2 januari 2024

Nyårsklockorna har ringt in det nya året, 2024. Precis som utlovat öppnar jag nu för bokningar av mina gömslen i Fröstadskogen, ett stycke utanför Mantorp. Om du åker från Stockholm tar det cirka 2 tim 30 min hit. Från Göteborg 2 tim 45 min och från Malmö 4 tim 30 min. Här kan du förvänta dig ett väl fungerande gömsle som ger dig chansen att fotografera grävlingar, ormvråkar, duvhök, tofsmesar, nötskrikor och andra skogsfåglar på riktigt nära håll. Om du använder ett objektiv på cirka 300-400 mm är det perfekt till småfåglarna medan du behöver cirka 400-500 mm för att få porträtt på rovfåglarna.

Än så länge är inte grävlingssäsongen igång. Grävlingen är dessa gömslens specialitet och här kan du komma riktigt nära grävlingen. Många gånger födosöker den bara någon eller några meter utanför gömslet. Med andra ord är det även dags för dig att boka upp sommarens grävlingsfotografering här i Fröstadskogen!

På den här nyöppnade bloggen kan du följa arbetet kring gömslena i Fröstadskogen och få lära känna alla fåglar och djur som finns här.