Jag sitter just nu på flyget och tittar ut genom den lilla fönstergluggen. Utanför ser jag fluffiga vita moln  och en sol som är helt blodröd. Det känns nästan som jag skulle vilja vandra fram glatt på molnen  och solbada i den nedgående kvällssolen, men det är nog bättre att jag avstår.

Jag funderar ofta på det här med flygets påverkan på vårat klimat. Idag klimatkompenserar Fröstad Naturfoto för alla flygresor, detta gäller även din flygbiljett när du åker med Fröstad naturfoto.

Detta tar givetvis inte helt bort ansvaret jag har när jag flyger. Däremot är det ett sätt som jag kan ge tillbaka till olika projekt för att rädda klimatet, exempelvis skogsplantering. Flygresandet har gått ner i Sverige och jag tror snarare på teknisk utveckling av mer klimatsmarta flyg istället för ett förbud eller välja att inte flyga alls. Detta för att jag inte heller tror på en isolerad värld där vi människor inte kan möta varandra över landsgränser, kulturer och världshav.

Vad gör du för klimatet? Fröstad Naturfoto klimatkompenserar för alla fotoresor, det gäller även din flygbiljett.

Jag tror nämligen att dessa möten är byggstenar för förändring och en mer positiv världsbild både för klimatet och människan.

Det här kan du göra för att hjälpa klimatet.

  • Klimatkompensering. Det är inte svårt och kostar inte mycket. Kommer klimatkompensering göra så att din flygångest avtar? Sannolikt inte men du betalar tillbaka till klimatet.
  • Ekoturism. Att bedriva ekoturism är en integrerad del i alla mina fotoresor. Du kan också välja att resa i ekoturism-anda. Detta genom att exempelvis välja lokala guider framför större företag, bo och äta på ställen som ägs av lokalbefolkningen samt handla mat på små lokala matställen istället för att välja de större företagens motsvarighet.
  • Stödprojekt. Det finns massor med stödprojekt att stödja som värnar vårt klimat. Inte minst skogsplanteringar.

För ännu fler tankar och diskussioner som denna, prenumerera på mitt nyhetsbrev.

Prenumerera på nyhetsbrevet.

Bevaka alla nya fotoresor & workshops!

  • Missa inga erbjudanden eller lanseringar av nya fotoresor & workshops.
  • Dessutom får du massor fotoinspiration och konkreta råd och tips på hur du blir en bättre naturfotograf, varje vecka!
  • Helt gratis!

* obligatoriskt fält.

Fröstad naturfoto använder Mailchimp som hanterar nyhetsbrev och prenumerationer. Genom att skicka in din e-post till nyhetsbrevet godkänner du samtidigt att din e-post skickas till Mailchimp för behandling.

E-boken Bli en bättre naturfotograf, helt gratis!

Just nu när du prenumererar på nyhetsbrevet får du e-boken, Bli en bättre naturfotograf helt gratis! I denna e-bok ger jag dig 35 tips & råd som du kan ta med dig i din utveckling mot att bli en bättre naturfotograf. Du får e-boken direkt i din mail efter registrering.

Bli en bättre naturfotograf. E-bok.