I det här avsnittet av Tema Torsdag så diskuterar jag det nya brusreduceringsläget i Lightroom Classic. Är det dags att säga hejdå till Topaz Denoise? I apriluppdateringen (2023) kom det en stor mjukvaruförändring i Lightroom Classic som gjorde det möjligt att med AI brusreducera dina bilder. Detta likt Topaz Denoise. Att kunna brusreducera bilder effektivt i efterbehandlingen är något fantastiskt användbart. Kanske framförallt för dig som brukar arbeta i skymning och gryning. Eller för dig som har en mindre sensor i kameran men ändå vill arbeta med relativt höga ISO. Men är Lightroom Classic brusreducering något bra? Är den bättre än Topaz Denoise?

Prenumerera på min Youtube-kanal!
Anmäl dig till nyhetsbrevet.

Fotoinspiration och bevakning av fotoresor & workshops, varje vecka.

När du prenumererar på mitt nyhetsbrev får du varje vecka fotoinspiration från min Youtube-kanal, blogg & andra sociala källor. Ta del av tips & råd från mig som professionell naturfotograf. Bevaka även alla nya fotoresor, workshops & kurser som Fröstad Naturfoto har. Helt enkelt den bästa fotoinspirationen samlad i ett veckobaserat nyhetsbrev. Helt gratis!
(obligatoriskt) (obligatoriskt)


Fröstad naturfoto använder Get a newsletter som hanterar nyhetsbrev och prenumerationer. Genom att skicka in din e-post till nyhetsbrevet godkänner du samtidigt att din e-post skickas till Get a newsletter för behandling. Du kan när som helst välja att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet genom att klicka på avsluta prenumeration längst ner i varje mailutskick. Get a newsletter skickar inte vidare dina uppgifter till tredjepart, är ett svenskt företag och har servrar inom EU. Här kan du läsa mer om deras integritetspolicy.

Prenumerera för ännu mer fotoinspiration!