoresor & workshops rakt ner i din brevlåda.

Prenumerera på nyhetsbrevet & få gratis fotoinspiration varje vecka en gratis e-bok med tips & råd.
Prenumerera nu.
Du kan när som helst avsluta din prenumeration.
Click Me