I dagens avsnitt kommer du att få följa med mig in i studion och arbeta med kreativ makrofotografering av påskens blommor. #makrofotografering Idag arbetar jag mestadels med high-key bilder i min makrofotografering men jag kan heller inte undvika att ta med en och annan low-key.

Blommorna som jag har plockat i trädgården inför min kreativa makrofotografering är bland annat, krokus, blåsippa och snödroppar. Jag kommer att visa dig hur du fotograferar kreativ makrofoto inomhus med mycket enkla medel som består av vanligt dagsljus, en reflektor och en ficklampa.

När jag arbetar med makrofotografering på det här viset vill jag alltid isolera motivet mot bakgrunden och förenkla kompositionen så att bilden blir renodlad. Kompositionen är givetvis också viktigt, även när du arbetar med makrofoto.

Följ med till ett blåsigt östgötaslätten där jag istället väljer att gå in i värmen och fotografera påskens små sköra blommor i en studiomiljö.

GLAD PÅSK!

Prenumerera på min Youtube-kanal!

Vill du få ännu mer fotoinspiration? Varje vecka på tisdag & torsdagar publiceras nya videos på min Youtubekanal som ger dig tips och handledning i naturfotografering. Prenumerera på min kanal för att inte missa kommande avsnitt!

Fotoresor & workshops rakt ner i din brevlåda.

Prenumerera på nyhetsbrevet & få gratis fotoinspiration varje vecka en gratis e-bok med tips & råd.
Prenumerera nu.
Du kan när som helst avsluta din prenumeration.
Click Me