Det finns väldigt mycket duktiga fotografer där ute, både amatörfotografer och entusiaster. De skapar naturbilder med spännande motiv i form av olika fåglar och däggdjursarter, magiska landskap och häftiga intima makrobilder av naturens minsta invånare.

Däremot ser jag ofta en osäkerhet och ovilja att arbeta vid datorn i efterhand. Både med bildredigering och presentation av bilderna.

Efterbehandling av naturfotografier.

Jag har tidigare sagt att jag anser att naturfotografering idag är 50% i fält och 50% efterbehandling. Därför startar jag nu upp en serie av mer tekniskt inriktade kurser.

Kursen Lightroom för naturfotografer har du säkert redan sett sedan tidigare? Om du inte har gjort det kan du läsa mer om min Lightroom & Photoshop kurs som är helt skräddarsydd för naturfotografer.

På två scener. Scandinavian Photo i Stockholm till vänster och Fotografiska till höger.

Jag har utbildat i Lightroom och Photoshop i över 6 år och vet vilken positiv inverkan denna kurs kan ha på dina bilder, lyft dem till nästa nivå helt enkelt. Detsamma gäller struktur och ordning i Lightroom-arkivet.

Nog om detta, den andra kursen som jag nu har startar upp handlar om vad du gör med dina bilder efter själva fotograferingen och efterbehandlingen.

Dina naturbilder förtjänar en fantastisk presentation!

Tänk på den tid, energi och pengar du lägger ner på naturfotograferingen. Förtjänar inte dina naturbilder en fantastisk presentation? Vare sig du har som ambition att föreläsa inför större grupper eller bara visa dina bilder för din familj och vänner förtjänar dina naturfotografier en värdig presentation. Detta kan du göra med kraftfulla Powerpoint, lätt och smidigt när du vet hur programvaran fungerar, och det ska du lära dig på denna kurs.

Kursen: Skapa fantastiska bildspel i kraftfulla Powerpoint startar den 17 augusti 2019 och har bara 4 stycken platser.

 

En bit av gränssnittet i Microsoft Powerpoint.

Mitt första val är Microsoft Powerpoint.

Jag har arbetat med Microsoft Powerpoint som första val till mina föreläsningar i naturfotografering. Nu senast med bildföreläsningen ”Från Afrikas savanner till karga Nordnorge”. Sedan jag började att skapa mina bildspel och föreläsningar i Powerpoint har jag stått på en del stora scener som exempelvis Fotografiska i Stockholm, Camera Natura dagen i Västerås, på Scandinavian Photo i Stockholm, Dansk Fotofestival för att nämna några. Dessutom har jag föreläst på otaliga fotoklubbar runt om i landet, alla med Microsoft Powerpoint som navet i bildföreläsningen.

Om jag säger högkvalitativa bildspel och slides kanske inte Microsoft Powerpoint är det första program som du tänker på. Det kanske snarare är Lightroom Classic CC, Adobe Premier, Keynote eller Indesign och för vissa kanske Windows fotovisaren. Powerpoint har sedan längre tid tillbaka ihopkopplat med enkla bildspel med roliga ”Powerpoint-gubbar” och olika tabeller i de mest skiftande pastellfärger. Tänk om!

Dagens versioner av Powerpoint är mycket kraftfulla verktyg som kommer att kunna ge dig högkvalitativa bildspel med synkade bilder, ljudeffekter, musik och video. Faktum är att Powerpoint enligt min mening är ett av de mest lättlärda men ändå kraftfullaste verktyget för att skapa just bildspel och presentationer idag. Microsoft Powerpoint är inte enbart knutet till en PC-miljö utan även Mac.