Idag (den 14:e juli) är det World Chimpanzee Day. Det är en viktig dag för våra närmaste släktingar schimpanserna. Jag har haft förmånen att fotografera dessa fantastiska varelser i Ugandas regnskog.

Det är något speciellt när man ser dess ögon, deras själ och banden mellan oss människor och schimpanserna känns inte så långt borta. Med hjälp av naturbilderna hoppas jag att fler människor världen över förstår schimpansens värde och gör allt för skydda dem mot tjuvjakt och skogsskövling av deras habitat.

Jag kör en fotoresa till Uganda i maj 2020, som redan är fullbokad. Där ska vi givetvis fotografera schimpans men också många andra primater, djur och fåglar. Högt på listan står naturligtvis bergsgorillorna och även guldmarkattorna.

Genom att vi som fotografer besöker dessa nationalparker i exempelvis Uganda, ger vi direkt stöd till deras överlevnad. Detta i form av specialtillstånd för att spåra efter schimpanserna i regnskogshabitaten. Utan oss skulle kanske inte schimpanserna ha någon framtid. Ekoturismen är helt avgörande för deras fortsatta existens.

Här nedan kan ni se två videos hur jag arbetar med ekoturism inom Fröstad Naturfoto.

Anmäl dig till nyhetsbrevet.

Fotoinspiration och bevakning av fotoresor & workshops, varje vecka.

När du prenumererar på mitt nyhetsbrev får du varje vecka fotoinspiration från min Youtube-kanal, blogg & andra sociala källor. Ta del av tips & råd från mig som professionell naturfotograf. Bevaka även alla nya fotoresor, workshops & kurser som Fröstad Naturfoto har. Helt enkelt den bästa fotoinspirationen samlad i ett veckobaserat nyhetsbrev. Helt gratis!
(obligatoriskt) (obligatoriskt)


Fröstad naturfoto använder Get a newsletter som hanterar nyhetsbrev och prenumerationer. Genom att skicka in din e-post till nyhetsbrevet godkänner du samtidigt att din e-post skickas till Get a newsletter för behandling. Du kan när som helst välja att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet genom att klicka på avsluta prenumeration längst ner i varje mailutskick. Get a newsletter skickar inte vidare dina uppgifter till tredjepart, är ett svenskt företag och har servrar inom EU. Här kan du läsa mer om deras integritetspolicy.

Prenumerera för ännu mer fotoinspiration!