fbpx

4 saker att tänka på för att få bättre naturbilder!

2019-01-03T21:41:43+00:00

Det finns mycket som du kan göra för att få bättre naturbilder och allt handlar faktiskt inte om hur bra kamera eller optik du har. Det finns konkreta tips, guider och tankenötter som kan få dig att fundera på hur just du kan gå bättre naturbilder. Jag ger dig här 4 saker som du kanske kan plocka fram nästa gång bilderna inte blir som du vill.

Läs din kameramanual!

Jag vet! När du har fått din nya kamera vill du bege dig ut till skogs eller åka till första bästa sjö. Jag är likadan och jag läser sällan kameramanualen längre. Däremot som nybörjare (all har vi startat där) är det viktigt att du sätter dig in i de mest väsentliga delarna av din utrustning. Det kan finnas inställningar som hjälper dig på vägen till bättre naturbilder, som du inte känner till.

Investera i upplevelser

Teknik, nya kameror och objektiv samt kringprodukter är förstås jätteroligt att shoppa loss på. Det tycker jag också. Däremot finns det mycket teknik därute som ger dig väldigt lite nytt gällande bättre bilder. Det kan handla om en uppdatering till den allra senaste kameran i ditt märke när du har den näst senaste modellen och så vidare. Försök att köpa det du faktiskt tror kan förbättra dina bilder.

Tänk på att ny teknik inte kan hjälpa till att förbättra ditt bildseende. Det kan du endast förbättra genom träning och upplevelser. Välj därför att även lägga resurser på upplevelser, som kan vara exempelvis en kurs eller en fotoresa.


Fröstad Naturfoto har ett brett utbud med kurser och fotoresor både i Sverige och världen!

Kolla in mitt utbud av fotoresor & naturfotokurser


 

Gräv där du står

Glöm heller inte bort att göra bilder i ditt närområde heller, ofta är det just i dessa miljöer du enklast kan förbättra ditt bildseende. Du känner dig trygg i ditt närområde och blir inte förblindad av ett okänt landskaps skönhet. Gräv helt enkelt där du står (också).

Arbeta med motivet

Det mest grundläggande felet jag ser landskapsfotografer göra är att de inte jobbar tillräckligt mycket med motivet. De hukar sig inte ner, de går inte runt motivet eller lägger sig platt på magen. De arbetar med andra ord inte kreativt med vinklar och perspektiv. De testar inte olika brännvidder och de stannar inte tillräckligt länge på platsen för att faktiskt se! Att fotografera motiv i ett landskap kräver att du arbetar med motivet. Ibland kanske du har tur och ”sätter” bilden direkt men min erfarenhet säger att hårt arbete alltid lönar sig.

Vill du ha ännu mer fotoinspiration och erbjudanden!?

MISSA INTE EXKLUSIVA ERBJUDANDEN! För att inte missa några nya fotoresor eller naturfotokurser ska du anmäla dig till nyhetsbrevet. Här kommer du också att få exklusiva erbjudanden och möjlighet att förboka vissa kurser och resor.

Just nu! Du får en gratis E-bok “30 tips på hur du kan bli en bättre landskapsfotograf” helt gratis vid anmälan!

Du får även länken till en 40 minuters inspirationsvideo från Kenya och Varanger. Fotoresor och tips som inspirerar dig!

 [instagram-feed accesstoken="198072092.M2E4MWE5Zg==.MTQzMTI4ZTdhMDdiN.DVmY2IzMTgyMGRhMzE5MzM1NjA="]

Fröstad Naturfoto

Jag heter Niklas Virsen och är ägare, kurs- och reseledare för Fröstad Naturfotografi. Jag har en lång erfarenhet av naturfotografiska workshops, efterbehandlingskurser och guidning. Jag är medlem i svenska föreningen Naturfotograferna/N och är svensk Olympusambassadör. Jag älskar naturfotografi och natur – något som jag aldrig skulle kunna leva utan. Jag älskar också att lära ut naturfotografi, både som grundkurser och mer avancerade fördjupningskurser. Mina workshops och resor präglas av pedagogiskt lärande och praktiskt kunnande, ofta med kreativa inslag. Boka din fotoresa eller naturfotokurs hos mig! Mina tjänster är professionella, personliga och prisvärda!

Dela med dig!

Om du tycker att denna text, ljud eller video var intressant, lärorik eller trivsam. Glöm inte att dela med dig av den till dina fotovänner!
close-link
VILKEN SAFARIRESA SKA JAG VÄLJA?

VAD ÄR SKILLNADEN PÅ EN VANLIG SAFARI & EN FOTOSAFARI?

Det finns många skillnader mellan en ”vanlig” safari i exempelvis Masai Mara mot en fotosafari arrangerad av Fröstad Naturfoto. Här listar jag de största och viktigaste fördelarna med att åka på en safari med inriktning på fotografering.
Åk på en fotosafari! Läs mer om skillnaden!
close-link

Din e-bok för att
bli en bättre naturfotograf!

Gratiserbjudande från en naturfotograf till en annan!
  • 30 tips som kan göra dig till en bättre naturfotograf.
  • Bonus! +10 tips till i denna andra upplaga.
  • Tips som handlar om mer än bara din kamerautrustning.
PROVLÄS NU & LADDA NER!
close-link

Mina fotoresor till Masai Mara stödjer Läkarmissionens arbete med att stoppa könsstympningen av flickor i Kenya.

1 PLATS KVAR PÅ FOTORESAN 2020
close-link
Välj sida..