Idag (den 14:e juli) är det World Chimpanzee Day. Det är en viktig dag för våra närmaste släktingar schimpanserna. Jag har haft förmånen att fotografera dessa fantastiska varelser i Ugandas regnskog.

Det är något speciellt när man ser dess ögon, deras själ och banden mellan oss människor och schimpanserna känns inte så långt borta. Med hjälp av naturbilderna hoppas jag att fler människor världen över förstår schimpansens värde och gör allt för skydda dem mot tjuvjakt och skogsskövling av deras habitat.

Jag kör en fotoresa till Uganda i maj 2020, som redan är fullbokad. Där ska vi givetvis fotografera schimpans men också många andra primater, djur och fåglar. Högt på listan står naturligtvis bergsgorillorna och även guldmarkattorna.

Genom att vi som fotografer besöker dessa nationalparker i exempelvis Uganda, ger vi direkt stöd till deras överlevnad. Detta i form av specialtillstånd för att spåra efter schimpanserna i regnskogshabitaten. Utan oss skulle kanske inte schimpanserna ha någon framtid. Ekoturismen är helt avgörande för deras fortsatta existens.

Här nedan kan ni se två videos hur jag arbetar med ekoturism inom Fröstad Naturfoto.

Vill du läsa och få ännu mer fotoinspiration, tips & guider? Prenumerera på mitt nyhetsbrev.

Anmäl dig till nyhetsbrevet.

Ny fotoinspiration i din brevlåda varje tisdag!

Bevaka även alla nya workshops & fotoresor från Fröstad Naturfoto.

* obligatoriskt fält.

Fröstad naturfoto använder Mailchimp som hanterar nyhetsbrev och prenumerationer. Genom att skicka in din e-post till nyhetsbrevet godkänner du samtidigt att din e-post skickas till Mailchimp för behandling.

Just nu när du prenumererar på nyhetsbrevet får du e-boken, Bli en bättre naturfotograf, helt gratis! I denna e-bok ger jag dig 35 tips & råd som du kan ta med dig i din utveckling mot att bli en bättre naturfotograf. Du får e-boken direkt i din mail efter registrering.

Bli en bättre naturfotograf. E-bok.

Om du vill ha ännu mer fotoinspiration, guider, råd och tips om naturfotografering ska du följa och prenumerera på min videokanal på Youtube. Varje onsdag klockan 20:00 kommer ett nytt avsnitt.