I dagens avsnitt kommer du att få följa med mig in i studion och arbeta med kreativ makrofotografering av påskens blommor. #makrofotografering Idag arbetar jag mestadels med high-key bilder i min makrofotografering men jag kan heller inte undvika att ta med en och annan low-key.

Blommorna som jag har plockat i trädgården inför min kreativa makrofotografering är bland annat, krokus, blåsippa och snödroppar. Jag kommer att visa dig hur du fotograferar kreativ makrofoto inomhus med mycket enkla medel som består av vanligt dagsljus, en reflektor och en ficklampa.

När jag arbetar med makrofotografering på det här viset vill jag alltid isolera motivet mot bakgrunden och förenkla kompositionen så att bilden blir renodlad. Kompositionen är givetvis också viktigt, även när du arbetar med makrofoto.

Följ med till ett blåsigt östgötaslätten där jag istället väljer att gå in i värmen och fotografera påskens små sköra blommor i en studiomiljö.

GLAD PÅSK!

Anmäl dig till nyhetsbrevet.

Fotoinspiration och bevakning av fotoresor & workshops, varje vecka.

När du prenumererar på mitt nyhetsbrev får du varje vecka fotoinspiration från min Youtube-kanal, blogg & andra sociala källor. Ta del av tips & råd från mig som professionell naturfotograf. Bevaka även alla nya fotoresor, workshops & kurser som Fröstad Naturfoto har. Helt enkelt den bästa fotoinspirationen samlad i ett veckobaserat nyhetsbrev. Helt gratis!
(obligatoriskt) (obligatoriskt)


Fröstad naturfoto använder Get a newsletter som hanterar nyhetsbrev och prenumerationer. Genom att skicka in din e-post till nyhetsbrevet godkänner du samtidigt att din e-post skickas till Get a newsletter för behandling. Du kan när som helst välja att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet genom att klicka på avsluta prenumeration längst ner i varje mailutskick. Get a newsletter skickar inte vidare dina uppgifter till tredjepart, är ett svenskt företag och har servrar inom EU. Här kan du läsa mer om deras integritetspolicy.

Prenumerera för ännu mer fotoinspiration!