Igår när jag tillbringade hela kvällen, natten & morgonen i mitt grävlingsgömsle i Fröstad skogen. En kväll som resulterade i fina bilder på grävling i det sista gyllene ljuset. En natt som var superaktiv med födosökande och närgångna grävlingar vid gömslet. I tillägg en morgon där två grävlingar gjorde spontana besök vandrande på en av de stora fallna bokstammarna. Ett helt magiskt dygn i grävlingsgömslet med andra ord.

Sedan hände det som inte fick hända, minneskortet fallerade till följd av obrukbara bilder. Ett SD-kort som inte kan öppna katalogen. Förtvivlan var det första som slog mig med de bilderna och video som jag hade producerat. Det här har hänt mig tidigare, men nu med ett annat märke. Sammanlagt under min tid som naturfotograf har jag haft tre minneskort som har gått sönder. Två av dessa i mina Olympussystem och nu också ett i Sonysystemet. Det kanske inte låter så mycket, men när du verkligen har fotograferat något som du gillar skarpt, ja då vill du inte tappa bilderna. 

En av bilderna från kvällen & natten med grävlingarna, när jag sedan uppdagade att det ena minneskortet hade gått sönder.

Som tur är hade jag backup på mitt andra kort i kamerahuset, vilket räddade hela min dag. Om du inte säkerhetskopierar dina bilder tycker jag det är dags nu. Jag har skrivit en artikel hur jag arbetar med säkerhetskopiering av mina bildfiler. 

Här finner ni den artikeln:  https://www.frostadnaturfoto.se/den-stora-backup-guiden/

Fler artiklar i samma ämne:

Anmäl dig till nyhetsbrevet.

Fotoinspiration och bevakning av fotoresor & workshops, varje vecka.

När du prenumererar på mitt nyhetsbrev får du varje vecka fotoinspiration från min Youtube-kanal, blogg & andra sociala källor. Ta del av tips & råd från mig som professionell naturfotograf. Bevaka även alla nya fotoresor, workshops & kurser som Fröstad Naturfoto har. Helt enkelt den bästa fotoinspirationen samlad i ett veckobaserat nyhetsbrev. Helt gratis!
(obligatoriskt) (obligatoriskt)


Fröstad naturfoto använder Get a newsletter som hanterar nyhetsbrev och prenumerationer. Genom att skicka in din e-post till nyhetsbrevet godkänner du samtidigt att din e-post skickas till Get a newsletter för behandling. Du kan när som helst välja att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet genom att klicka på avsluta prenumeration längst ner i varje mailutskick. Get a newsletter skickar inte vidare dina uppgifter till tredjepart, är ett svenskt företag och har servrar inom EU. Här kan du läsa mer om deras integritetspolicy.

Prenumerera för ännu mer fotoinspiration!