fbpx

Var fotograferar du det ultimata vinterparadiset? Här är svaret!

2019-01-19T12:53:31+00:00

Har du någonsin undrat om det finns någon plats där snölandskapet är så vackert så att det känns som det är direkt hämtat från en dröm?  Då menar jag inte vilken dröm som helst utan den längtan du hade som barn till ett vinterrike, ett sagoland där jultomten själv skulle välja att bo med tomtemor och alla hans nissar. Låt mig presentera denna platsen för dig. Ett vinterparadis I östra Finland.

Snart kommer en fotoresa till ett av mina absolut vackraste områden för att fotografera  ett sagolikt vinterlandskap vara bokningsbart på Fröstad Naturfo. Här kommer du att kunna skapa landskapsbilder på snölandskapet i ett av nordens vackraste vinterområden.

En av de bilderna jag hade drömt om att fotografera var gran med “tykky” I det tidiga morgonljuset.

Se till att inte missa denna chans. Som vanligt är det begränsat med antal platser och efterfrågan av nytänkande fotoresor brukar vara hög.

  • Fotografera fenomenet som finländarna kallar för “tykky” (stora snömassor som klistrar fast sig på granar).
  • Skapa bilder av stjärnorna i ett gnistrande vinterparadis.

Hur en drömbild blev till.

En av dagarna då jag planerade inför den här fotoresan vaknade jag till en klar morgon men med lite slöjmoln framför månen. Jag intog den numera sedvanliga frukosten där vi ska bo under denna fotoresa, packade min kameraväska och begav mig ut till vinterlandskapet.

En av de bilderna jag hade drömt om att fotografera var gran med “tykky” i det tidiga morgonljuset. Toner av ljusblått och rosa samt tung snö över granarna.

Jag hade inte trott att detta skulle hända men om det är något jag har lärt mig är att man aldrig kan lita på väderprognoserna i denna miljö. Istället för mulet väder fick jag den bilden jag ville ha. Den är mjuk, fluffig, ljusblå och rosa på samma gång, en av mina drömbilder från detta område är numera ett faktum.

Vad är din drömbild? Vad vill du skapa I detta sagolandskap av snö?

Bevaka denna fotoresa och många fler genom att prenumerera på mitt nyhetsbrev.

Prenumerera på nyhetsbrevet.

Bevaka alla nya fotoresor & workshops!

  • Missa inga erbjudanden eller lanseringar av nya fotoresor & workshops.
  • Dessutom får du massor fotoinspiration och konkreta råd och tips på hur du blir en bättre naturfotograf, varje vecka!
  • Helt gratis!

* obligatoriskt fält.

Fröstad naturfoto använder Mailchimp som hanterar nyhetsbrev och prenumerationer. Genom att skicka in din e-post till nyhetsbrevet godkänner du samtidigt att din e-post skickas till Mailchimp för behandling.

E-boken Bli en bättre naturfotograf, helt gratis!

Just nu när du prenumererar på nyhetsbrevet får du e-boken, Bli en bättre naturfotograf helt gratis! I denna e-bok ger jag dig 35 tips & råd som du kan ta med dig i din utveckling mot att bli en bättre naturfotograf. Du får e-boken direkt i din mail efter registrering.

Bli en bättre naturfotograf. E-bok.

Fröstad Naturfoto

Jag heter Niklas Virsen och är ägare, kurs- och reseledare för Fröstad Naturfotografi. Jag har en lång erfarenhet av naturfotografiska workshops, efterbehandlingskurser och guidning. Jag är medlem i svenska föreningen Naturfotograferna/N och är svensk Olympusambassadör. Jag älskar naturfotografi och natur – något som jag aldrig skulle kunna leva utan. Jag älskar också att lära ut naturfotografi, både som grundkurser och mer avancerade fördjupningskurser. Mina workshops och resor präglas av pedagogiskt lärande och praktiskt kunnande, ofta med kreativa inslag. Boka din fotoresa eller naturfotokurs hos mig! Mina tjänster är professionella, personliga och prisvärda!

Dela med dig!

Om du tycker att denna text, ljud eller video var intressant, lärorik eller trivsam. Glöm inte att dela med dig av den till dina fotovänner!
close-link
VILKEN SAFARIRESA SKA JAG VÄLJA?

VAD ÄR SKILLNADEN PÅ EN VANLIG SAFARI & EN FOTOSAFARI?

Det finns många skillnader mellan en ”vanlig” safari i exempelvis Masai Mara mot en fotosafari arrangerad av Fröstad Naturfoto. Här listar jag de största och viktigaste fördelarna med att åka på en safari med inriktning på fotografering.
Åk på en fotosafari! Läs mer om skillnaden!
close-link

Din e-bok för att
bli en bättre naturfotograf!

Gratiserbjudande från en naturfotograf till en annan!
  • 30 tips som kan göra dig till en bättre naturfotograf.
  • Bonus! +10 tips till i denna andra upplaga.
  • Tips som handlar om mer än bara din kamerautrustning.
PROVLÄS NU & LADDA NER!
close-link

Mina fotoresor till Masai Mara stödjer Läkarmissionens arbete med att stoppa könsstympningen av flickor i Kenya.

1 PLATS KVAR PÅ FOTORESAN 2020
close-link
Välj sida..