Det är superfin aktivitet på ormvråkarna vid mina fotogömslen i Fröstadskogen. Igår fick jag besök av en gäst vid namn Dick Wahlin. Han gick in i gömslet cirka 1 1/2 timme före soluppgång och det skulle visa sig bli en fantastisk föreställning utanför gömslet denna dag. Runt cirka halv fem var det grönt för mig att komma och hämta Dick vid gömslet och vad glad jag blev när jag direkt fick två tummar upp!

Det hade varit bra aktivitet på ormvråkarna men de sista timmarna i fotogömslet var de bästa.  Då var det tre ormvråkar som var nere samtidigt och satt på en plattform cirka nio meter från gömslet, tillika en ormvråk som satt på plattformen främst avsedd för skogsfåglar, bara cirka tre meter utanför gömslet. Dick som är en duktig naturfotograf fick till några riktigt fina bilder på ormvråken men även på skogsfåglarna. Han berättade för mig att det hade varit aktivitet från soluppgång till solnedgång med exempelvis massor tättingar, trädkrypare, nötskrikor, större hackspett och ekorre. Förövrigt var vädret ganska mulet och med mycket regn men med den externa belysningen utanför gömslet kunde Dick fotografera ända fram tills det blev mörkt.

Jag vill passa på att tacka Dick Wahlin för alla fina bilder han skickade till mig och att jag får visa upp dem på bloggen. Vill ni se mer av Dicks fotografiska arbeten kan ni kolla in: www.instagram.com/dick_wahlin/

Observera! Alla bilder är fotograferade av Dick Wahlin (C)

Om du vill se fler bilder av denna naturfotograf besök gärna Instagramkontot: www.instagram.com/dick_wahlin/