I dagens Tema Torsdag pratar jag om äldre fotoböcker. Om hur vi kan inspireras och utveckla vår fotografering genom att studera dem. Jag diskuterar hur dessa böcker skiljer sig från dagens tekniska och trendiga fotografering. De är inte bara mindre tekniska, utan också fria från influenser av dagens trender inom naturfotografering.

Detta ger oss en unik möjlighet att se och lära oss mycket om fotografering samt få värdefulla tips för att förbättra våra egna bilder som inte är präglade av vår samtid. Det är verkligen magiskt att se vilka fantastiska bilder de stora naturfotograferna kunde skapa med sina analoga kameror.

Genom att utforska äldre fotoböcker kan vi upptäcka de tekniker och bildspråk som har präglat naturfotograferingens utveckling och format den till vad den är idag. Ett tydligt exempel på detta är Frans Lantings bok ”Djungel”, från 2011. Om du gillar denna video, glöm inte att prenumerera och trycka tummen upp, tack!

Sugen på att arbeta med makro- & närbilder på fjärilar i ett av Europas bästa ställen för att fotografera just fjäril?

Häng med till fjärilsparadiset i Gran Paradiso 2022!

Anmäl dig till nyhetsbrevet.

Fotoinspiration och bevakning av fotoresor & workshops, varje vecka.

När du prenumererar på mitt nyhetsbrev får du varje vecka fotoinspiration från min Youtube-kanal, blogg & andra sociala källor. Ta del av tips & råd från mig som professionell naturfotograf. Bevaka även alla nya fotoresor, workshops & kurser som Fröstad Naturfoto har. Helt enkelt den bästa fotoinspirationen samlad i ett veckobaserat nyhetsbrev. Helt gratis!
(obligatoriskt) (obligatoriskt)


Fröstad naturfoto använder Get a newsletter som hanterar nyhetsbrev och prenumerationer. Genom att skicka in din e-post till nyhetsbrevet godkänner du samtidigt att din e-post skickas till Get a newsletter för behandling. Du kan när som helst välja att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet genom att klicka på avsluta prenumeration längst ner i varje mailutskick. Get a newsletter skickar inte vidare dina uppgifter till tredjepart, är ett svenskt företag och har servrar inom EU. Här kan du läsa mer om deras integritetspolicy.

Prenumerera för ännu mer fotoinspiration!