Det där med fokuspunkter är något som jag får många frågor på när jag håller i olika workshops & kurser. Hur många fokuspunkter ska du egentligen välja och hur får du perfekt skärpa? Givetvis är det fler saker som mäts in i om du kommer få en skarp bild, men var du sätter fokus är den absolut viktigaste så klart. I den här videon förklarar jag hur du kan få en perfekt skärpa genom att använda bara en fokuspunkt. Detta blir väldigt tydligt när vi arbetar med motiv nära där vegetation runt omkring kan störa och ta uppmärksamheten ifrån huvudmotivet. Som exempel i denna video har jag en bergsgorilla från Uganda som utan att anamma en fokuspunkt inte skulle bli skarp alls. Jag berättar också om när du kanske bör använda dig mer än av en fokuspunkt.

Anmäl dig till nyhetsbrevet.

Fotoinspiration och bevakning av fotoresor & workshops, varje vecka.

När du prenumererar på mitt nyhetsbrev får du varje vecka fotoinspiration från min Youtube-kanal, blogg & andra sociala källor. Ta del av tips & råd från mig som professionell naturfotograf. Bevaka även alla nya fotoresor, workshops & kurser som Fröstad Naturfoto har. Helt enkelt den bästa fotoinspirationen samlad i ett veckobaserat nyhetsbrev. Helt gratis!
(obligatoriskt) (obligatoriskt)


Fröstad naturfoto använder Get a newsletter som hanterar nyhetsbrev och prenumerationer. Genom att skicka in din e-post till nyhetsbrevet godkänner du samtidigt att din e-post skickas till Get a newsletter för behandling. Du kan när som helst välja att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet genom att klicka på avsluta prenumeration längst ner i varje mailutskick. Get a newsletter skickar inte vidare dina uppgifter till tredjepart, är ett svenskt företag och har servrar inom EU. Här kan du läsa mer om deras integritetspolicy.

Prenumerera för ännu mer fotoinspiration!