Lightroom & Photoshop för naturfotografer.

BOKA
 • KOSTNAD: 5000:- / 6-8 TIMMAR

 • Privatkurs för 1 person eller mindre grupper.

Anmälningsavgift: Ingen anmälningsavgift krävs.

Inkluderat i priset : Lunch, kaffe och kaffebröd.

Ej inkluderat i priset: Transport till Fröstad gård och utgifter av personlig karaktär.

Läs kursvilkoren..

 • Lär dig de bästa knepen för att lyfta dina naturbilder till en helt ny nivå.

 • Skräddarsy din alldeles egen efterbehandlingskurs.

 • På mina privatkurser kan du ställa de ”dumma” frågorna.

 • Få hjälp med ditt bildarkiv och din struktur i Lightroom.

 • Backuplösningar, ordning och reda på mappar och filer, ritplattor och mycket mer.

Jag är en av Sveriges främsta utbildare i Lightroom Classic CC för naturfotografi specifikt. Under många år har jag utbildat i Lightroom för både privatpersoner och grupper. Just privatkurser i Lightroom är något som ofta efterfrågas. Jag är medlem i den svenska föreningen Naturfotograferna /N som värnar om den ärliga naturbilden. Mina Lightroom- och Photoshopkurser handlar om att göra bra bilder bättre utan att manipulera bildmaterialet. Efterbehandlingen ska vara så subtil som möjligt men ändå höja din naturbild till en helt ny nivå.

Idag är efterbehandling av dina naturfotografier ett måste (främst om du fotograferar i RAW)! Jag vill dra det så långt och säga att din naturfotografering idag bör bestå av 50% fotograferande i fält och 50% efterbehandling, urval och sortering (kanske till och med 40% – 60%).

Att efterbehandla dina naturfotografier ska ske snabbt och strukturerat. För att göra detta måste du arbeta fram ett flödesschema där du minimerar onödig tid att leta efter reglage eller bilder.

Jag kan ge dig ett strukturerat arbetssätt och enkla medel för att få dina naturfotografier att lyfta. Om du verkligen är seriös med din fotografering, oavsett om du är nybörjare, amatör eller har fotograferat i flera år, måste du lära dig att efterbehandla dina bilder du kommer med allra största sannolikhet häpna över resultatet.

Jag vet, efter flera års utbildare i Lightroom och Photoshop att de allra bästa kurserna i efterbehandling är privatkurser. Utbildning för dig som är skräddarsydd helt efter dina behov. Jag vet av erfarenhet att det ibland kan vara känsligt att sitta i en större grupp och behöva ställa de ”dumma frågorna”. Det kan du göra här hos mig på Fröstad gård.

Mina privatkurser.

Det är också så att kvalitén blir mycket bättre när du väljer en privatkurs istället för en kurs med flera deltagare, just därför att allt fokus ligger på dig. Du slipper också den största akilleshälen med grupputbildning i efterbehandling, den varierande kunskapen. En del personer kan mycket andra lite. Detta är genomgående vid alla utbildningar jag har haft i Lightroom och Photoshop oavsett om det står nybörjarkurs eller avancerad kurs på titeln. På mina privatkurser så läggs kursen upp helt i enlighet med din nuvarande kunskapsnivå.

Jag tar emot och välkomnar alla som vill gå en privatkurs till Fröstad gård som ligger vackert beläget mitt på östgötaslätten. Här nedan har jag listat upp tre generella personer och hur mina privatkurser i Lightroom kan hjälpa dig. Tänk dock på att det alltid är du som väljer vad vi ska fokusera på när det gäller din privatkurs.

För nybörjare.

Du är nybörjare i Lightroom och efterbehandling. Du har hört talas om programvaran och sett vad den kan göra med dina bilder. Nybörjaren kan få en hel introduktion till Lightroom, hur arkivet fungerar och hur du ska göra för att lyfta dina naturfotobilder med endast några reglage. Detta är med andra ord en introduktion i Lightroom där fokus ligger på att lära ut de enkla knepen som ändå kan göra stor skillnad i dina naturbilder.

För dig som vill lära dig mer.

Du har själv eller på en tidigare kurs lärt dig Lightrooms gränsnitt och du har importerat bilder i programmet och lärt dig de grundläggande reglagen i efterbehandlingsprocessen. Du vill lära dig mer och lyfta dina bilder till ytterligare en ny nivå. Du kanske vill fokusera på att arbeta selektivt i en bild eller så vill du få mer djupgående kunskap i arkivering.

För avancerade användare.

Du har använt Lightroom i flera år och du känner dig bekväm med de allra flesta verktyg i programvaran. Du behöver en djupdykning hur du kan använda dessa verktyg för att förstärka delar i din bild och ta dina redan bra bilder det där sista steget till pro. Du kanske vill veta hur du ska göra för att betraktaren ska läsa bilden på ett visst sett eller så behöver du ett strategiskt system för arkivering av dina naturbilder.

För den som alltid trollar bort sina bilder.

Du som alltid lyckas tappa bort dina bilder i Lightroom. Har svårt att hitta specifika bilder i ditt arkiv och saknar struktur. Detta är privatkursen för dig. Här fokuserar vi på arkivering, bygger upp din nya struktur och pratar om backupösningar och allt som krävs för att du ska få kontroll på ditt bildarkiv.

Ditt val.

I slutändan är det trots allt ditt val av vad du vill fokusera på som betyder något. Här får du chansen att skräddarsy din personliga utbildning i Lightroom. På hur många kurser med fler deltagare får du göra det? Du kan naturligtvis också helt överlämna din utbildningsplan till mig så kommer jag att lägga upp ett dagsprogram utifrån din kunskapsnivå. Valet är ditt!

Mer information.
 • Lunchsallad, bröd och dryck ingår i priset.
 • Kaffe och kaffebröd eller kaka ingår i priset.

Fröstad gård ligger utanför mantorp i Östergötland. Närmare vägbeskrivning skickas på förfrågan eller vid bokning.

 • Du behöver en dator med Lightroom eller Photoshop (alternativt båda) installerat (eller så hjälper jag dig att installera programvaran).
 • Du ska ha med dig de bilder som du vill redigera, antingen på en extern hårddisk eller usb-sticka.
 • Här finns möjlighet att få Wifi så du kan också hämta hem bilderna via molnet.
BOKA
 • KOSTNAD: 5000:- / 6-8 TIMMAR

 • Privatkurs för 1 person eller mindre grupper.

Anmälningsavgift: Ingen anmälningsavgift krävs.

Inkluderat i priset : Lunch, kaffe och kaffebröd.

Ej inkluderat i priset: Transport till Fröstad gård och utgifter av personlig karaktär.

Läs kursvilkoren..


  Fråga

  Du kan använda formuläret här nere eller ringa till mig på telefonnummer 0736540687
  Du kan även skicka ett meddelande till mig på Facebook för snabbt svar!


  Ditt namn*

  Telefonnummer*

  Din e-postadress*

  Vilken kurs gäller det?

  Din fråga:

   Privatkurs - förfrågan

   OBSERVERA! Inom max en timme efter förfrågan ska du få ett mail som bekräftar att jag har tagit emot ditt meddelande. Har du inte fått detta bekräftelsemail ska ni kontakta mig på (0)736540687, eller skicka mail till bokning@frostadnaturfoto.se. Det här är ingen bindande bokning utan endast en förfrågan. Efter att du har fyllt i detta formulär kommer jag att kontakta dig via e-post eller telefon.

   Observera! Det är inte bindande att skicka iväg en förfrågan om privatkurs och det kostar heller ingenting.

   Ditt namn*

   Telefonnummer*

   Din e-postadress*

   Förfrågan om Privatkurs i Lightroom (vad vill du fokusera på?, vilken nivå ligger du på? Vilket datum vill du boka?)