I det här avsnittet av Tema Torsdag så diskuterar jag det nya brusreduceringsläget i Lightroom Classic. Är det dags att säga hejdå till Topaz Denoise? I apriluppdateringen (2023) kom det en stor mjukvaruförändring i Lightroom Classic som gjorde det möjligt att med AI brusreducera dina bilder. Detta likt Topaz Denoise. Att kunna brusreducera bilder effektivt i efterbehandlingen är något fantastiskt användbart. Kanske framförallt för dig som brukar arbeta i skymning och gryning. Eller för dig som har en mindre sensor i kameran men ändå vill arbeta med relativt höga ISO. Men är Lightroom Classic brusreducering något bra? Är den bättre än Topaz Denoise?

Anmäl dig till nyhetsbrevet.

Fotoinspiration och bevakning av fotoresor & workshops, varje vecka.

När du prenumererar på mitt nyhetsbrev får du varje vecka fotoinspiration från min Youtube-kanal, blogg & andra sociala källor. Ta del av tips & råd från mig som professionell naturfotograf. Bevaka även alla nya fotoresor, workshops & kurser som Fröstad Naturfoto har. Helt enkelt den bästa fotoinspirationen samlad i ett veckobaserat nyhetsbrev. Helt gratis!
(obligatoriskt) (obligatoriskt)


Fröstad naturfoto använder Get a newsletter som hanterar nyhetsbrev och prenumerationer. Genom att skicka in din e-post till nyhetsbrevet godkänner du samtidigt att din e-post skickas till Get a newsletter för behandling. Du kan när som helst välja att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet genom att klicka på avsluta prenumeration längst ner i varje mailutskick. Get a newsletter skickar inte vidare dina uppgifter till tredjepart, är ett svenskt företag och har servrar inom EU. Här kan du läsa mer om deras integritetspolicy.

Prenumerera för ännu mer fotoinspiration!