I det här avsnittet ska vi prata om Facebook för dina naturfotografier #Facebook​ Närmare bestämt ska vi diskutera vad Facebooks algoritm gör med dina bilder 2021. Hur många personer kommer att se dina bilder och poster på Facebook. Vilken skillnad är det i räckvidd på personliga profiler vs. Sidor och grupper. Här finns mycket matnyttigt att ta del av om du brukar posta bilder och inlägg på Facebook.

Facebook styrs som sagt av algoritmer som till stor del kontrollerar ditt material som naturfotograf på Facebook. Visste du exempelvis att algoritmen skickar ut ett test för att se hur mycket engagemang din post får till bara ett fåtal personer. Visar sig posten skapa engagemang kan den sedan skickas ut till fler av dina vänner. Och visste du att Facebook till stor del idag är ett, ”pay to play” plattform när det kommer till marknadsföring. Eller att grupper prioriteras av Facebook i dina nyhetsflöden.

Det finns massor av parametrar som påverkar Facebook för din naturfotografier. Och algoritmen är den som styr. Se denna video för att få en bredare förståelse vad Facebook för dina naturfotografier betyder i praktiken.

LÄNK TILL FACEBOOKGRUPPEN ”MÖTESPLATSEN FÖR NATURFOTOGRAFER”:
https://www.facebook.com/groups/144356442293827

Anmäl dig till nyhetsbrevet.

Fotoinspiration och bevakning av fotoresor & workshops, varje vecka.

När du prenumererar på mitt nyhetsbrev får du varje vecka fotoinspiration från min Youtube-kanal, blogg & andra sociala källor. Ta del av tips & råd från mig som professionell naturfotograf. Bevaka även alla nya fotoresor, workshops & kurser som Fröstad Naturfoto har. Helt enkelt den bästa fotoinspirationen samlad i ett veckobaserat nyhetsbrev. Helt gratis!
(obligatoriskt) (obligatoriskt)


Fröstad naturfoto använder Get a newsletter som hanterar nyhetsbrev och prenumerationer. Genom att skicka in din e-post till nyhetsbrevet godkänner du samtidigt att din e-post skickas till Get a newsletter för behandling. Du kan när som helst välja att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet genom att klicka på avsluta prenumeration längst ner i varje mailutskick. Get a newsletter skickar inte vidare dina uppgifter till tredjepart, är ett svenskt företag och har servrar inom EU. Här kan du läsa mer om deras integritetspolicy.

Prenumerera för ännu mer fotoinspiration!