I dagens avsnitt får du följa med mig när jag fotograferar is med vidvinkel, närmare bestämt isbrickor, isflak eller kanske isdiskar, kärt barn har många namn. När jag fotograferar is med vidvinkel finns det flera olika saker att tänka på. Ja, egentligen när du skapar landskapsbilder med ett vidvinkelobjektiv specifikt också. Några av dessa viktiga parametrar tar jag upp i denna video.

När jag fotograferar landskap är det extremt viktigt med förgrunder för att skapa ett djup in i bilden. Något som jag pratar om i den här videon. Likaså förklarar jag varför jag använder olika bländartal från F11 till F16 – varför jag göra det och vad du ska undvika att göra.

Det är en rejält gråmulen dag när jag beger mig iväg till en å för att fotografera is. Lyckligtvis när jag kommer fram visar det sig att där finns massor med isbrickor på ytan. Jag fotograferar främst med vidvinkel och försöker att skapa genomtänka kompositioner och rörelseoskärpa i vattnet med en lång slutartid.

När isdiskar cirkulerar i vattnet kan de skapa snygga cirkelrörelser i vattnet när man arbetar med en lång slutartid. Detta och mycket mer i dagens avsnitt.

OMRÖSTNING FÖR NÄSTA ÄMNE I TEMA TORSDAG:

https://www.youtube.com/c/NiklasVirsen/community

• Snö & isbrickor & de första bilderna (01:38​​): https://youtu.be/WLW6iZpzHEs?t=88

•  Komposition & förgrund (03:19​​): https://youtu.be/WLW6iZpzHEs?t=199

• Cirkelrörelser på isdiskarna (06:01​): https://youtu.be/WLW6iZpzHEs?t=361

• Därför använder jag olika bländare vid samma ljus (F11 – F16) (10:02​​): https://youtu.be/WLW6iZpzHEs?t=602

Anmäl dig till nyhetsbrevet.

Fotoinspiration och bevakning av fotoresor & workshops, varje vecka.

När du prenumererar på mitt nyhetsbrev får du varje vecka fotoinspiration från min Youtube-kanal, blogg & andra sociala källor. Ta del av tips & råd från mig som professionell naturfotograf. Bevaka även alla nya fotoresor, workshops & kurser som Fröstad Naturfoto har. Helt enkelt den bästa fotoinspirationen samlad i ett veckobaserat nyhetsbrev. Helt gratis!
(obligatoriskt) (obligatoriskt)


Fröstad naturfoto använder Get a newsletter som hanterar nyhetsbrev och prenumerationer. Genom att skicka in din e-post till nyhetsbrevet godkänner du samtidigt att din e-post skickas till Get a newsletter för behandling. Du kan när som helst välja att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet genom att klicka på avsluta prenumeration längst ner i varje mailutskick. Get a newsletter skickar inte vidare dina uppgifter till tredjepart, är ett svenskt företag och har servrar inom EU. Här kan du läsa mer om deras integritetspolicy.

Prenumerera för ännu mer fotoinspiration!