fbpx

Känslan av att inte behöva beskära bilden i efterhand.

2019-01-24T19:22:27+00:00

Det är en speciell känsla när du kommer ett djur väldigt nära i den svenska skogen eller på den afrikanska savannen. Det intima möten när du möter djurets blick och det adrenalin som pumpar i blodet är svårt att förklara om du inte har upplevt det själv.

Finland brunbjörn.

Den finska björnen kommer smygandes precis utanför gömslet.

Det häftigaste närgångna mötet jag har haft eller i alla fall det mötet som etsat sig fast i minnet mest är med den finländska björnen. Att få sitta helt ensam i ett pro-hide i maj är svårt att beskriva. Inga andra människor i de andra gömslena, bara jag och den finska björnen.

Nyfikna björnungar.

Nyfikna brunbjörnsungar spanar efter fara.

Jag har suttit i Finlands bästa gömsle för brunbjörn enligt min mening. Här ska du ha riktigt, och då menar jag riktigt tur om du ska få syn på en varg. Järv är mer troligt att få se men även järven är ganska låg procent på. Det här är björnarnas område och björn, ja det finns det väldigt gott om. Jag hade kontakt med björnarna från kväll till tidig morgon, nästan helt oavbrutet.

I de här gömslena kommer du riktigt nära brunbjörnen och kan följa en familj från kväll till morgon och många andra individer som lunkar förbi. Exempelvis den stora björnhannen som strök förbi gömslet med någon halvmeter.

Det är en fantastisk känsla att komma björnen så nära och att när bilden ska in i datorn för efterbehandling inte behöva beskära någonting.

Är du också sugen på att fotografera den finska björnen? Häng med mig i maj 2019 och få dina drömbilder på brunbjörn.

SE MER & BOKA DIN FOTORESA TILL DEN FINSKA BJÖRNEN.

Prenumerera på nyhetsbrevet.

Bevaka alla nya fotoresor & workshops!

  • Missa inga erbjudanden eller lanseringar av nya fotoresor & workshops.
  • Dessutom får du massor fotoinspiration och konkreta råd och tips på hur du blir en bättre naturfotograf, varje vecka!
  • Helt gratis!

* obligatoriskt fält.

Fröstad naturfoto använder Mailchimp som hanterar nyhetsbrev och prenumerationer. Genom att skicka in din e-post till nyhetsbrevet godkänner du samtidigt att din e-post skickas till Mailchimp för behandling.

E-boken Bli en bättre naturfotograf, helt gratis!

Just nu när du prenumererar på nyhetsbrevet får du e-boken, Bli en bättre naturfotograf helt gratis! I denna e-bok ger jag dig 35 tips & råd som du kan ta med dig i din utveckling mot att bli en bättre naturfotograf. Du får e-boken direkt i din mail efter registrering.

Bli en bättre naturfotograf. E-bok.

Fröstad Naturfoto

Jag heter Niklas Virsen och är ägare, kurs- och reseledare för Fröstad Naturfotografi. Jag har en lång erfarenhet av naturfotografiska workshops, efterbehandlingskurser och guidning. Jag är medlem i svenska föreningen Naturfotograferna/N och är svensk Olympusambassadör. Jag älskar naturfotografi och natur – något som jag aldrig skulle kunna leva utan. Jag älskar också att lära ut naturfotografi, både som grundkurser och mer avancerade fördjupningskurser. Mina workshops och resor präglas av pedagogiskt lärande och praktiskt kunnande, ofta med kreativa inslag. Boka din fotoresa eller naturfotokurs hos mig! Mina tjänster är professionella, personliga och prisvärda!

Dela med dig!

Om du tycker att denna text, ljud eller video var intressant, lärorik eller trivsam. Glöm inte att dela med dig av den till dina fotovänner!
close-link
VILKEN SAFARIRESA SKA JAG VÄLJA?

VAD ÄR SKILLNADEN PÅ EN VANLIG SAFARI & EN FOTOSAFARI?

Det finns många skillnader mellan en ”vanlig” safari i exempelvis Masai Mara mot en fotosafari arrangerad av Fröstad Naturfoto. Här listar jag de största och viktigaste fördelarna med att åka på en safari med inriktning på fotografering.
Åk på en fotosafari! Läs mer om skillnaden!
close-link

Din e-bok för att
bli en bättre naturfotograf!

Gratiserbjudande från en naturfotograf till en annan!
  • 30 tips som kan göra dig till en bättre naturfotograf.
  • Bonus! +10 tips till i denna andra upplaga.
  • Tips som handlar om mer än bara din kamerautrustning.
PROVLÄS NU & LADDA NER!
close-link

Mina fotoresor till Masai Mara stödjer Läkarmissionens arbete med att stoppa könsstympningen av flickor i Kenya.

1 PLATS KVAR PÅ FOTORESAN 2020
close-link
Välj sida..