fbpx

Den första snön: Deltagarnas berättelser.

2019-01-31T08:44:09+00:00

Krister Melkersson om fotoresan till Fulufjället 2018.

Fotoresa i grupp är fantastiskt kul, man får lära känna nya människor som har samma passion för foto som jag själv. När man åker till fjälls och fotar så kan ju vädret vara väldigt nyckfullt. Men just på denna resa till Fulufjället hade vi riktig tur med vädret.

Det var lite blåsigt, men det är det ju mer eller mindre på fjället hela tiden, så det var man ju beredd på. Att det blev snö gjorde ju att man gick igång på allvar, snö och höstfärger funkar kanon! Vi hade precis varit och fotat vid Njupeskär, vilket är ett fantastiskt ställe i sig. På vägen tillbaka till naturrummet började snön falla.

Då fick man börja mixa lite med slutartider m.m. och se vad som funkade mot de härliga färgerna. Jag ville inte frysa flingorna helt utan fortfarande ha lite ”rörelse” på snön, provade med slutartid runt 1/200, men det blev lite mycket frusna flingor. Runt 1/125 tycker jag blev bra, då blev flingorna inte helt frysta i bilden. Använde en stor bländare på 5,0 på 100 mm, ISO 800.

När jag kom hem med mina dryga 1000 bilder fanns det flera guldkorn som jag var riktigt nöjd med. En härlig resa med en grupp som slet i både med och motvind ligger nu i mitt minne, en sak är säker, det var inte sista gången jag drar till fjällen på hösten!

Se två bilder till av Krister från fotoresan till Fulufjället 2018!
Läs Kristers omdöme om fotoresan till Fulufjället 2018!

Fröstad Naturfoto

Jag heter Niklas Virsen och är ägare, kurs- och reseledare för Fröstad Naturfotografi. Jag har en lång erfarenhet av naturfotografiska workshops, efterbehandlingskurser och guidning. Jag är medlem i svenska föreningen Naturfotograferna/N och är svensk Olympusambassadör. Jag älskar naturfotografi och natur – något som jag aldrig skulle kunna leva utan. Jag älskar också att lära ut naturfotografi, både som grundkurser och mer avancerade fördjupningskurser. Mina workshops och resor präglas av pedagogiskt lärande och praktiskt kunnande, ofta med kreativa inslag. Boka din fotoresa eller naturfotokurs hos mig! Mina tjänster är professionella, personliga och prisvärda!

Dela med dig!

Om du tycker att denna text, ljud eller video var intressant, lärorik eller trivsam. Glöm inte att dela med dig av den till dina fotovänner!
close-link
VILKEN SAFARIRESA SKA JAG VÄLJA?

VAD ÄR SKILLNADEN PÅ EN VANLIG SAFARI & EN FOTOSAFARI?

Det finns många skillnader mellan en ”vanlig” safari i exempelvis Masai Mara mot en fotosafari arrangerad av Fröstad Naturfoto. Här listar jag de största och viktigaste fördelarna med att åka på en safari med inriktning på fotografering.
Åk på en fotosafari! Läs mer om skillnaden!
close-link

Din e-bok för att
bli en bättre naturfotograf!

Gratiserbjudande från en naturfotograf till en annan!
  • 30 tips som kan göra dig till en bättre naturfotograf.
  • Bonus! +10 tips till i denna andra upplaga.
  • Tips som handlar om mer än bara din kamerautrustning.
PROVLÄS NU & LADDA NER!
close-link

Mina fotoresor till Masai Mara stödjer Läkarmissionens arbete med att stoppa könsstympningen av flickor i Kenya.

1 PLATS KVAR PÅ FOTORESAN 2020
close-link
Välj sida..