I dagens avsnitt får du följa med mig när jag fotograferar is med vidvinkel, närmare bestämt isbrickor, isflak eller kanske isdiskar, kärt barn har många namn. När jag fotograferar is med vidvinkel finns det flera olika saker att tänka på. Ja, egentligen när du skapar landskapsbilder med ett vidvinkelobjektiv specifikt också. Några av dessa viktiga parametrar tar jag upp i denna video.

När jag fotograferar landskap är det extremt viktigt med förgrunder för att skapa ett djup in i bilden. Något som jag pratar om i den här videon. Likaså förklarar jag varför jag använder olika bländartal från F11 till F16 – varför jag göra det och vad du ska undvika att göra.

Det är en rejält gråmulen dag när jag beger mig iväg till en å för att fotografera is. Lyckligtvis när jag kommer fram visar det sig att där finns massor med isbrickor på ytan. Jag fotograferar främst med vidvinkel och försöker att skapa genomtänka kompositioner och rörelseoskärpa i vattnet med en lång slutartid.

När isdiskar cirkulerar i vattnet kan de skapa snygga cirkelrörelser i vattnet när man arbetar med en lång slutartid. Detta och mycket mer i dagens avsnitt.

Prenumerera på min Youtube-kanal!

OMRÖSTNING FÖR NÄSTA ÄMNE I TEMA TORSDAG:

https://www.youtube.com/c/NiklasVirsen/community

• Snö & isbrickor & de första bilderna (01:38​​): https://youtu.be/WLW6iZpzHEs?t=88

•  Komposition & förgrund (03:19​​): https://youtu.be/WLW6iZpzHEs?t=199

• Cirkelrörelser på isdiskarna (06:01​): https://youtu.be/WLW6iZpzHEs?t=361

• Därför använder jag olika bländare vid samma ljus (F11 – F16) (10:02​​): https://youtu.be/WLW6iZpzHEs?t=602

Vill du få ännu mer fotoinspiration? Varje vecka på tisdag & torsdagar publiceras nya videos på min Youtubekanal som ger dig tips och handledning i naturfotografering. Prenumerera på min kanal för att inte missa kommande avsnitt!

Fotoresor & workshops rakt ner i din brevlåda.

Prenumerera på nyhetsbrevet & få gratis fotoinspiration varje vecka en gratis e-bok med tips & råd.
Prenumerera nu.
Du kan när som helst avsluta din prenumeration.
Click Me