Från fotoresan: Lavskrika i Fulufjället 2021.

Rondane är ett eldorado för naturfotografer, speciellt på hösten då färgerna lyser upp landskapet. Med vattenfall, gula björkar och små sjöar som lockar fram kreativiteten.

En vecka att ägna åt utevistelse med kameran och andra trevliga fotografer.

Växlande väder med snö den sista dagen! Bra för själ och kropp. Vi bor i Mysusaeter och gör utflykter i området med Niklas som chaufför. Sedan vandring in till fotogeniska miljöer.

Som tur är har corona-restriktionerna lättats, och vi kan resa igen! Men lite klurigt att ta sig in i Norge är det. Vi kommer från lavskrikeresan i Dalarna och först vid den tredje gränskontrollen till Norge är det öppet och vi får visa våra vaccinationspass och bommen öppnas för oss.

Väl framme vid vår fina stuga installerar vi oss och bekantar oss med varandra. En brasa sprakar i öppna spisen och samtalet flyter på.

Varje dag gör vi utflykter till fina områden som Niklas har spanat in. Nära vårt boende i Mysusaeter finns en stor nationalpark där vi tillbringar flera dagar. Här finns bl.a. ett vattenfall som heter Brudslöjan. Vattnet i huvudfallet störtar ner i ravinen och utmed bergssidan  strilar mindre fall ner. Det är så vackert, och vi jobbar på med kameran på stativ och långa slutartider för att få det där mjuka, softade, vattnet.

Dimman ligger tjock när vi vandrar till en fjällstation, Rondvassbu, inga fjälltoppar visar sig. Men väl där hittar vi ännu ett fint vattenfall. När vi ska tillbaka är vi så trötta, att vi hyr montainebikes och cyklar tillbaka.

Vi åker in i en vacker dal, Grimsdalen, och nu har dimman lättat, och vi kan fotografera de höga topparna.

Bilder & text: Barbo Nelly | http://bnelly.eu/

Från fotoresan: Lavskrika i Fulufjället 2021.