RONDANE & DOVREFJELL I HÖSTSKRUD

Observera! Fotoresan till Dovrefjell & Rondane i höstskrud 2019 är fullbokad. Du kan anmäla dig till reservlistan längre ner på denna sida. En ny fotoresa till Dovrefjell & Rondane i höstskrud kommer att köras 2020.

RONDANE & DOVREFJELL I HÖSTSKRUD!

Fullbokad!

Skriv upp dig på reservlistan!

BOKA NU!
LADDA NER & LÄS HELA FOTORESAN (PDF)
GALLERI RONDANE & DOVREFJELL
+46 (0) 736540687

I fokus: Rondane & Dovrefjell i höstskrud!

 • Storslagna berg i höstskrud.
 • Fotografering i vackra Dørålsdalen och i sydöstra delen av Rondane.
 • Två dagar i Dovrefjell
 • Fantastiska Grimsdalen.
 • Vi fotograferar ett av Norges största berg Snøhetta.
 • Stor chans att se myskoxe och älg.
 • Datum : 15 – 21 SEPTEMBER 2019

 • KOSTNAD: 9.300 SEK

 • 6 platser Fullbokad!

Anmälningsavgift: 900 kronor (10%)

Inkluderat i priset : Boende i stuga, del i dubbelrum samt frukost, lunch och middag (för mer specificerad information om måltider, se här).  Föreläsning och handledning av Niklas Virsen.

Ej inkluderat i priset: Försäkringar. Bommavgifter. Utgifter av personlig karaktär.

Läs resevilkoren..

Att fotografera hösten i Rondane naionalpark i Norge är något alldeles speciellt. Marken med lavar och mossa växlar färg till rött och orange. Fjällbjörken genomgår också en förändring från dess gröna färger till gult. På toppen av bergen ligger snötäcket skört och ger liv till landskapsbilden och viskar om vilken säsong det är. Atmosfären i Rondane under september månad är fantastisk och det finns massor att fotografera.

Rondane nationalpark

Rondane nationalpark instiftad år 1962 vilket gör Rondane till den äldsta nationalparken i Norge.Tack vare skyddet som nationalparken har är Rondanes natur välbevarad och skyddad.

Landskapet i Rondane bjuder på magnifikt vackra berg med snöbeklädda toppar. Här kommer vi att vandra på lättillgängliga stigar bland fjällbjörkar, porlande bäckar och mäktiga vattenfall. Vi kommer att fotografera bland annat i Dørålsdalen och i sydvästra Rondane samt Grimsdalen. Områdena har sin speciella prägel och bjuder på fantastiska fotomotiv. Två dagar kommer vi att besöka Dovrefjell som har ett mer alpint präglat landskap där Snøhetta är det mest kända berget i området med sin imponerande höjd på 2286 m. öh.. Givetvis kommer vi att besöka och titta närmare på detta berg. När vi uppehåller oss i Dovrefjell får vi givetvis inte heller missa att hålla ett vakande öga efter Dovrefjells stolthet, myskoxen!

Två dagar i Dovrefjell

De myskoxar som finns här i Dovrefjell är inplanterade från Grönland år 1947. Några djur har också lyckats tagit sig över gränsen till Sverige och Härjedalen. Det är dock endast i Dovrefjell där hjorden av myskoxe är talrik i Skandinavien. Myskoxen är väldigt speciell att studera och är verkligen kvarlevor från den sista istiden. Arkeologiska fynd har visat att myskoxen levde sida vid sida med mammuten och den ullhorniga noshörningen. Detta empiriska faktum gör det inte mindre intressant om vi skulle se myskoxar.

I Dovrefjell finns också bitvis ett gott bestånd av älg och det är inte helt omöjligt att vi kan stöta på dem även i Rondane. Har vi riktigt tur på våra vandringar och fotosessioner kanske vi till och med får se en flock med vildren, eller en fjällräv!

Vattenfall och porlande bäckar

I de båda nationalparkerna kommer vi att få se vattenfall och mängder mer porlande bäckar som sträcker sina armar över det höstprydda landskapet. Vi kommer att botanisera och fotografera kring ett av de mäktigaste vattenfallen i nationalparken rondane, nämligen Storulfossen (Bruresløret). Detta är kanske det kändaste vattenfallet i nationalparken men det finns många mindre ”off the beaten track”. Här finns massor av porlande bäckar, älvar och små vattendrag som väntar på att fotograferas.

Norges vackraste nationalpark på hösten

Norges landskap är fantastiskt vackert, det vet de flesta. Höga toppiga berg, fjordar och kust. Det finns många nationalparker att omnämna men den kanske absolut vackraste enligt min mening är Rondane på hösten.

Det infaller sig nästan en magisk känsla när hela landskapet exploderar i färg och du står där framför en göl och har förankrat ditt stativ i marken. Du blickar uppåt och ser ett av de höga bergen torna upp sig mot himlen. Du ställer in exponeringen och trycker av. Det är en fantastisk känsla att fotografera de här mäktiga landskapen i vårt grannland.

Jag älskar Rondane och Dovrefjell eftersom de är väldigt lättillgängliga. Du kan ta en bil ut på vägarna runt nationalparkerna och nå vackra fotomotiv precis utanför bildörren. Du vandrar också på lättgångna stigar som inte tröttar ut dig vilket gör att du och din hjärna kan koncentrera er 100% på landskapsfotografering.

Berg med snöiga toppar, fjällbjörkar och gölar

Även om vi med allra största sannolikhet kommer att få se myskoxe, älg eller något annat spännande däggdjur är denna fotoresa koncentrerad kring Rondane och Dovrefjells fantastiska landskap i höstskrud. Detta är ett självklart val och avgränsning och du kommer själv att förstå detta när du ser det magiska landskapet som vi ska fotografera i.

Olika berg som vi kommer att fotografera både nära och på distans är Snöhetta, Rondeslottet Smedhamran, Storronden, Trolltid och många fler. Många av de berg vi kommer att se och fotografera har vid den här tidpunkten på året snö på topparna.

Nere i dalen dominerar fjällbjörk, dvärgbjörk och många olika lavar och de alla hjälps åt att skapa en färgexplosion i landskapet.
Överallt kan du se gölar och vattendrag, ibland mer sjöliknande vatten. De tillför så mycket till landskapet då de vid stilla väder blir bergens och färgernas spegel. Däri reflekteras allt det vackra som du har runt omkring dig.

Till Rondane Nationalpark på [Google Earth] [Google Maps]

Med bil: Du tar dig själv till Lillehammer med bil, därifrån åker vi ”karavan” mot Rondane. Om du väljer ett annat transportmedel som tåg, buss eller flyg, ange detta i övrigt under bokningen. Jag kommer då kontakta dig angående detta.

Vart ska vi mötas: Vi möts upp i Lillehammer, Oppland fylke, Norge. Mer specifik plats kommer du att få vid bokning.

Har du frågor om transporten? Kontakta mig!

Vi kommer att bo i en trästuga med panoramaöversikt över en sjö. I stugan finns alla bekvämligheter som spis, frys, kylskåp, golvvärme i badrum, braskamin och el. Stugan har också nära till livsmedelsaffär och ligger perfekt för vår fotoresa mot både södra och norra delen av Ronande samt Dovre.

Sängplatser: Del i dubbelrum

Bilder kommer..

15 september: Lunch och middag ingår.

16 september: Frukost,  lunch och middag ingår.

17 september: Frukost,  lunch och middag ingår.

18 september: Frukost,  lunch och middag ingår.

19 september: Frukost,  lunch och middag ingår.

20 september: Frukost,  lunch och middag ingår.

21 september: Frukost och  lunch ingår.

Vädret i Rondane och Dovrefjell i september kan vara mycket varierande och nyckfullt. En dag kan vara skapligt varm medan det en annan dag blåser upp till storm, regn och kyla. Ibland kan vädret ändras drastiskt på bara några timmar. Här gäller det att vara beredd på alla möjliga typer av väder, kanske till och med snö.

Packa med bra vandringsskor och kläder enligt lager på lager principen. Välj material som andas, exempelvis nylon eller polyester. Ta med dig rejäla vandringsbyxor och glöm inte vantar och mössa. Om du har eller vill införskaffa så är vandringsstavar väldigt skönt att gå med.

Packlista för Rondane & Dovrefjell (observera att detta endast är en rekommendation):

 • Slitstarka vandringsbyxor och bra vandringskängor (gärna vattentäta).
 • Underställ
 • T-shirts och tröjor.
 • Extra varm tröja.
 • Vantar, mössa och buff.
 • Flera vandringssockor.
 • Keps för skydd mot sol.
 • Solglasögon.
 • Kikare.
 • Vandringsstavar.
 • Du behöver inte ta med dig några ”finkläder”.
 • Glöm inte att packa ned dina ”egna” saker också!

På denna fotoresa till Rondane & Dovrefjell är det främst landskapsfotografering som gäller. Tänk på att vi kommer att få möjlighet att arbeta med jättefina intima landskap också vilket gör att ett teleobjektiv med zoom kan komma mycket väl till pass. Det jag anser är det viktigaste listar jag här nedan. Tänk dock på att dina mål för fotograferingen kan vara helt annorlunda så se detta mer som inspiration än något som du måste packa ned i kameraryggsäcken.

 • Vidvinkelsobjektiv för landskap.
 • Ett teleobjektiv med zoom för landskap, intima landskap & fåglar/djur.
 • Ett macroobjektiv för att arbeta med närbilder.
 • Extra batterier och extra minneskort.
 • Ett stativ för att arbeta med långa slutartider.
 • En blixt, ficklampa eller pannlampa.
 • Eventuella filter för landskapsfotografering. Exempelvis ND, Avtonat gråfilter eller polfilter.
 • Backup till dina bilder.
 • En laptop för redigering av dina bilder.

Maxantal deltagare på denna fotoresa är sex stycken personer (7 med mig). Vi kommer att åka mot gemensamma mål hela gruppen. Även vissa workshopsmoment kommer att vara gemensamma.

Däremot tycker jag att det är viktigt att du som deltagare om du vill kan få gå din egen väg och hitta de motiv du vill fotografera. En del fotografer fungerar bäst i grupp och andra fotografer vill helst fotografera och söka upp sina motiv själva.

Du kommer att ha möjlighet till båda scenarierna. Tänk dock på att det är ”frihet” under ansvar och i enighet med resevillkoren har du som resenär ansvar för att passa tider och ha personliga försäkringar.

 • Dørålen
 • Grimsdalen
 • Snøhetta
 • Fokstumyra
 • Spranget
 • Storulfossen (Bruresløret)
 • m.fl

Vi kommer inte att göra några längre vandringar på denna fotoresa. Däremot krävs en viss grundkondition då vi ändå kommer att gå korta sträckor i kuperad terräng för att nå vissa av våra mål.

Att vandra och fotografera i alperna måste vara tryggt! Det är bättre att ha en eller två extra säkerhetslinor istället för ingen alls. Därför kan du följa med mig ut på fjället med trygghetskänslan att jag aldrig ger mig ut på fjället utan nödsändare eller GPS.

 • Valuta: Norsk krona
 • Eluttag: Typ C (Europlug). Det är samma som i Sverige och Norge, du behöver alltså inte köpa någon adapter.
 • Dricksvatten: Du kan dricka kranvatten i Norge, men fjällvattnet smakar ännu bättre.
 • Närmaste by: Dombås
 • Invånare: 1240 (2017)
 • Språk: Norska

I fokus: Rondane & Dovrefjell i höstskrud!

 • Storslagna berg i höstskrud.
 • Fotografering i vackra Dørålsdalen och i sydöstra delen av Rondane.
 • Två dagar i Dovrefjell
 • Fantastiska Grimsdalen.
 • Vi fotograferar ett av Norges största berg Snøhetta.
 • Stor chans att se myskoxe och älg.

Att fotografera hösten i Rondane naionalpark i Norge är något alldeles speciellt. Marken med lavar och mossa växlar färg till rött och orange. Fjällbjörken genomgår också en förändring från dess gröna färger till gult. På toppen av bergen ligger snötäcket skört och ger liv till landskapsbilden och viskar om vilken säsong det är. Atmosfären i Rondane under september månad är fantastisk och det finns massor att fotografera.

Rondane nationalpark

Rondane nationalpark instiftad år 1962 vilket gör Rondane till den äldsta nationalparken i Norge.Tack vare skyddet som nationalparken har är Rondanes natur välbevarad och skyddad.

Landskapet i Rondane bjuder på magnifikt vackra berg med snöbeklädda toppar. Här kommer vi att vandra på lättillgängliga stigar bland fjällbjörkar, porlande bäckar och mäktiga vattenfall. Vi kommer att fotografera bland annat i Dørålsdalen och i sydvästra Rondane samt Grimsdalen. Områdena har sin speciella prägel och bjuder på fantastiska fotomotiv. Två dagar kommer vi att besöka Dovrefjell som har ett mer alpint präglat landskap där Snøhetta är det mest kända berget i området med sin imponerande höjd på 2286 m. öh.. Givetvis kommer vi att besöka och titta närmare på detta berg. När vi uppehåller oss i Dovrefjell får vi givetvis inte heller missa att hålla ett vakande öga efter Dovrefjells stolthet, myskoxen!

Två dagar i Dovrefjell

De myskoxar som finns här i Dovrefjell är inplanterade från Grönland år 1947. Några djur har också lyckats tagit sig över gränsen till Sverige och Härjedalen. Det är dock endast i Dovrefjell där hjorden av myskoxe är talrik i Skandinavien. Myskoxen är väldigt speciell att studera och är verkligen kvarlevor från den sista istiden. Arkeologiska fynd har visat att myskoxen levde sida vid sida med mammuten och den ullhorniga noshörningen. Detta empiriska faktum gör det inte mindre intressant om vi skulle se myskoxar.

I Dovrefjell finns också bitvis ett gott bestånd av älg och det är inte helt omöjligt att vi kan stöta på dem även i Rondane. Har vi riktigt tur på våra vandringar och fotosessioner kanske vi till och med får se en flock med vildren, eller en fjällräv!

Vattenfall och porlande bäckar

I de båda nationalparkerna kommer vi att få se vattenfall och mängder mer porlande bäckar som sträcker sina armar över det höstprydda landskapet. Vi kommer att botanisera och fotografera kring ett av de mäktigaste vattenfallen i nationalparken rondane, nämligen Storulfossen (Bruresløret). Detta är kanske det kändaste vattenfallet i nationalparken men det finns många mindre ”off the beaten track”. Här finns massor av porlande bäckar, älvar och små vattendrag som väntar på att fotograferas.

Norges vackraste nationalpark på hösten

Norges landskap är fantastiskt vackert, det vet de flesta. Höga toppiga berg, fjordar och kust. Det finns många nationalparker att omnämna men den kanske absolut vackraste enligt min mening är Rondane på hösten.

Det infaller sig nästan en magisk känsla när hela landskapet exploderar i färg och du står där framför en göl och har förankrat ditt stativ i marken. Du blickar uppåt och ser ett av de höga bergen torna upp sig mot himlen. Du ställer in exponeringen och trycker av. Det är en fantastisk känsla att fotografera de här mäktiga landskapen i vårt grannland.

Jag älskar Rondane och Dovrefjell eftersom de är väldigt lättillgängliga. Du kan ta en bil ut på vägarna runt nationalparkerna och nå vackra fotomotiv precis utanför bildörren. Du vandrar också på lättgångna stigar som inte tröttar ut dig vilket gör att du och din hjärna kan koncentrera er 100% på landskapsfotografering.

Berg med snöiga toppar, fjällbjörkar och gölar

Även om vi med allra största sannolikhet kommer att få se myskoxe, älg eller något annat spännande däggdjur är denna fotoresa koncentrerad kring Rondane och Dovrefjells fantastiska landskap i höstskrud. Detta är ett självklart val och avgränsning och du kommer själv att förstå detta när du ser det magiska landskapet som vi ska fotografera i.

Olika berg som vi kommer att fotografera både nära och på distans är Snöhetta, Rondeslottet Smedhamran, Storronden, Trolltid och många fler. Många av de berg vi kommer att se och fotografera har vid den här tidpunkten på året snö på topparna.

Nere i dalen dominerar fjällbjörk, dvärgbjörk och många olika lavar och de alla hjälps åt att skapa en färgexplosion i landskapet.
Överallt kan du se gölar och vattendrag, ibland mer sjöliknande vatten. De tillför så mycket till landskapet då de vid stilla väder blir bergens och färgernas spegel. Däri reflekteras allt det vackra som du har runt omkring dig.

Till Rondane Nationalpark på [Google Earth] [Google Maps]

Med bil: Du tar dig själv till Lillehammer med bil, därifrån åker vi ”karavan” mot Rondane. Om du väljer ett annat transportmedel som tåg, buss eller flyg, ange detta i övrigt under bokningen. Jag kommer då kontakta dig angående detta.

Vart ska vi mötas: Vi möts upp i Lillehammer, Oppland fylke, Norge. Mer specifik plats kommer du att få vid bokning.

Har du frågor om transporten? Kontakta mig!

Vi kommer att bo i en trästuga med panoramaöversikt över en sjö. I stugan finns alla bekvämligheter som spis, frys, kylskåp, golvvärme i badrum, braskamin och el. Stugan har också nära till livsmedelsaffär och ligger perfekt för vår fotoresa mot både södra och norra delen av Ronande samt Dovre.

Sängplatser: Del i dubbelrum

Bilder kommer..

15 september: Lunch och middag ingår.

16 september: Frukost,  lunch och middag ingår.

17 september: Frukost,  lunch och middag ingår.

18 september: Frukost,  lunch och middag ingår.

19 september: Frukost,  lunch och middag ingår.

20 september: Frukost,  lunch och middag ingår.

21 september: Frukost och  lunch ingår.

Vädret i Rondane och Dovrefjell i september kan vara mycket varierande och nyckfullt. En dag kan vara skapligt varm medan det en annan dag blåser upp till storm, regn och kyla. Ibland kan vädret ändras drastiskt på bara några timmar. Här gäller det att vara beredd på alla möjliga typer av väder, kanske till och med snö.

Packa med bra vandringsskor och kläder enligt lager på lager principen. Välj material som andas, exempelvis nylon eller polyester. Ta med dig rejäla vandringsbyxor och glöm inte vantar och mössa. Om du har eller vill införskaffa så är vandringsstavar väldigt skönt att gå med.

Packlista för Rondane & Dovrefjell (observera att detta endast är en rekommendation):

 • Slitstarka vandringsbyxor och bra vandringskängor (gärna vattentäta).
 • Underställ
 • T-shirts och tröjor.
 • Extra varm tröja.
 • Vantar, mössa och buff.
 • Flera vandringssockor.
 • Keps för skydd mot sol.
 • Solglasögon.
 • Kikare.
 • Vandringsstavar.
 • Du behöver inte ta med dig några ”finkläder”.
 • Glöm inte att packa ned dina ”egna” saker också!

På denna fotoresa till Rondane & Dovrefjell är det främst landskapsfotografering som gäller. Tänk på att vi kommer att få möjlighet att arbeta med jättefina intima landskap också vilket gör att ett teleobjektiv med zoom kan komma mycket väl till pass. Det jag anser är det viktigaste listar jag här nedan. Tänk dock på att dina mål för fotograferingen kan vara helt annorlunda så se detta mer som inspiration än något som du måste packa ned i kameraryggsäcken.

 • Vidvinkelsobjektiv för landskap.
 • Ett teleobjektiv med zoom för landskap, intima landskap & fåglar/djur.
 • Ett macroobjektiv för att arbeta med närbilder.
 • Extra batterier och extra minneskort.
 • Ett stativ för att arbeta med långa slutartider.
 • En blixt, ficklampa eller pannlampa.
 • Eventuella filter för landskapsfotografering. Exempelvis ND, Avtonat gråfilter eller polfilter.
 • Backup till dina bilder.
 • En laptop för redigering av dina bilder.

Maxantal deltagare på denna fotoresa är sex stycken personer (7 med mig). Vi kommer att åka mot gemensamma mål hela gruppen. Även vissa workshopsmoment kommer att vara gemensamma.

Däremot tycker jag att det är viktigt att du som deltagare om du vill kan få gå din egen väg och hitta de motiv du vill fotografera. En del fotografer fungerar bäst i grupp och andra fotografer vill helst fotografera och söka upp sina motiv själva.

Du kommer att ha möjlighet till båda scenarierna. Tänk dock på att det är ”frihet” under ansvar och i enighet med resevillkoren har du som resenär ansvar för att passa tider och ha personliga försäkringar.

 • Dørålen
 • Grimsdalen
 • Snøhetta
 • Fokstumyra
 • Spranget
 • Storulfossen (Bruresløret)
 • m.fl

Vi kommer inte att göra några längre vandringar på denna fotoresa. Däremot krävs en viss grundkondition då vi ändå kommer att gå korta sträckor i kuperad terräng för att nå vissa av våra mål.

Att vandra och fotografera i alperna måste vara tryggt! Det är bättre att ha en eller två extra säkerhetslinor istället för ingen alls. Därför kan du följa med mig ut på fjället med trygghetskänslan att jag aldrig ger mig ut på fjället utan nödsändare eller GPS.

 • Valuta: Norsk krona
 • Eluttag: Typ C (Europlug). Det är samma som i Sverige och Norge, du behöver alltså inte köpa någon adapter.
 • Dricksvatten: Du kan dricka kranvatten i Norge, men fjällvattnet smakar ännu bättre.
 • Närmaste by: Dombås
 • Invånare: 1240 (2017)
 • Språk: Norska
LADDA NED FOTORESAN SOM PDF
SKRIV UPP DIG PÅ RESERVLISTAN!
0
DATUM : 15 – 21 september 2019
 • KOSTNAD: 9.300 SEK

 • 6 platser Fullbokad!

Anmälningsavgift: 930 kronor (10%)

Inkluderat i priset : Boende i stuga, del i dubbelrum samt frukost, lunch och middag (för mer specificerad information om måltider, se här).  Föreläsning och handledning av Niklas Virsen.

Ej inkluderat i priset: Försäkringar. Bommavgifter. Utgifter av personlig karaktär.

Läs resevilkoren..

LADDA NED FOTORESAN SOM PDF
LADDA NED RESEPROGRAMMET SOM PDF
GALLERI RONDANE & DOVREFJELL

RESEPROGRAM – Ladda ned som PDF

15 september: Sydvästra Rondane nationalpark

Vi möts upp i Lillehammer och åker vidare mot vårt boende uppe vid Rondane nationalpark. Bara resan upp är magnifikt vacker att beskåda. Väl framme vid vår mysiga stuga med panoramaöversikt över en sjö parkerar vi våra bilar, packar upp våra saker och gör oss hemmastadda.

Efter detta är det dags för mig att välkomna er på riktigt med en programöversikt och information om de olika områdena vi ska besöka. Senare mot kvällen beger vi oss iväg mot vår första fotosession bland berg, höstfärger, bäckar och gölar – i sydvästra Rondane nationalpark.

16 september: Sydvästra Rondane och Grimsdalen

Vi börjar dagen med att äta en stadig frukost. Som alla de andra dagarna på denna fotoresa ringer din väckarklocka tidigt. Det är viktigt att få med sig det bästa ljuset möjligast. Dagarna är till för vila och ladda batterierna inför en kvällsfotografering. Denna morgon i vilket fall beger vi oss till sydvästra Rondane igen. Denna gång har vi längre tid här och vi kommer bland annat besöka Storulfossen (Bruresløret) med omnejd. Vi äter lunch ute i naturen med en klassisk matpacke som vi har tillberett dagen innan. Vi åker därefter mot vårt boende för att vila upp oss inför kvällen.

På kvällen åker vi mot Grimsdalen som ligger i sydvästra Rondane också men lite mer norr över. Grimsdalen är värt ett besök alla årstider men just nu på hösten är naturen här alldeles fantastisk!

17 september: Dovrefjell

Idag lämnar vi Rondane nationalpark bakom oss och åker istället mot fantastiska Dovrefjell nationalpark. Här kommer vi bland annat att utforska utsikter mot Snöhetta som är ett av Norges högsta berg. Vi kommer även vandra en kort distans på några av mina absoluta favoritområden i Dovrefjell. Glöm inte kikaren! Här har vi riktigt stor chans att kunna få se myskoxen. Vi äter precis som igår lunch ute i naturen men håller oss kvar i Dovrefjell fram till sen eftermiddag, då vi åker hem mot stugan igen.

Vi vilar upp oss och kvällstid har du möjlighet att botanisera runt i närområdet och fotografera.

18 september: Dørålsdalen

Denna onsdag kommer vi att besöka mitt absoluta favoritområde i Rondane nationalpark, Dørålsdalen. Här finner vi höga berg, vattenfall, bäckar, åar, fjällbjörkar, mossor och allt i en fantastisk höstkulis! Här finns små gångstigar och markerade leder som inbjuder till små vandringsturer.

Vårt första besök kommer att ta oss längre in i Dørålsdalen mot Vassberget och Dørålsvattnet. Här kommer vi få en fin utsikt över bland annat Trolltiden. Vi äter lunch i naturen och kommer hem till vår stuga sent på kvällen. En heldag ute med andra ord.

19 september: Dovrefjell

Idag kommer du att få din första sovmorgon. Vi vaknar till och äter frukost. På förmiddagen kommer jag att hålla en föreläsning om Rondane, Dovrefjell och andra fotoresor.

Mot eftermiddag kommer vi att åka mot Dovrefjell igen för att tillbringa hela kvällen där. Denna gång orienterar vi oss mer kring Fokstumyra och hoppas att vi får se några stora älgar i höstlandskapet. Fokstumyra ligger norr om byn Dombås och är ett viktigt område för våtmarksfåglar och häckande fåglar. Bland annat har jag personligen fotograferat blåhake här. Älgbeståndet är också kraftig så chansen att få se elller fotografera älg omgiven av vackra färger är stor.

20 september: Dørålsdalen

Den näst sista dagen av denna fotoresa kommer vi att besöka Dørålsdalen igen men nu mer koncentrerat kring att fotografera gölar, småsjöar med speglingar mot bergen om vädret tillåter detta. Denna dag blir inte lika fysiskt aktiv som förra besöket här i Dørålsdalen.

Dock inte sagt att den blir mindre intressant och vacker för det. Småsjöarna och gölarna här är fantastiskt fotogeniska och det finns massor att utforska.

21 september: Grimsdalen

Idag är det tyvärr sista dagen på fotoresan till Dovrefjell och Rondane i höstskrud. Dock hinner vi med att besöka Grimsdalen en gång till tidigt på morgonen och fånga det vackra ljuset i höstlandskapet. Vi åker sedan tillbaka till vårt boende på eftermiddagen och lämnar strax därefter Rondane och Dovrefjell bakom oss för hemresan.

LADDA NED RESEPROGRAMMET SOM PDF

Har du en fråga om denna fotoresa?

Du kan använda formuläret här nere eller ringa till mig på telefonnummer 0736540687
Du kan även skicka ett meddelande till mig på Facebook för snabbt svar!
Ditt namn*

Telefonnummer*

Din e-postadress*

Vilken fotoresa gäller det?

Din fråga:

RESERVLISTA

RONDANE & DOVREFJELL I HÖSTSKRUD!

OBSERVERA! Inom max en timme efter bokning ska du få ett mail som bekräftar din bokning. Har du inte fått detta bekräftelsemail ska ni kontakta mig på (0)736540687, eller skicka mail till bokning@frostadnaturfoto.se

Ditt namn*

Gatuadress*

Postnummer och stad*

Telefonnummer*

Din e-postadress*

Övriga önskemål? Om du vill informera mig om allergier, sjukdomar eller andra känsliga personuppgifter, ring mig på 0736540687.

Jag godkänner resevillkoren Läs kurs- och resevillkoren
All korrespondens kommer att ske via e-mail om inget annat specificeras av kund.

Ring in din beställning

Du kan också ringa in din beställning till mig eller om du har frågor rörande kursen eller fotoresan.

+46 (0) 736540687