I det här avsnittet av Tema Torsdag kikar vi närmare på inställningen zebramönster. Zebramönster kommer att varna dig för överexponeringar i bilden, det vill säga att bränna ut högdagrar. Dessa zebramönster kan aktiveras på de allra flesta nya kameror och på en del andra lite äldre kameror när det kommer till videofilmning. Zebramönster kan vara väldigt bra att ha exempelvis när du fotograferar en himmel, en tidig morgon eller sen kväll. När du inte vill bränna ut högdagrarna i himlen och sedan i efterbehandlingen återfå informationen i himlen (RAW). I den här videon ger jag dig en introduktion till zebramönster och visar dig hur det ser ut.

Anmäl dig till nyhetsbrevet.

Fotoinspiration och bevakning av fotoresor & workshops, varje vecka.

När du prenumererar på mitt nyhetsbrev får du varje vecka fotoinspiration från min Youtube-kanal, blogg & andra sociala källor. Ta del av tips & råd från mig som professionell naturfotograf. Bevaka även alla nya fotoresor, workshops & kurser som Fröstad Naturfoto har. Helt enkelt den bästa fotoinspirationen samlad i ett veckobaserat nyhetsbrev. Helt gratis!
(obligatoriskt) (obligatoriskt)


Fröstad naturfoto använder Get a newsletter som hanterar nyhetsbrev och prenumerationer. Genom att skicka in din e-post till nyhetsbrevet godkänner du samtidigt att din e-post skickas till Get a newsletter för behandling. Du kan när som helst välja att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet genom att klicka på avsluta prenumeration längst ner i varje mailutskick. Get a newsletter skickar inte vidare dina uppgifter till tredjepart, är ett svenskt företag och har servrar inom EU. Här kan du läsa mer om deras integritetspolicy.

Prenumerera för ännu mer fotoinspiration!