Krister Melkersson om fotoresan till Fulufjället 2018.

Fotoresa i grupp är fantastiskt kul, man får lära känna nya människor som har samma passion för foto som jag själv. När man åker till fjälls och fotar så kan ju vädret vara väldigt nyckfullt. Men just på denna resa till Fulufjället hade vi riktig tur med vädret.

Det var lite blåsigt, men det är det ju mer eller mindre på fjället hela tiden, så det var man ju beredd på. Att det blev snö gjorde ju att man gick igång på allvar, snö och höstfärger funkar kanon! Vi hade precis varit och fotat vid Njupeskär, vilket är ett fantastiskt ställe i sig. På vägen tillbaka till naturrummet började snön falla.

Då fick man börja mixa lite med slutartider m.m. och se vad som funkade mot de härliga färgerna. Jag ville inte frysa flingorna helt utan fortfarande ha lite ”rörelse” på snön, provade med slutartid runt 1/200, men det blev lite mycket frusna flingor. Runt 1/125 tycker jag blev bra, då blev flingorna inte helt frysta i bilden. Använde en stor bländare på 5,0 på 100 mm, ISO 800.

När jag kom hem med mina dryga 1000 bilder fanns det flera guldkorn som jag var riktigt nöjd med. En härlig resa med en grupp som slet i både med och motvind ligger nu i mitt minne, en sak är säker, det var inte sista gången jag drar till fjällen på hösten!