Flera av er har efterfrågat distanskurser i Lightroom Classic CC och Adobe Photoshop CC. Äntligen är de här! Snart i alla fall. Jag är mitt uppe i planeringen av online/distans-kurser i både Lightroom Classic CC, Adobe Photoshop CC och Olympus Workspace.

En undersökning från 2018 visar att många vill gå distansutbildningar.

En undersökning som gjordes av kurser.se, 2018 visar att det är många personer som skulle vilja gå på en distansutbildning på fritiden. Faktum är att undersökningen visar att distansutbildningar förenklar för en person att gå en kurs och lära sig ny kunskap i ett ämne.

Du kanske är en av dem? Ibland kan det kännas svårt att få tiden att räcka till att åka hit och delta på en Lightroomkurs IRL. Istället kanske du föredrar att sitta hemma utan att betala bensinkostnad eller hotellrum men ändå få en skräddarsydd privatkurs i Lightroom Classic CC eller Photoshop CC?

Lightroom & Photoshop distanskurs

En undersökning från kurser.se visar att fler skulle gå kurser på fritiden om det gavs på distans. Källa: kurser.se

Låt mig utbilda dig i Lightroom & Photoshop, det är värt det.

Jag är en av Sveriges främsta utbildare i Lightroom Classic CC för naturfotografi specifikt. Under många år har jag utbildat i Lightroom för både privatpersoner och grupper. Just privatkurser i Lightroom är något som ofta efterfrågas. Jag är medlem i den svenska föreningen Naturfotograferna /N som värnar om den ärliga naturbilden. Mina Lightroom- och Photoshopkurser handlar om att göra bra bilder bättre utan att manipulera bildmaterialet. Efterbehandlingen ska vara så subtil som möjligt men ändå höja din naturbild till en helt ny nivå.

Idag är efterbehandling av dina naturfotografier ett måste (främst om du fotograferar i RAW)! Jag vill dra det så långt och säga att din naturfotografering idag bör bestå av 50% fotograferande i fält och 50% efterbehandling, urval och sortering (kanske till och med 40% – 60%).

Hur går vi tillväga?

Det låter väldigt bra än så länge eller hur? Men hur ska vi gå tillväga, hur kan du lära dig lika mycket på en distansutbildning som i en kurs hos mig i kurslokal Flygeln?

Din utbildning kommer att nätburen och byggas upp med nära kontakt via mail och telefonsamtal. Du kommer inom snar framtid få mer information om precis hur det kommer att gå till men grundstrukturen i en Lightroom- eller Photoshopkurs på distans ser ut såhär.

Ny kunskap efterbehandling

Distansutbildningarna i Lightroom & Photoshop byggs upp utifrån denna struktur.

  1. Planering: Vi börjar med att planera din privatkurs och vad du vill fokusera på att lära dig. Tillsammans tar vi fram ett program som du känner dig bekväm med. Kommunikation sker här antingen via mail eller telefon, eller både och. Det är ditt val.
  2. Kursvideo: När vi är klara med planeringen inför din skräddarsydda kurs i Lightroom- & Photoshop börjar jag arbeta med en personlig och skräddarsydd video där jag visar, illustrerar och diskuterar ämnet utifrån ditt val. Denna video kommer att bli nåbar endast för dig på Internet.
  3. Möte & fjärrstyrning: Nu när du har fått en gedigen utbildning genom kursvideon är det dags för vårat möte. Mötet sker helt digitalt, med kontakt antingen via chatt eller telefon, du väljer själv vilket som känns bäst. Här kommer vi tillsammans att titta igenom det du ville lära dig på kursen. Här kan du ställa dina frågor som inte besvarats i videokursen. Dessutom har jag möjlighet (om du vill) att fjärrstyra din dator och visa med exempel.
  4. Kunskapsmaterial: När du känner dig nöjd och klar med mötet och när du har fått den kunskap du behöver avslutas mötet. Därefter kommer kunskapsmaterial i form av en kompletterande kursvideo att skickas ut till dig som kan fås på USB eller via FTP.

Alla dessa steg, om än kort beskrivna i denna bloggnyhet leder i sin tur till att du får den kunskap du behöver utan att behöva betala för resekostnader och hotellrum. Allt sköts från din dator hemifrån.

Anmäl dig gärna på mitt nyhetsbrev för att få information när du kan börja boka din egen skräddarsydda Lightroom- & Photoshopkurs.

Anmäl dig till nyhetsbrevet.

Ny fotoinspiration i din brevlåda varje tisdag!

Bevaka även alla nya workshops & fotoresor från Fröstad Naturfoto.

* obligatoriskt fält.

Fröstad naturfoto använder Mailchimp som hanterar nyhetsbrev och prenumerationer. Genom att skicka in din e-post till nyhetsbrevet godkänner du samtidigt att din e-post skickas till Mailchimp för behandling.

Just nu när du prenumererar på nyhetsbrevet får du e-boken, Bli en bättre naturfotograf, helt gratis! I denna e-bok ger jag dig 35 tips & råd som du kan ta med dig i din utveckling mot att bli en bättre naturfotograf. Du får e-boken direkt i din mail efter registrering.

Bli en bättre naturfotograf. E-bok.

Om du vill ha ännu mer fotoinspiration, guider, råd och tips om naturfotografering ska du följa och prenumerera på min videokanal på Youtube. Varje onsdag klockan 20:00 kommer ett nytt avsnitt.