Det är roligt, spännande och lärorikt att åka på en fotoresa till fjärran länder. Många tycker dock att transporten är jobbigt. Tåg, buss och flyg hör till de vanliga transporterna när du åker till destinationen för din fotoresa. Jag har I detta blogginlägg samlat och skrivit ner mina tankar kring de bästa prylarna och tjänsterna att ha med dig på transportresan för att fördriva tiden och göra det enklare.

Brusreducerade hörlurar.

När du reser kortare sträckor med flyg inom Europa eller norden åker du oftast med “mindre”-flygplan, där ljudnivåerna från motorerna som regel är högre än på internationella flyg mot andra världsdelar. Ljudnivån i flygplanen kan vara mycket störande för din koncentration (om du försöker arbeta, sova eller liknande). En av de de bästa investeringarna jag har gjort för att råda bukt med detta problem är att införskaffa ett par brusreducerande hörlurar.

Brusreduceringen kan stänga ute mycket av motorljudet i kabinen men inte ljud som du behöver höra, exempelvis piloternas meddelanden. Jag väljer också att lyssna på musik, poddar och ljudböcker med mina brusreducerade hörlurar, men ibland är det behagligt att bara sätta igång brusreduceringen för att vila öronen.

Streamingtjänster.

Idag finns det många olika streamingtjänster att välja mellan. Själv använder jag Netflix men valet här är förstås efter tycke och smak. Det som är bra med de flesta streamingtjänster nu för tiden är att du kan ladda ner både film och serier lokalt. Du slipper alltså att streama på knaggliga wifi-nätverk på planen som sällan fungerar ordentligt.

Det finns många olika hjälpmedel för att göra dina transportresor roligare och mer verksamma.

Magasintjänster & ljudböcker.

Ett annat bra tidsfördriv när du reser är att använda dig av en magasintjänst. Detta är en tjänst där du kan läsa böcker eller tidningar direkt i mobiltelefonen, plattan eller datorn. Dessutom kan du ladda ner tidningarna lokalt. Jag använder mig av en tjänst som heter Readly som har tonvis med olika magasin i olika kategorier, däribland fotografering.

Ljudböcker behöver nog inte i dagsläget någon närmare presentation. Att lyssna på ljudböcker när du reser kan vara mycket avkopplande.

Flygappar.

Förutom tjänster och prylar som kan törsta din hunger efter underhållning på resan till fotoresan finns det många bra appar som förenklar ditt resande. Några av dessa är flygappar som: Flio & TripIT. Flygplansapparna presenteras mer ingående i ett kommande blogginlägg.

Anmäl dig till nyhetsbrevet.

Fotoinspiration och bevakning av fotoresor & workshops, varje vecka.

När du prenumererar på mitt nyhetsbrev får du varje vecka fotoinspiration från min Youtube-kanal, blogg & andra sociala källor. Ta del av tips & råd från mig som professionell naturfotograf. Bevaka även alla nya fotoresor, workshops & kurser som Fröstad Naturfoto har. Helt enkelt den bästa fotoinspirationen samlad i ett veckobaserat nyhetsbrev. Helt gratis!
(obligatoriskt) (obligatoriskt)


Fröstad naturfoto använder Get a newsletter som hanterar nyhetsbrev och prenumerationer. Genom att skicka in din e-post till nyhetsbrevet godkänner du samtidigt att din e-post skickas till Get a newsletter för behandling. Du kan när som helst välja att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet genom att klicka på avsluta prenumeration längst ner i varje mailutskick. Get a newsletter skickar inte vidare dina uppgifter till tredjepart, är ett svenskt företag och har servrar inom EU. Här kan du läsa mer om deras integritetspolicy.

Prenumerera för ännu mer fotoinspiration!