Fotoväskor för en naturfotograf är heliga ting och oftast har vi väldigt många av dem. I alla fall jag som räknar in fem olika kameraväskor och flertalet andra som jag har förbrukat genom åren. Kepsar och kameraväskor är min ”dille” och idag tänkte jag berätta om min absolut bästa kameraväska som jag använder både på mina fotoresor men också när jag fotograferar i närområdet.

Det är flera faktorer som en bra fotokameraväska måste uppfylla och i de allra flesta fall uppfylls bara någon eller några av dessa. Den här fotoväskan jag ska presentera kommer närmast perfektion som jag uppfattar det.

En riktigt bra kameraväska måste:

  • Kunna rymma all min tänkta kamerautrustning för en specifik fotosession. Detta varierar givetvis beroende på vart du ska resa eller vilket fotouppdrag du ska ut på.
  • Ha en bra bärkomfort. Detta är extremt viktigt för mig. Fotoväskor med dålig bärkomfort går bort direkt.
  • Tåla väder och vind. När jag arbetar som naturfotograf är en vädertätad ryggsäck med dragkedjor som skyddar mot regn mycket viktigt.
  • Ha smarta funktioner, många fickor och ställen för att spänna fast diverse prylar utanför ryggsäcken och då inte inräknat stativ.
  • Vara relativt lättviktig när den inte är fullproppad med utrustning.

Mina två absoluta favoritväskor som får äran att bära min kamerautrustning tryggt, säkert och bekvämt är, F-Stop Tilopa och nytillskottet Peak Design Everyday backpack. Idag ska vi prata om nummer ett, F-stop Tilopa.

Kameraryggsäck.

Om jag är tvungen att sätta en kameraväska på förstaplats på prispallen så blir det utan tvekan min trotjänare F-Stop Tilopa. Detta är min perfekta reskamrat när jag är iväg på mina fotoresor. Tilopa är också tillräckligt liten (trots sin kapacitet) att gå som handbagage på de flesta flygbolag jag har rest med vilket är ett väldigt stort plus.

Tre andra mycket viktiga faktorer som Tilopa har är dess vädertätade och ruggade uppbyggnad och material. Den här fotoryggsäcken kan du verkligen hantera hårt i alla typer av miljöer, tro mig jag har testat.

Bärkomforten är också fenomenal på F-Stop Tilopa. Aldrig har jag burit en mer välgjord och till mig anpassad fotoryggsäck på ryggen. Jag jämför Tilopa med vilken high-klass vandringsryggsäck som helst.

Nu har vi kommit fram till den största fördelen med F-stop Tilopa som jag ser det. Detta är in-bag funktionen med F-stops såkallade ICU. Detta är helt enkelt väskor i själva väskan. Du kan skräddarsy Tilopa precis som du vill ha den baserat på i vilken situation du ska använda ryggsäcken.

Jag som fotograferar med ett mindre spegellöst system väljer en mindre ICU i fotoväskan och får på detta sätt plats med ännu mer kringprodukter, exempelvis en drönare, kläder, liggunderlag, stormkök & mat eller något annat viktigt som jag behöver ha med mig. Jag kan givetvis också sätta in den fullstora ICU som gör Tilopa till en riktigt stor fotoryggsäck som sväljer det mesta i kamerautrustning.

Anmäl dig till nyhetsbrevet.

Fotoinspiration och bevakning av fotoresor & workshops, varje vecka.

När du prenumererar på mitt nyhetsbrev får du varje vecka fotoinspiration från min Youtube-kanal, blogg & andra sociala källor. Ta del av tips & råd från mig som professionell naturfotograf. Bevaka även alla nya fotoresor, workshops & kurser som Fröstad Naturfoto har. Helt enkelt den bästa fotoinspirationen samlad i ett veckobaserat nyhetsbrev. Helt gratis!
(obligatoriskt) (obligatoriskt)


Fröstad naturfoto använder Get a newsletter som hanterar nyhetsbrev och prenumerationer. Genom att skicka in din e-post till nyhetsbrevet godkänner du samtidigt att din e-post skickas till Get a newsletter för behandling. Du kan när som helst välja att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet genom att klicka på avsluta prenumeration längst ner i varje mailutskick. Get a newsletter skickar inte vidare dina uppgifter till tredjepart, är ett svenskt företag och har servrar inom EU. Här kan du läsa mer om deras integritetspolicy.

Prenumerera för ännu mer fotoinspiration!