fbpx

Vad kan du fotografera i trädgården? Här är mina tips!

2018-08-10T18:00:09+00:00

Vad kan du fotografera i trädgården. Här är mina tips!

De personer som säger att du måste resa långt för att skapa fantastiska naturbilder ljuger. Ofta räcker det med att sticka ut näsan utanför din ytterdörr och se vad du har för motiv i din egen trädgård eller i stadsparken. En fotoresa gör dock så att du får upplevelser och bilder som du helt enkelt inte kan få hemma, men glöm för allt i världen inte dina hemmamarker.

En liten undersökning som jag gjorde på Naturfotomagasinet visar att de allra flesta gillar att kombinera fotoresor med fotografering hemmavid. En bra kombination tycker jag. Här nedan listar jag några av mina bästa tips för hur och vad du kan fotografera i din egen trädgård.


Gå en privatkurs i fältfotografering 

Välkommen till Fröstad gård!


Fotografera med makro.

I makrots värld finns det inga begränsningar. Här tappar du genast essensen av geografisk placering. En humla eller en geting på ett rosenblad kan vara fotograferat just hemma hos dig eller kanske i en trädgård i Danmark. Du kan jobba med abstrakta bilder eller renodlade porträtt av en viss växt eller blomma.

“Low-key is the key”!

Arbeta med isolerat ljus och low-key bilder. Det är väldigt effektfullt och skapar grafiskt orienterade bilder på flora. På mina privatkurser eller kreativa kurser lär jag ut denna teknik.

Sitt på en stol och njut.

Ta fram brassestolen eller varför inte släpa ut den sköna fåtöljen. Placera dig strategiskt framför din favoritblomma och vänta på ljuset eller fjärilar. Sitt ner och spring inte runt och jaga efter humlor, getingar och andra flugfän.

Sitt bara där med din kamera och registerna allt som händer runt omkring dig. Jag lovar dig att du kommer bli förvånad hur mycket du missar när du jäktar runt efter motiven.

Undvik vidvinkelobjektivet!

Tänk det lilla landskapet när du fotograferar i din trädgård eller i parken. Det finns massor med val av motiv och vinklar när du komprimerar landskapet eller avvänder makro än när du vill fånga en stor scen.

Ännu fler tips och inspiration till trädgårdsfotograferingen.

Om du vill ha ännu fler tips och inspiration till din trädgårdsfotografering kan du kolla in denna inspirationsfilm från min Youtube-kanal.

Vill du ha ännu mer fotoinspiration och erbjudanden!?

MISSA INTE EXKLUSIVA ERBJUDANDEN! För att inte missa några nya fotoresor eller naturfotokurser ska du anmäla dig till nyhetsbrevet. Här kommer du också att få exklusiva erbjudanden och möjlighet att förboka vissa kurser och resor.

Just nu! Du får en gratis E-bok “30 tips på hur du kan bli en bättre landskapsfotograf” helt gratis vid anmälan!

Du får även länken till en 40 minuters inspirationsvideo från Kenya och Varanger. Fotoresor och tips som inspirerar dig!Fröstad Naturfoto

Jag heter Niklas Virsen och är ägare, kurs- och reseledare för Fröstad Naturfotografi. Jag har en lång erfarenhet av naturfotografiska workshops, efterbehandlingskurser och guidning. Jag är medlem i svenska föreningen Naturfotograferna/N och är svensk Olympusambassadör. Jag älskar naturfotografi och natur – något som jag aldrig skulle kunna leva utan. Jag älskar också att lära ut naturfotografi, både som grundkurser och mer avancerade fördjupningskurser. Mina workshops och resor präglas av pedagogiskt lärande och praktiskt kunnande, ofta med kreativa inslag. Boka din fotoresa eller naturfotokurs hos mig! Mina tjänster är professionella, personliga och prisvärda!

Dela med dig!

Om du tycker att denna text, ljud eller video var intressant, lärorik eller trivsam. Glöm inte att dela med dig av den till dina fotovänner!
close-link
VILKEN SAFARIRESA SKA JAG VÄLJA?

VAD ÄR SKILLNADEN PÅ EN VANLIG SAFARI & EN FOTOSAFARI?

Det finns många skillnader mellan en ”vanlig” safari i exempelvis Masai Mara mot en fotosafari arrangerad av Fröstad Naturfoto. Här listar jag de största och viktigaste fördelarna med att åka på en safari med inriktning på fotografering.
Åk på en fotosafari! Läs mer om skillnaden!
close-link

Din e-bok för att
bli en bättre naturfotograf!

Gratiserbjudande från en naturfotograf till en annan!
  • 30 tips som kan göra dig till en bättre naturfotograf.
  • Bonus! +10 tips till i denna andra upplaga.
  • Tips som handlar om mer än bara din kamerautrustning.
PROVLÄS NU & LADDA NER!
close-link

Mina fotoresor till Masai Mara stödjer Läkarmissionens arbete med att stoppa könsstympningen av flickor i Kenya.

1 PLATS KVAR PÅ FOTORESAN 2020
close-link
Välj sida..