fbpx

4 tips för att skapa landskapsbilder från luften!

2019-01-03T21:43:45+00:00

Med en drönare kan du skapa landskapsbilder med en helt annan vy än vad du kan göra med båda fötterna kvar på marken. Så länge du flyger din drönare i en säker zon och godkänt område är möjligheterna oändliga hur du väljer att visa landskapet. Du kan flyga högt för att fånga en stor del av landskapet, eller så väljer du att flyga lågt över vattenytan på en insjö, valet är helt ditt!

 1. Tänk inte bara högt

När du flyger med din drönare ska du inte endast tänka så högt som möjligt. Det är det första man gör när då fjärrkontrollen sätts i händerna på dig, att stegra farkosten så högt som det är möjligt. Visst är det kul med stora överblicksbilder över landskapet. Tänk dock på att drönaren kan hjälpa dig att komma åt platser som kan vara svåra att fotografera annars. Exempelvis över en sjö, ut för en klippa eller över en vidsträckt åker. Det är med andra ord inte bara högt som gäller för en drönare.

 1. Tilta neråt men även vertikalt

Flera av er har nog sett drönarbilder som ”titlar” neråt. Det brukar bli väldigt effektfullt så använd dig av gärna av denna metoden. Glöm däremot inte bort att fotografera landskapet med horisonten vertikalt i bilden för att få flera olika perspektiv på landskapet.

 1. Använd bracketing

Ett problem som du ställs inför när det gäller att producera bilder från en drönare är den lilla sensorn. Även om det idag finns högupplösta kameror på dyrare drönare har konsumentdrönarna inte riktigt nått dit ännu, även om de är en bra bit på vägen! Om du inte vill köpa en dyrare drönare får du nöja dig med en 12 megapixel sensor på den inbyggda kameran. Används de här 12 megapixlarna rätt har du dock inga bortförklaringar på att kunna skapa fantastiska bilder som håller för större printar.

Ett av de tekniska förutsättningarna i efterbehandlingen för att skapa bra drönarbilder är att du har fotograferat i bracketing mode på drönaren. Det vill säga för att kunna skapa en högdynamisk bild.

 1. Gå en kurs!

Har du högtflygande planer för din landskapsfotografering? Varför inte testa ett annat perspektiv? Jag erbjuder privatkurser i drönarflygning och efterbehandling av drönarbilder. Bland annat fokuserar jag privatkurserna i drönarflygning kring:

 • Vett och etikett (vart får jag egentligen flyga?)
 • Genomgång av de bästa apparna för att flyga din drönare.
 • Komposition, bracketing, ljus.
 • Vi flyger drönare i praktiken.
 • Vi går igenom alla möjligheter till automatiska programlägen.
 • Efterbehandling av dina drönarbilder.
 • Och mycket mer..
JAG VILL VETA MER OM PRIVATKURSEN!

Vill du ha ännu mer fotoinspiration och erbjudanden!?

MISSA INTE EXKLUSIVA ERBJUDANDEN! För att inte missa några nya fotoresor eller naturfotokurser ska du anmäla dig till nyhetsbrevet. Här kommer du också att få exklusiva erbjudanden och möjlighet att förboka vissa kurser och resor.

Just nu! Du får en gratis E-bok “30 tips på hur du kan bli en bättre landskapsfotograf” helt gratis vid anmälan!

Du får även länken till en 40 minuters inspirationsvideo från Kenya och Varanger. Fotoresor och tips som inspirerar dig!Fröstad Naturfoto

Jag heter Niklas Virsen och är ägare, kurs- och reseledare för Fröstad Naturfotografi. Jag har en lång erfarenhet av naturfotografiska workshops, efterbehandlingskurser och guidning. Jag är medlem i svenska föreningen Naturfotograferna/N och är svensk Olympusambassadör. Jag älskar naturfotografi och natur – något som jag aldrig skulle kunna leva utan. Jag älskar också att lära ut naturfotografi, både som grundkurser och mer avancerade fördjupningskurser. Mina workshops och resor präglas av pedagogiskt lärande och praktiskt kunnande, ofta med kreativa inslag. Boka din fotoresa eller naturfotokurs hos mig! Mina tjänster är professionella, personliga och prisvärda!

Dela med dig!

Om du tycker att denna text, ljud eller video var intressant, lärorik eller trivsam. Glöm inte att dela med dig av den till dina fotovänner!
close-link
VILKEN SAFARIRESA SKA JAG VÄLJA?

VAD ÄR SKILLNADEN PÅ EN VANLIG SAFARI & EN FOTOSAFARI?

Det finns många skillnader mellan en ”vanlig” safari i exempelvis Masai Mara mot en fotosafari arrangerad av Fröstad Naturfoto. Här listar jag de största och viktigaste fördelarna med att åka på en safari med inriktning på fotografering.
Åk på en fotosafari! Läs mer om skillnaden!
close-link

Din e-bok för att
bli en bättre naturfotograf!

Gratiserbjudande från en naturfotograf till en annan!
 • 30 tips som kan göra dig till en bättre naturfotograf.
 • Bonus! +10 tips till i denna andra upplaga.
 • Tips som handlar om mer än bara din kamerautrustning.
PROVLÄS NU & LADDA NER!
close-link

Mina fotoresor till Masai Mara stödjer Läkarmissionens arbete med att stoppa könsstympningen av flickor i Kenya.

1 PLATS KVAR PÅ FOTORESAN 2020
close-link
Välj sida..