Det finns många skillnader mellan en ”vanlig” safari i exempelvis Masai Mara mot en fotosafari arrangerad av Fröstad Naturfoto. Här har jag försökt att lista de största och viktigaste fördelarna med att åka på en safari med inriktning på fotografering i regi av mig!

Eter ett hårt tryck på platserna för fotoresan till Masai Mara 2019 och nu endast 3 platser kvar till Masai Mara 2020, tänkte jag förklara för dig varför dessa fotosafaris är så bra!

”Mina fotosafaris är skräddarsydda för att passa naturfotografer!”.

 

Gammelskog med skägglav, död ved och mossa.

Vårtsvin i den tidiga morgontimman, Masai Mara Kenya.

 

Kväll och morgonsafari

Till skillnad från många vanliga safaris koncentrerar sig mina fotosafaris på morgnar och kvällar då ljuset är som bäst. När de andra safaribilarna rullar ut för ”mitt på dagen”-turer, äter vi lunch och börjar planera inför kvällsturen. Räkna med fantastiska morgon- och kvällshimlar.

Fler möjligheter

Vi har många fler möjligheter än de flesta vanliga safaris att ta oss till platser utanför huvudvägarna. Denna licens kostar extra men tillför så mycket mer chanser och närkontakt med många av savannens djur. Fördelen är givetvis också att vi slipper trängas med många bilar.

Skräddarsytt

Mina fotosafaris är skräddarsydda för att passa naturfotografer! Vi kommer alltid att leta efter de bästa situationerna, ljuset och fotomöjligheterna på platsen. Till skillnad från en vanlig safari där det finns andra intressenter i bilen än just naturfotografer. Vi stannar helt enkelt längre på varje plats för att få riktigt bra bilder på det specifika djuret.

Även förmåner som att komma i riktigt låga vinklar med silhuetter av djur på savannen mot en glödande kvällssol får du bara genom att åka på en fotosafari.

Workshop

Mina fotosafaris kommer också ge dig nya tips och infallsvinklar på naturfotografering. Mitt mål är alltid att du ska bli en bättre fotograf och komma hem med bra bilder när du åker med mig.

Dessutom ingår också Lightroomutbildning på alla mina fotoresor.

ALLTID PROFESSIONELLT, PERSONLIGT & PRISVÄRT!