I denna video fotograferar jag med ett kort skärpedjup, med 1,2 (Olympus M/43) bländare. Jag arbetar ofta kreativt med korta skärpedjup och förklarar i denna video hur jag tänker när jag producerar mina bilder med korta skärpedjup.

Många gånger använder jag ett kort skärpedjup för att skapa intressepunkter i mina naturfotobilder och som ett sätt att leda ögat till en viss del av bilden. Det kan ibland vara svårt att arbeta med alltför kort skärpedjup exempelvis 1,2 då skärpeplanet i bilden är väldigt komprimerat. Gör du dock rätt och testar dig fram kan du skapa riktigt häftiga resultat.

Jag hoppas att denna video ska ge dig inspiration till att fotografera med kort skärpedjup och att du kanske lär dig något nytt på vägen.

Anmäl dig till nyhetsbrevet.

Bevaka alla nya fotoresor & workshops!

Ny fotoinspiration med artiklar & video varje tisdag.

När du prenumererar på nyhetsbrevet får du e-boken, Bli en bättre naturfotograf helt gratis!

* obligatoriskt fält.

Fröstad naturfoto använder Mailchimp som hanterar nyhetsbrev och prenumerationer. Genom att skicka in din e-post till nyhetsbrevet godkänner du samtidigt att din e-post skickas till Mailchimp för behandling.

Just nu när du prenumererar på nyhetsbrevet får du e-boken, Bli en bättre naturfotograf helt gratis! I denna e-bok ger jag dig 35 tips & råd som du kan ta med dig i din utveckling mot att bli en bättre naturfotograf. Du får e-boken direkt i din mail efter registrering.

Bli en bättre naturfotograf. E-bok.