Vad kan du fotografera i trädgården. Här är mina tips!

De personer som säger att du måste resa långt för att skapa fantastiska naturbilder ljuger. Ofta räcker det med att sticka ut näsan utanför din ytterdörr och se vad du har för motiv i din egen trädgård eller i stadsparken. En fotoresa gör dock så att du får upplevelser och bilder som du helt enkelt inte kan få hemma, men glöm för allt i världen inte dina hemmamarker.

En liten undersökning som jag gjorde på Naturfotomagasinet visar att de allra flesta gillar att kombinera fotoresor med fotografering hemmavid. En bra kombination tycker jag. Här nedan listar jag några av mina bästa tips för hur och vad du kan fotografera i din egen trädgård.


Gå en privatkurs i fältfotografering 

Välkommen till Fröstad gård!


Fotografera med makro.

I makrots värld finns det inga begränsningar. Här tappar du genast essensen av geografisk placering. En humla eller en geting på ett rosenblad kan vara fotograferat just hemma hos dig eller kanske i en trädgård i Danmark. Du kan jobba med abstrakta bilder eller renodlade porträtt av en viss växt eller blomma.

“Low-key is the key”!

Arbeta med isolerat ljus och low-key bilder. Det är väldigt effektfullt och skapar grafiskt orienterade bilder på flora. På mina privatkurser eller kreativa kurser lär jag ut denna teknik.

Sitt på en stol och njut.

Ta fram brassestolen eller varför inte släpa ut den sköna fåtöljen. Placera dig strategiskt framför din favoritblomma och vänta på ljuset eller fjärilar. Sitt ner och spring inte runt och jaga efter humlor, getingar och andra flugfän.

Sitt bara där med din kamera och registerna allt som händer runt omkring dig. Jag lovar dig att du kommer bli förvånad hur mycket du missar när du jäktar runt efter motiven.

Undvik vidvinkelobjektivet!

Tänk det lilla landskapet när du fotograferar i din trädgård eller i parken. Det finns massor med val av motiv och vinklar när du komprimerar landskapet eller avvänder makro än när du vill fånga en stor scen.

Ännu fler tips och inspiration till trädgårdsfotograferingen.

Om du vill ha ännu fler tips och inspiration till din trädgårdsfotografering kan du kolla in denna inspirationsfilm från min Youtube-kanal.

Vill du ha ännu mer fotoinspiration och erbjudanden!?

MISSA INTE EXKLUSIVA ERBJUDANDEN! För att inte missa några nya fotoresor eller naturfotokurser ska du anmäla dig till nyhetsbrevet. Här kommer du också att få exklusiva erbjudanden och möjlighet att förboka vissa kurser och resor.

Just nu! Du får en gratis E-bok “30 tips på hur du kan bli en bättre landskapsfotograf” helt gratis vid anmälan!

Du får även länken till en 40 minuters inspirationsvideo från Kenya och Varanger. Fotoresor och tips som inspirerar dig!

[contact-form-7 404 "Hittades inte"]