Vinterfotografering, en uppåtgående sol & bokeh är ett vinnande koncept. Just nu är det ett magiskt vinterlandskap ute i större delen av Sverige & Norden. Solen står lågt och vinterljuset skiftar i gult, orange och tidigt på morgonen & kvällen i rosa. #vinterfotografering #bokeh

I den här videon får ni följa med mig ut på vinterfotografering & jag berättar även hur jag arbetar med bokeh & ger dig råd kring att få en fin bakgrundsoskärpa i dina vinterbilder. Dessutom arbetar jag med tajta små utsnitt, så kallade intima landskap längs ån hemma vid Fröstad gård, Lillån. Jag har under den senaste tiden arbetat mycket med min naturfotografering på hemmaplan. Detta kanske inte är så konstigt på grund av rådande situation, men just nu trivs jag väldigt bra i just vinterlandskapet.

Framförallt vackert blir vinterfotografering tidigt på morgonen strax innan och en liten stund efter soluppgång enligt min mening. När det varma möter det kalla skapas en magi. Jag fotograferar gärna denna kontrast mellan gult, orange och blått. Eller rosa & blått. I den här videon förklarar jag också hur du kan gå tillväga för att se din egen kameras ISO-prestanda, men kanske framförallt vad du kan göra för att testa din smärtgräns när det kommer till brus i bilderna.

Jag berättar hur jag arbetar med bokeh vid vinterfotografering (03:50) : https://youtu.be/jhXubqGG2Ak?t=230

ISO-prestanda och hur du kan testa din egen smärtgräns för brus i dina bilder (09:45) : https://youtu.be/jhXubqGG2Ak?t=585

Anmäl dig till nyhetsbrevet.

Fotoinspiration och bevakning av fotoresor & workshops, varje vecka.

När du prenumererar på mitt nyhetsbrev får du varje vecka fotoinspiration från min Youtube-kanal, blogg & andra sociala källor. Ta del av tips & råd från mig som professionell naturfotograf. Bevaka även alla nya fotoresor, workshops & kurser som Fröstad Naturfoto har. Helt enkelt den bästa fotoinspirationen samlad i ett veckobaserat nyhetsbrev. Helt gratis!
(obligatoriskt) (obligatoriskt)


Fröstad naturfoto använder Get a newsletter som hanterar nyhetsbrev och prenumerationer. Genom att skicka in din e-post till nyhetsbrevet godkänner du samtidigt att din e-post skickas till Get a newsletter för behandling. Du kan när som helst välja att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet genom att klicka på avsluta prenumeration längst ner i varje mailutskick. Get a newsletter skickar inte vidare dina uppgifter till tredjepart, är ett svenskt företag och har servrar inom EU. Här kan du läsa mer om deras integritetspolicy.

Prenumerera för ännu mer fotoinspiration!