I det här avsnittet ska vi prata om Facebook för dina naturfotografier #Facebook​ Närmare bestämt ska vi diskutera vad Facebooks algoritm gör med dina bilder 2021. Hur många personer kommer att se dina bilder och poster på Facebook. Vilken skillnad är det i räckvidd på personliga profiler vs. Sidor och grupper. Här finns mycket matnyttigt att ta del av om du brukar posta bilder och inlägg på Facebook.

Facebook styrs som sagt av algoritmer som till stor del kontrollerar ditt material som naturfotograf på Facebook. Visste du exempelvis att algoritmen skickar ut ett test för att se hur mycket engagemang din post får till bara ett fåtal personer. Visar sig posten skapa engagemang kan den sedan skickas ut till fler av dina vänner. Och visste du att Facebook till stor del idag är ett, ”pay to play” plattform när det kommer till marknadsföring. Eller att grupper prioriteras av Facebook i dina nyhetsflöden.

Det finns massor av parametrar som påverkar Facebook för din naturfotografier. Och algoritmen är den som styr. Se denna video för att få en bredare förståelse vad Facebook för dina naturfotografier betyder i praktiken.

Prenumerera på min Youtube-kanal!

LÄNK TILL FACEBOOKGRUPPEN ”MÖTESPLATSEN FÖR NATURFOTOGRAFER”:
https://www.facebook.com/groups/144356442293827

Vill du få ännu mer fotoinspiration? Varje vecka på tisdag & torsdagar publiceras nya videos på min Youtubekanal som ger dig tips och handledning i naturfotografering. Prenumerera på min kanal för att inte missa kommande avsnitt!

Fotoresor & workshops rakt ner i din brevlåda.

Prenumerera på nyhetsbrevet & få gratis fotoinspiration varje vecka en gratis e-bok med tips & råd.
Prenumerera nu.
Du kan när som helst avsluta din prenumeration.
Click Me