fbpx

Allt om Varanger, arktiska fåglar.

2019-04-16T19:39:12+00:00

Vi hade en underbar tid arktiska Varanger i Nordnorge för cirka en vecka sedan. Magiska landskap och praktejder, alfågel och alförrädare. De allra flesta fotografer kommer hit för att fotografera fågellivet, det gör vi också, men Varanger har också fantastisk landskapsfotografering, det är något du inte vill missa!

Vi har fotograferat Skärsnäppa på en av mina favoritlokaler samt besökt lokala fiskebyar.

Fågelön Hornøya.

Hornøya är ett naturreservat och en mycket viktig plats för många fågelarter. På klippor och bergväggar trängs fåglarna med varandra. Ön ligger nordöst om byn Vardö här uppe i Varanger. Fågelön Hornøya har en stor koncentration av sillgrisslor, toppskarv, tordmule och lunnefågel. Har du tur kanske du även får se havsörn eller jaktfalk.

När vi satte våra fötter på Hornøya var vi så långt nordöst som vi kunde vara i Norge, i Barents hav. Bara detta är en fantasieggande tanke.

Hornøya kan besökas alla årstider men det kanske är framförallt vintertid ön är som allra vackrast. I mars månad återkommer ett gigantiskt stort antal sjöfågel till Hornøya. Detta ger oss en enastående möjlighet att komma nära både sillgrisslor, tordmule, toppskarv och lunnefågel, i snö. Detta är verkligen en väldigt speciell upplevelse.

“Puffin Fight Club” på Hornøya.

Om man tajmar in tiden precis rätt kan du även få Lunnefåglar i snö och än mer häftigt är det om du kommer rätt i tid för Lunnefågel Fight Club på vintern. När Lunnefågeln anländer till Hornøya på vinterhalvåret, vanligtvis i mars kan det bli kamper om boningshål och utrymme. Det här är något alldeles speciellt och om du har tur kan du fånga denna action i ett snölandskap.

På fotoresan till Varanger 2019, blev det lycka bland mig och deltagarna, när häftiga skådespel utspelade sig framför oss. Detta till deltagarnas förtjusning Dessa annars så fridfulla fåglarna (i alla fall som vi porträtterar dem) slåss om husfrid i boendehålen i berget och bland tuvor. Hornøyas klippor är i mars fortfarande täckta av snö och bilderna på lunnefågeln blir speciella och unika! #Varaner2019 #Fröstadnaturfoto

Snart öppnar jag för bokningar på fotoresan till Varanger år 2020. Missa inte detta!

Anmäl dig till nyhetsbrevet för att få ett mail direkt när fotoresan är tillgänglig för bokning.

Anmäl dig till nyhetsbrevet.

Bevaka alla nya fotoresor & workshops!

Ny fotoinspiration med artiklar & video varje tisdag.

När du prenumererar på nyhetsbrevet får du e-boken, Bli en bättre naturfotograf helt gratis!

* obligatoriskt fält.

Fröstad naturfoto använder Mailchimp som hanterar nyhetsbrev och prenumerationer. Genom att skicka in din e-post till nyhetsbrevet godkänner du samtidigt att din e-post skickas till Mailchimp för behandling.

Just nu när du prenumererar på nyhetsbrevet får du e-boken, Bli en bättre naturfotograf helt gratis! I denna e-bok ger jag dig 35 tips & råd som du kan ta med dig i din utveckling mot att bli en bättre naturfotograf. Du får e-boken direkt i din mail efter registrering.

Bli en bättre naturfotograf. E-bok.

Fröstad Naturfoto

Jag heter Niklas Virsen och är ägare, kurs- och reseledare för Fröstad Naturfotografi. Jag har en lång erfarenhet av naturfotografiska workshops, efterbehandlingskurser och guidning. Jag är medlem i svenska föreningen Naturfotograferna/N och är svensk Olympusambassadör. Jag älskar naturfotografi och natur – något som jag aldrig skulle kunna leva utan. Jag älskar också att lära ut naturfotografi, både som grundkurser och mer avancerade fördjupningskurser. Mina workshops och resor präglas av pedagogiskt lärande och praktiskt kunnande, ofta med kreativa inslag. Boka din fotoresa eller naturfotokurs hos mig! Mina tjänster är professionella, personliga och prisvärda!

Leave A Comment

Dela med dig!

Om du tycker att denna text, ljud eller video var intressant, lärorik eller trivsam. Glöm inte att dela med dig av den till dina fotovänner!
close-link
VILKEN SAFARIRESA SKA JAG VÄLJA?

VAD ÄR SKILLNADEN PÅ EN VANLIG SAFARI & EN FOTOSAFARI?

Det finns många skillnader mellan en ”vanlig” safari i exempelvis Masai Mara mot en fotosafari arrangerad av Fröstad Naturfoto. Här listar jag de största och viktigaste fördelarna med att åka på en safari med inriktning på fotografering.
Åk på en fotosafari! Läs mer om skillnaden!
close-link

Din e-bok för att
bli en bättre naturfotograf!

Gratiserbjudande från en naturfotograf till en annan!
  • 30 tips som kan göra dig till en bättre naturfotograf.
  • Bonus! +10 tips till i denna andra upplaga.
  • Tips som handlar om mer än bara din kamerautrustning.
PROVLÄS NU & LADDA NER!
close-link

Mina fotoresor till Masai Mara stödjer Läkarmissionens arbete med att stoppa könsstympningen av flickor i Kenya.

1 PLATS KVAR PÅ FOTORESAN 2020
close-link
Välj sida..