Skapa fantastiska bildspel i Microsoft Powerpoint.

Observera! Workshopen Skapa fantastiska bildspel i Microsoft Powerpoint 2019, har endast 3 platser kvar.
 • Lär dig att producera bildspel och bildpresentationer i kraftfulla Microsoft Powerpoint.

 • Professionell framställning av bildpresentationer med video, ljud och bild.

 • Lär dig att utnyttja övergångar, tempo & momentum.

 • Kurs i vacker och lantlig miljö på östgötaslätten.

Om jag säger högkvalitativa bildspel och slides kanske inte Microsoft Powerpoint är det första program som du tänker på. Det kanske snarare är Lightroom Classic CC, Adobe Premier, Keynote eller Indesign och för vissa kanske Windows fotovisaren. Powerpoint har sedan längre tid tillbaka ihopkopplat med enkla bildspel med roliga ”Powerpoint-gubbar” och olika tabeller i de mest skiftande pastellfärger. Tänk om!

Dagens versioner av Powerpoint är mycket kraftfulla verktyg som kommer att kunna ge dig högkvalitativa bildspel med synkade bilder, ljudeffekter, musik och video. Faktum är att Powerpoint enligt min mening är ett av de mest lättlärda men ändå kraftfullaste verktyget för att skapa just bildspel och presentationer idag. Microsoft Powerpoint är inte enbart knutet till en PC-miljö utan även Mac.

Många föreläsningar med Powerpoint som grund.

Jag har arbetat med Powerpoint som första val till mina föreläsningar i naturfotografering. Nu senast med bildföreläsningen ”Från Afrikas savanner till karga Nordnorge”. Sedan jag började att skapa mina bildspel och föreläsningar i Powerpoint har jag stått på en del stora scener som exempelvis Fotografiska i Stockholm, Camera Natura dagen i Västerås, på Scandinavian Photo i Stockholm, Dansk Fotofestival för att nämna några. Dessutom har jag föreläst på otaliga fotoklubbar runt om i landet, alla med Microsoft Powerpoint som navet i bildföreläsningen.

Vare sig du har som ambition att föreläsa inför större grupper eller bara visa dina bilder för din familj och vänner förtjänar dina naturfotografier en värdig presentation. Detta kan du göra med kraftfulla Powerpoint, lätt och smidigt när du vet hur programvaran fungerar, och det ska du lära dig på denna kurs.

Enkelt gränssnitt döljer kraftfulla verktyg.

Låt dig inte luras av det snälla och enkla gränssnittet som möter dig första gången du öppnar Microsoft Powerpoint. Här får du som val att öppna redan färdiga mallar men det är något vi inte ska göra. Istället ska vi börja från början med ett blankt blad i Powerpoint och pedagogiskt arbeta oss framåt mot ett färdigt bildspel/bildföreläsning. Vi ska arbeta med att synkronisera ljud med video och bild samt fokusera på hur du ska göra för att bygga upp ett bildspel från grunden till en färdig professionell produkt.

Tempo, övergångar & momentum.

Det här är en kurs som lär ut reglage, inställningar och tekniska specifikationer som är viktiga för arbetet i Powerpoint. Tekniska frågor som storlek på bilder, förhållandet till projektorer och kalibrering är delar som ingår. Att skapa ett bildföredrag eller bildpresentation är dock mycket mer än bara tekniskt kunnande. Du behöver arbeta med tempot, övergångar, stämning och själva momentum i din framställning.

Du kommer att få framställa din egen bildvisning, med bilder, ljud och video som du tar med dig till kursen (observera att det fungerar bra om du endast vill använda bara bilder). Du kommer att få öva att skapa momentum i ditt bildspel från början till slut för att locka intresse och nyfikenhet hos dina kommande åhörare. Slutexamen på denna kurs blir att visa upp din bildföreläsning eller bildspel som ska vara max 15 minuter långt.

Bilder av allra högsta kvalitet.

Till skillnad från en del andra presentations- eller bildspelsprogram som kan nedsampla (göra dina bilder mindre högupplösta) är dina bilder i Powerpoint den raka motsatsen. Om du väljer rätt propositioner och inställningar för din bild (som kommer att presenteras under kursen) så kommer du att kunna lita på att dina bilder alltid visas med allra högsta kvalitet utan nedsampling.

Du kommer helt enkelt efter kursens slut att kunna arbeta med bild, ljud och video i Microsoft Powerpoint samt skapa momentum i dina presentationer, föreläsningsmaterial eller bildspel.

 • Enklare lunch ingår i priset.
 • Kaffe och kaffebröd eller kaka ingår i priset.
 • Fröstad gård ligger utanför Mantorp i Östergötland. Närmare vägbeskrivning skickas på förfrågan eller vid bokning.
 • Du behöver en dator med Microsoft Powerpoint installerat (eller så hjälper jag dig att installera programvaran). Det är bra om du har någon form av efterbehandlingsprogram på datorn också.
 • Du ska ha med dig de bilder som du vill arbeta med antingen på en extern disk eller USB-sticka.
 • Här finns möjlighet att få Wifi så du kan också hämta hem bilderna via molnet.
0
DATUM : 26 april 2020
 • KOSTNAD: 3.200 :-

 • 4 PLATSER

Anmälningsavgift: Ingen anmälningsavgift krävs.

Inkluderat i priset : Enklare lunch och fika.

Ej inkluderat i priset: Transport till Fröstad gård. Eventuella försäkringar. Utgifter av personlig karaktär.

Betalningsvillkor: Du betalar beloppet via faktura i samband med kursstart.

Läs kursvillkoren.. 


  Fråga

  Du kan använda formuläret här nere eller ringa till mig på telefonnummer 0736540687
  Du kan även skicka ett meddelande till mig på Facebook för snabbt svar!


  Ditt namn*

  Telefonnummer*

  Din e-postadress*

  Vilken kurs gäller det?

  Din fråga:

  När du bokar en fotoresa, workshop eller kurs med Fröstad Naturfoto tycker jag att det är viktigt att du ska känna dig trygg om något inträffar så att fotoresan, workshopen eller kursen inte kan genomföras. I exempelvis händelse av lagändringar, inreseförbud, avrådan från Utrikesdepartementet eller andra omständigheter som omöjliggör aktivitetens trygghet, kommer aktiviteten ställas in och då följer jag paketreselagen. Om en kurs eller workshop utan inkluderad transport och boende blir inställt på grund av händelser som ligger utanför min kontroll ersätts även hela ditt inbetalade belopp.

  I övrigt, gäller mina ordinarie resevillkor som du kan läsa om här: https://www.frostadnaturfoto.se/kurs-och-resevillkor/

  Jag har också ordnat resegaranti genom Kammarkollegiet. Att jag har ordnat med resegaranti innebär att du kan få ersättning om någon del av din paketresa eller sammanlänkade researrangemang blir inställd om vi skulle drabbas av insolvens (konkurs).

  Att vi har ordnat med resegaranti betyder att du har rätt till ersättning för den del av paketresan eller sammanlänkade researrangemanget som vi ansvarar för och som inte har fullgjorts.

  [contact-form-7 404 "Hittades inte"]

  Ring in din beställning

  Du kan också ringa in din beställning till mig eller om du har frågor rörande kursen eller fotoresan.

  Telefon: (0)736540687