fbpx

Skillnaden mellan vanlig safari och en fotosafari

2019-01-03T21:38:41+00:00

Det finns många skillnader mellan en ”vanlig” safari i exempelvis Masai Mara mot en fotosafari arrangerad av Fröstad Naturfoto. Här har jag försökt att lista de största och viktigaste fördelarna med att åka på en safari med inriktning på fotografering i regi av mig!

Eter ett hårt tryck på platserna för fotoresan till Masai Mara 2019 och nu endast 3 platser kvar till Masai Mara 2020, tänkte jag förklara för dig varför dessa fotosafaris är så bra!

“Mina fotosafaris är skräddarsydda för att passa naturfotografer!”.

 

Gammelskog med skägglav, död ved och mossa.

Vårtsvin i den tidiga morgontimman, Masai Mara Kenya.

 

Kväll och morgonsafari

Till skillnad från många vanliga safaris koncentrerar sig mina fotosafaris på morgnar och kvällar då ljuset är som bäst. När de andra safaribilarna rullar ut för ”mitt på dagen”-turer, äter vi lunch och börjar planera inför kvällsturen. Räkna med fantastiska morgon- och kvällshimlar.

Fler möjligheter

Vi har många fler möjligheter än de flesta vanliga safaris att ta oss till platser utanför huvudvägarna. Denna licens kostar extra men tillför så mycket mer chanser och närkontakt med många av savannens djur. Fördelen är givetvis också att vi slipper trängas med många bilar.

Skräddarsytt

Mina fotosafaris är skräddarsydda för att passa naturfotografer! Vi kommer alltid att leta efter de bästa situationerna, ljuset och fotomöjligheterna på platsen. Till skillnad från en vanlig safari där det finns andra intressenter i bilen än just naturfotografer. Vi stannar helt enkelt längre på varje plats för att få riktigt bra bilder på det specifika djuret.

Även förmåner som att komma i riktigt låga vinklar med silhuetter av djur på savannen mot en glödande kvällssol får du bara genom att åka på en fotosafari.

Workshop

Mina fotosafaris kommer också ge dig nya tips och infallsvinklar på naturfotografering. Mitt mål är alltid att du ska bli en bättre fotograf och komma hem med bra bilder när du åker med mig.

Dessutom ingår också Lightroomutbildning på alla mina fotoresor.

ALLTID PROFESSIONELLT, PERSONLIGT & PRISVÄRT!

Fröstad Naturfoto

Jag heter Niklas Virsen och är ägare, kurs- och reseledare för Fröstad Naturfotografi. Jag har en lång erfarenhet av naturfotografiska workshops, efterbehandlingskurser och guidning. Jag är medlem i svenska föreningen Naturfotograferna/N och är svensk Olympusambassadör. Jag älskar naturfotografi och natur – något som jag aldrig skulle kunna leva utan. Jag älskar också att lära ut naturfotografi, både som grundkurser och mer avancerade fördjupningskurser. Mina workshops och resor präglas av pedagogiskt lärande och praktiskt kunnande, ofta med kreativa inslag. Boka din fotoresa eller naturfotokurs hos mig! Mina tjänster är professionella, personliga och prisvärda!

Dela med dig!

Om du tycker att denna text, ljud eller video var intressant, lärorik eller trivsam. Glöm inte att dela med dig av den till dina fotovänner!
close-link
VILKEN SAFARIRESA SKA JAG VÄLJA?

VAD ÄR SKILLNADEN PÅ EN VANLIG SAFARI & EN FOTOSAFARI?

Det finns många skillnader mellan en ”vanlig” safari i exempelvis Masai Mara mot en fotosafari arrangerad av Fröstad Naturfoto. Här listar jag de största och viktigaste fördelarna med att åka på en safari med inriktning på fotografering.
Åk på en fotosafari! Läs mer om skillnaden!
close-link

Din e-bok för att
bli en bättre naturfotograf!

Gratiserbjudande från en naturfotograf till en annan!
  • 30 tips som kan göra dig till en bättre naturfotograf.
  • Bonus! +10 tips till i denna andra upplaga.
  • Tips som handlar om mer än bara din kamerautrustning.
PROVLÄS NU & LADDA NER!
close-link

Mina fotoresor till Masai Mara stödjer Läkarmissionens arbete med att stoppa könsstympningen av flickor i Kenya.

1 PLATS KVAR PÅ FOTORESAN 2020
close-link
Välj sida..