Fantastiska nyheter finns i Lightroom Classic CC, version 11 som släpptes den 26 oktober 2021. Också kallad Lightroom Classic 2022.

Version 11 av Lightroom Classic CC innehåller en av de största och viktigaste uppdateringarna vi har sett på länge och det är AI maskning. Maskning i detta fall innebär att du arbetar med markeringar i din bild selektivt. Exempelvis kan du låta Lightroom med AI maska ut ett motiv som du sedan selektivt kan förbättra utan att det påverkar hela bilden. Eller du kan markera en himmel och förbättra denna genom att Lightrooms AI väljer att maska ut himlen åt dig.

Det här har naturligtvis gått att göra tidigare med hjälp av penseln men det tog MASSOR av tid och besvär. AI maskning förenklar och förbättrar processen oerhört mycket. I denna video går jag väldigt lätt inpå vad dessa ändringar innebär. Om du är intresserad av en videokurs i nyheterna i Lightroom Classic CC version 11, på djupet, kan du beställa den på Fröstad Naturfoto.

🇸🇪 Alltid fotoinspiration & Naturfoto på SVENSKA!

Anmäl dig till nyhetsbrevet.

Fotoinspiration och bevakning av fotoresor & workshops, varje vecka.

När du prenumererar på mitt nyhetsbrev får du varje vecka fotoinspiration från min Youtube-kanal, blogg & andra sociala källor. Ta del av tips & råd från mig som professionell naturfotograf. Bevaka även alla nya fotoresor, workshops & kurser som Fröstad Naturfoto har. Helt enkelt den bästa fotoinspirationen samlad i ett veckobaserat nyhetsbrev. Helt gratis!
(obligatoriskt) (obligatoriskt)


Fröstad naturfoto använder Get a newsletter som hanterar nyhetsbrev och prenumerationer. Genom att skicka in din e-post till nyhetsbrevet godkänner du samtidigt att din e-post skickas till Get a newsletter för behandling. Du kan när som helst välja att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet genom att klicka på avsluta prenumeration längst ner i varje mailutskick. Get a newsletter skickar inte vidare dina uppgifter till tredjepart, är ett svenskt företag och har servrar inom EU. Här kan du läsa mer om deras integritetspolicy.

Prenumerera för ännu mer fotoinspiration!