Det är en speciell känsla när du kommer ett djur väldigt nära i den svenska skogen eller på den afrikanska savannen. Det intima möten när du möter djurets blick och det adrenalin som pumpar i blodet är svårt att förklara om du inte har upplevt det själv.

Finland brunbjörn.

Den finska björnen kommer smygandes precis utanför gömslet.

Det häftigaste närgångna mötet jag har haft eller i alla fall det mötet som etsat sig fast i minnet mest är med den finländska björnen. Att få sitta helt ensam i ett pro-hide i maj är svårt att beskriva. Inga andra människor i de andra gömslena, bara jag och den finska björnen.

Nyfikna björnungar.

Nyfikna brunbjörnsungar spanar efter fara.

Jag har suttit i Finlands bästa gömsle för brunbjörn enligt min mening. Här ska du ha riktigt, och då menar jag riktigt tur om du ska få syn på en varg. Järv är mer troligt att få se men även järven är ganska låg procent på. Det här är björnarnas område och björn, ja det finns det väldigt gott om. Jag hade kontakt med björnarna från kväll till tidig morgon, nästan helt oavbrutet.

I de här gömslena kommer du riktigt nära brunbjörnen och kan följa en familj från kväll till morgon och många andra individer som lunkar förbi. Exempelvis den stora björnhannen som strök förbi gömslet med någon halvmeter.

Det är en fantastisk känsla att komma björnen så nära och att när bilden ska in i datorn för efterbehandling inte behöva beskära någonting.

Är du också sugen på att fotografera den finska björnen? Häng med mig i maj 2019 och få dina drömbilder på brunbjörn.

Prenumerera på nyhetsbrevet.

Bevaka alla nya fotoresor & workshops!

  • Missa inga erbjudanden eller lanseringar av nya fotoresor & workshops.
  • Dessutom får du massor fotoinspiration och konkreta råd och tips på hur du blir en bättre naturfotograf, varje vecka!
  • Helt gratis!

* obligatoriskt fält.

Fröstad naturfoto använder Mailchimp som hanterar nyhetsbrev och prenumerationer. Genom att skicka in din e-post till nyhetsbrevet godkänner du samtidigt att din e-post skickas till Mailchimp för behandling.

E-boken Bli en bättre naturfotograf, helt gratis!

Just nu när du prenumererar på nyhetsbrevet får du e-boken, Bli en bättre naturfotograf helt gratis! I denna e-bok ger jag dig 35 tips & råd som du kan ta med dig i din utveckling mot att bli en bättre naturfotograf. Du får e-boken direkt i din mail efter registrering.

Bli en bättre naturfotograf. E-bok.