I den här videon ger jag dig 5 anledningar till att dina naturbilder kan kännas tråkiga. Du kanske känner igen dig i scenariot att du kommer hem med vad du tror är 10 pangbilder men det visar sig sedan att de inte är det. Anledningen kan vara dessa 5 anledningar jag tar upp i denna video till att dina naturbilder kan kännas tråkiga.

Vi är alla nybörjare någon gång och dessa 5 anledningar till att dina naturbilder kan kännas tråkiga kommer kanske att ge dig nya verktyg för att skapa bättre naturbilder. Det finns viktiga och ganska oviktiga parametrar till varför vissa naturfotografier känns bra och andra inte. Givetvis täcker inte mina 5 anledningar alla dessa, men kanske ger dig en start till bättre naturbilder.

  1. Arbeta med förgrunden. Jag har tidigare tjatat om förgrunder i mina avsnitt men faktum är att arbeta med just förgrunden kommer hjälpa dina naturbilder. De kommer inte kännas lika tråkiga när de får bra dynamik och djupkänsla. Detta kan göras med bra placerad förgrund. Du kan också använda förgrunden för att exempelvis rama in ett motiv eller för att arbeta med kreativ bokeh.
  1. Teknikintresset går för bildintresset. Visst är det spännande med all denna teknik. Nya kameror och nya kring prylar, vissa mer användbara än andra. Jag älskar ny teknik och studerar mycket av detsamma. Bland annat som du kanske redan vet så bygger jag mina egna datorer, lusläser manualer och försöker på allra bästa sätt att lära mig allt om tekniken. Däremot har jag också ett mycket stort intresse för den naturfotografiska bilden, mer än själva tekniken. Om du ska kunna ta bättre bilder som inte känns tråkiga så måste du lära dig och intressera dig för bilden, inte bara tekniken.
  2. Du lägger inte ned tillräckligt med tid på din fotografering. Det här är en svår punkt i mina 5 anledningar till att dina naturbilder kan kännas tråkiga. Däremot är den väsentlig eftersom du alltid blir bättre med mycket träning. Men denna anledning är också den svåraste att snabbt implementera i din vardag med jobb, familj och kanske andra fritidsintressen. Men du måste försöka att hitta tiden bland alla andra måsten. Det är bara med träning du kan bli en bättre naturfotograf.
Anmäl dig till nyhetsbrevet.

Fotoinspiration och bevakning av fotoresor & workshops, varje vecka.

När du prenumererar på mitt nyhetsbrev får du varje vecka fotoinspiration från min Youtube-kanal, blogg & andra sociala källor. Ta del av tips & råd från mig som professionell naturfotograf. Bevaka även alla nya fotoresor, workshops & kurser som Fröstad Naturfoto har. Helt enkelt den bästa fotoinspirationen samlad i ett veckobaserat nyhetsbrev. Helt gratis!
(obligatoriskt) (obligatoriskt)


Fröstad naturfoto använder Get a newsletter som hanterar nyhetsbrev och prenumerationer. Genom att skicka in din e-post till nyhetsbrevet godkänner du samtidigt att din e-post skickas till Get a newsletter för behandling. Du kan när som helst välja att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet genom att klicka på avsluta prenumeration längst ner i varje mailutskick. Get a newsletter skickar inte vidare dina uppgifter till tredjepart, är ett svenskt företag och har servrar inom EU. Här kan du läsa mer om deras integritetspolicy.

Prenumerera för ännu mer fotoinspiration!