Visst är det kul med ny teknik & då även så klart nya kameror och nya objektiv. På nätet finns det mycket information att ta del av i denna aspekt. Det finns massor med skvallersidor på nätet som plockar upp tips & information om kommande kameror och optik. Några av dem är universella medan andra fokuserar helt på ett kameramärke.

De har alla gemensamt att de fokuserar på vad som komma skall i kameravärlden (romours), i både det lilla och det stora. Här finns det dock inte alltid en sanning utan är kameravärldens svar på Hänt Extra. Många gånger får dock skvallersidorna rätt, men inte alltid.

Kommentarerna på dessa sidor brukar mer än sällan vara från personer som är så kallade ”fan-boys”. De personer som försvarar sitt kameramärke i vått och torrt. Därför kan jag inte direkt rekommendera själva kommentarsdelen på dessa skvallersidor.

Här nere listar jag 10 stycken skvallersidor om nya kameror & objektiv som du kan hålla koll på:

Photo Rumors

En sida som skvallrar om i princip alla kameramodeller och objektiv.

43 Rumors

Skvaller om kamerautrustning kring M43-sensorn (Olympus & Panasonic).

Mirrorless rumors

En skvallersida som fokuserar på skvaller och nyheter för spegellösa kameror & utrustning.

Sony Alpha rumors

Skvaller om Sony Alpha – kameror & objektiv.

Canon Rumors

Skvaller om Canon – kameror & objektiv.

Nikon Rumors

Skvaller om Nikon – kameror & objektiv.

Fuji Rumors

Skvaller om Fujifilm – kameror & objektiv.

Pentax Rumors

Skvaller om Pentax/Ricoh – kameror & objektiv.

L-Rumors

Skvaller om L-alliansen (Leica, Sigma & Panasonic) – kameror & objektiv.

Leica rumors.com

Skvaller om Leica – kameror & objektiv.

Anmäl dig till nyhetsbrevet.

Fotoinspiration och bevakning av fotoresor & workshops, varje vecka.

När du prenumererar på mitt nyhetsbrev får du varje vecka fotoinspiration från min Youtube-kanal, blogg & andra sociala källor. Ta del av tips & råd från mig som professionell naturfotograf. Bevaka även alla nya fotoresor, workshops & kurser som Fröstad Naturfoto har. Helt enkelt den bästa fotoinspirationen samlad i ett veckobaserat nyhetsbrev. Helt gratis!
(obligatoriskt) (obligatoriskt)


Fröstad naturfoto använder Get a newsletter som hanterar nyhetsbrev och prenumerationer. Genom att skicka in din e-post till nyhetsbrevet godkänner du samtidigt att din e-post skickas till Get a newsletter för behandling. Du kan när som helst välja att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet genom att klicka på avsluta prenumeration längst ner i varje mailutskick. Get a newsletter skickar inte vidare dina uppgifter till tredjepart, är ett svenskt företag och har servrar inom EU. Här kan du läsa mer om deras integritetspolicy.

Prenumerera för ännu mer fotoinspiration!