Nu har jag släppt sju stycken platser för fotoresan med bergsgorillor, schimpanser & guldmarkatta, till Uganda 2021. Du kommer att kunna få möjlighet att fotografera den mytiska och vackra bergsgorillan i de dimhöljda Virungabergen. Stifta närmare bekantskap med vår närmaste släkting, schimpansen. Vi kommer också söka efter och fotografera den starkt hotade guldmarkattan som lever på hög höjd i bambuzonen i Virungabergen. Om detta inte är nog har vi möjlighet att fotografera andra primater exempelvis röd guereza och black & white Colobus i ögonhöjd på ett specialcamp.

Förutom alla primater så finns det även intressanta djur och fåglar på savannen i Queen Elisabeth park & Ishasha regionen. Exempelvis afrikans elefant, buffel, Uganda kob, leopard m.fl.  Vi kommer också att ha god chans att se och fotografera trädklättrande lejon! Utöver att fotografera djur och fåglar på savannen kommer vi även att fotografera från en båt på Kazinga-kanalen där det finns möjlighet att fotografera badande elefanter, bufflar och mycket flodhäst med riktigt låga vinklar.

Läs mer om Ugandaresan 2021 här!

Runt omkring oss när vi reser på den sydvästra sidan av Uganda kommer det finnas ett mycket rikt fågelliv att fotografera. Bland annat söker vi efter Jätteturakon med sin färggranna näbb och sin blåa fjäderdräkt. Här finns massor av fåglar att kika på och fotografera. En av våra guidade turer är inriktad mot enbart fåglar.

Vi bor på bra och ekovänliga camps, alltid med bra anslutning för vår naturfotografering. Samtidigt som du kan få uppleva en drömresa till alla primater, savanndjur och fåglar hjälper du samtidigt till att bidra till bevarandet av bergsgorillor, schimpanser och guldmarkatta, samt regnskogen genom ekoturism som gynnar artbevarande, regnskogshabitat och lokalbefolkningen.

Läs mer om Ugandaresan 2021 här!

Vill du få ännu mer fotoinspiration? Varje vecka på tisdag & torsdagar publiceras nya videos på min Youtubekanal som ger dig tips och handledning i naturfotografering. Prenumerera på min kanal för att inte missa kommande avsnitt!

Fotoresor & workshops rakt ner i din brevlåda.

Prenumerera på nyhetsbrevet & få gratis fotoinspiration varje vecka en gratis e-bok med tips & råd.
Prenumerera nu.
Du kan när som helst avsluta din prenumeration.
Click Me