fbpx

4 tips på hur du kan fotografera vårens grodor!

2019-01-03T21:47:46+00:00

Jag har legat på mage ute i geggan i två dagar nu. Varför kanske du undrar? Jo jag har fotograferat åkergroda och dess parningslek. Åkergrodan är till största delen av året brun till färger men vid parningen förvandlas den till en vacker blå färg.

Jag har ett ställe som jag alltid åker till när jag ska fotografera åkergroda. Främst på grund av att jag lätt kan komma nära vattenkanten där. Det är något alldeles speciellt när man kommer dem nära! Här ger jag dig 5 tips när du ska fotografera åkergroda!

  • Kryp fram! Försök att ha så låg vinkel som möjligt när du smyger fram till vattenkanten. Grodan brukar bli orolig av långa gestalter mot himlen och dyker troligtvis under ytan. Att hålla en låg profil fram till vattenkanten är att föredra.
  • När du väl har placerat dig på marken i närheten av vattnet är det dags att fotografera. Lägg dig gärna platt på mage för att få en så låg vinkel som möjligt!

  • Om du har en kamera med vinklingsbar display kan denna bli din bästa vän i vårgeggan. Du kan sitta upp, bekvämt på ett sittunderlag och vinkla displayen uppåt. Finn sedan grodan i displayen och vips har du en låg vinkel utan att behöva smutsa ner kläderna.
  • När åkergrodan dyker brukar den dyka upp över ytan någonstans i närheten, inte omöjligt att den till och med kan dyka upp närmare dig. Om du har flera grodor som dyker ska du inte ge upp. Sätt dig eller lägg dig i närheten av vattenkanten och vänta. Ett tips är att leta efter grodrom som påvisar aktivitet.

Vill du ha ännu mer fotoinspiration och erbjudanden!?

MISSA INTE EXKLUSIVA ERBJUDANDEN! För att inte missa några nya fotoresor eller naturfotokurser ska du anmäla dig till nyhetsbrevet. Här kommer du också att få exklusiva erbjudanden och möjlighet att förboka vissa kurser och resor.

Just nu! Du får en gratis E-bok “30 tips på hur du kan bli en bättre landskapsfotograf” helt gratis vid anmälan!

Du får även länken till en 40 minuters inspirationsvideo från Kenya och Varanger. Fotoresor och tips som inspirerar dig!Dela med dig!

Om du tycker att denna text, ljud eller video var intressant, lärorik eller trivsam. Glöm inte att dela med dig av den till dina fotovänner!
close-link
VILKEN SAFARIRESA SKA JAG VÄLJA?

VAD ÄR SKILLNADEN PÅ EN VANLIG SAFARI & EN FOTOSAFARI?

Det finns många skillnader mellan en ”vanlig” safari i exempelvis Masai Mara mot en fotosafari arrangerad av Fröstad Naturfoto. Här listar jag de största och viktigaste fördelarna med att åka på en safari med inriktning på fotografering.
Åk på en fotosafari! Läs mer om skillnaden!
close-link

Din e-bok för att
bli en bättre naturfotograf!

Gratiserbjudande från en naturfotograf till en annan!
  • 30 tips som kan göra dig till en bättre naturfotograf.
  • Bonus! +10 tips till i denna andra upplaga.
  • Tips som handlar om mer än bara din kamerautrustning.
PROVLÄS NU & LADDA NER!
close-link

Mina fotoresor till Masai Mara stödjer Läkarmissionens arbete med att stoppa könsstympningen av flickor i Kenya.

1 PLATS KVAR PÅ FOTORESAN 2020
close-link
Välj sida..