I veckans video kommer jag att dela med mig av fyra snabbfunktioner som jag alltid använder mig av när jag är ute och fotograferar. Dessa snabbknappar och inställningar kommer att hjälpa dig att bli en snabbare och effektivare fotograf.

• Jag börjar med att visa hur du kan växla mellan auto- och manuell fokusering med hjälp av focus peeking.

• Sedan tar vi en titt på hur du snabbt kan växla mellan att använda bildskärmen och sökaren, vilket är användbart när du exempelvis ska fotografera makro.

• Efter det går vi igenom processen att skräddarsy inställningar på rattmenyn för att anpassa din kamera efter din fotograferings situation.

• Slutligen visar jag hur du med en enkel knapptryckning kan växla mellan att ta stillbilder och spela in video.

Oavsett vilken kamera du använder kan du dra nytta av dessa tips. Kom ihåg att alla har olika preferenser, så experimentera och anpassa inställningarna efter dina egna behov. Om du gillar denna video, glöm inte att prenumerera och trycka tummen upp, tack!

Anmäl dig till nyhetsbrevet.

Fotoinspiration och bevakning av fotoresor & workshops, varje vecka.

När du prenumererar på mitt nyhetsbrev får du varje vecka fotoinspiration från min Youtube-kanal, blogg & andra sociala källor. Ta del av tips & råd från mig som professionell naturfotograf. Bevaka även alla nya fotoresor, workshops & kurser som Fröstad Naturfoto har. Helt enkelt den bästa fotoinspirationen samlad i ett veckobaserat nyhetsbrev. Helt gratis!
(obligatoriskt) (obligatoriskt)


Fröstad naturfoto använder Get a newsletter som hanterar nyhetsbrev och prenumerationer. Genom att skicka in din e-post till nyhetsbrevet godkänner du samtidigt att din e-post skickas till Get a newsletter för behandling. Du kan när som helst välja att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet genom att klicka på avsluta prenumeration längst ner i varje mailutskick. Get a newsletter skickar inte vidare dina uppgifter till tredjepart, är ett svenskt företag och har servrar inom EU. Här kan du läsa mer om deras integritetspolicy.

Prenumerera för ännu mer fotoinspiration!