Vinterfotografering, en uppåtgående sol & bokeh är ett vinnande koncept. Just nu är det ett magiskt vinterlandskap ute i större delen av Sverige & Norden. Solen står lågt och vinterljuset skiftar i gult, orange och tidigt på morgonen & kvällen i rosa. #vinterfotografering #bokeh

I den här videon får ni följa med mig ut på vinterfotografering & jag berättar även hur jag arbetar med bokeh & ger dig råd kring att få en fin bakgrundsoskärpa i dina vinterbilder. Dessutom arbetar jag med tajta små utsnitt, så kallade intima landskap längs ån hemma vid Fröstad gård, Lillån. Jag har under den senaste tiden arbetat mycket med min naturfotografering på hemmaplan. Detta kanske inte är så konstigt på grund av rådande situation, men just nu trivs jag väldigt bra i just vinterlandskapet.

Framförallt vackert blir vinterfotografering tidigt på morgonen strax innan och en liten stund efter soluppgång enligt min mening. När det varma möter det kalla skapas en magi. Jag fotograferar gärna denna kontrast mellan gult, orange och blått. Eller rosa & blått. I den här videon förklarar jag också hur du kan gå tillväga för att se din egen kameras ISO-prestanda, men kanske framförallt vad du kan göra för att testa din smärtgräns när det kommer till brus i bilderna.

Jag berättar hur jag arbetar med bokeh vid vinterfotografering (03:50) : https://youtu.be/jhXubqGG2Ak?t=230

ISO-prestanda och hur du kan testa din egen smärtgräns för brus i dina bilder (09:45) : https://youtu.be/jhXubqGG2Ak?t=585

Prenumerera på min Youtube-kanal!

Om du gillar denna video, glöm inte att prenumerera och trycka tummen upp, tack!

Två nya avsnitt i veckan – tisdagar & torsdagar.

  •  Avsnitt med allt inom naturfotografi och natur.
  • Följ med på mina resor och fotosessioner utomlands och i närområdet.
  • Få bildinspiration och tips på fotoäventyr.
  • Lär dig allt om tekniken bakom bilderna.

Jag heter Niklas Virsen och är ägare för Fröstad Naturfoto – fotoresor, workshops & kurser. Jag är medlem i svenska föreningen Naturfotograferna/N & jordenruntfarare i mitt uppdrag som naturfotograf. Jag älskar naturfotografi och natur – något som jag aldrig skulle kunna leva utan. Jag älskar också att lära ut naturfotografi & teknik. Jag mår som allra bäst när jag ser mina elever utvecklas inom fotograferingen. Nu vill jag dela med mig av mina erfarenheter, kunskaper och platser jag har fotograferat på. #naturfotografi

Ännu mer fotoinspiration hittar du här: https://youtube.com/playlist?list=PLPNvk5GEpLbE9Qe-BoHuiLRoMw9w1wD88

Vill du få ännu mer fotoinspiration? Varje vecka på tisdag & torsdagar publiceras nya videos på min Youtubekanal som ger dig tips och handledning i naturfotografering. Prenumerera på min kanal för att inte missa kommande avsnitt!

Fotoresor & workshops rakt ner i din brevlåda.

Prenumerera på nyhetsbrevet & få gratis fotoinspiration varje vecka en gratis e-bok med tips & råd.
Prenumerera nu.
Du kan när som helst avsluta din prenumeration.
Click Me