Har du någonsin undrat om det finns någon plats där snölandskapet är så vackert så att det känns som det är direkt hämtat från en dröm?  Då menar jag inte vilken dröm som helst utan den längtan du hade som barn till ett vinterrike, ett sagoland där jultomten själv skulle välja att bo med tomtemor och alla hans nissar. Låt mig presentera denna platsen för dig. Ett vinterparadis I östra Finland.

Snart kommer en fotoresa till ett av mina absolut vackraste områden för att fotografera  ett sagolikt vinterlandskap vara bokningsbart på Fröstad Naturfo. Här kommer du att kunna skapa landskapsbilder på snölandskapet i ett av nordens vackraste vinterområden.

En av de bilderna jag hade drömt om att fotografera var gran med ”tykky” I det tidiga morgonljuset.

Se till att inte missa denna chans. Som vanligt är det begränsat med antal platser och efterfrågan av nytänkande fotoresor brukar vara hög.

  • Fotografera fenomenet som finländarna kallar för ”tykky” (stora snömassor som klistrar fast sig på granar).
  • Skapa bilder av stjärnorna i ett gnistrande vinterparadis.

Hur en drömbild blev till.

En av dagarna då jag planerade inför den här fotoresan vaknade jag till en klar morgon men med lite slöjmoln framför månen. Jag intog den numera sedvanliga frukosten där vi ska bo under denna fotoresa, packade min kameraväska och begav mig ut till vinterlandskapet.

En av de bilderna jag hade drömt om att fotografera var gran med ”tykky” i det tidiga morgonljuset. Toner av ljusblått och rosa samt tung snö över granarna.

Jag hade inte trott att detta skulle hända men om det är något jag har lärt mig är att man aldrig kan lita på väderprognoserna i denna miljö. Istället för mulet väder fick jag den bilden jag ville ha. Den är mjuk, fluffig, ljusblå och rosa på samma gång, en av mina drömbilder från detta område är numera ett faktum.

Vad är din drömbild? Vad vill du skapa I detta sagolandskap av snö?