fbpx

Vad gör du för att rädda klimatet?

2019-01-19T12:55:59+00:00

Jag sitter just nu på flyget och tittar ut genom den lilla fönstergluggen. Utanför ser jag fluffiga vita moln  och en sol som är helt blodröd. Det känns nästan som jag skulle vilja vandra fram glatt på molnen  och solbada i den nedgående kvällssolen, men det är nog bättre att jag avstår.

Jag funderar ofta på det här med flygets påverkan på vårat klimat. Idag klimatkompenserar Fröstad Naturfoto för alla flygresor, detta gäller även din flygbiljett när du åker med Fröstad naturfoto.

Detta tar givetvis inte helt bort ansvaret jag har när jag flyger. Däremot är det ett sätt som jag kan ge tillbaka till olika projekt för att rädda klimatet, exempelvis skogsplantering. Flygresandet har gått ner i Sverige och jag tror snarare på teknisk utveckling av mer klimatsmarta flyg istället för ett förbud eller välja att inte flyga alls. Detta för att jag inte heller tror på en isolerad värld där vi människor inte kan möta varandra över landsgränser, kulturer och världshav.

Vad gör du för klimatet? Fröstad Naturfoto klimatkompenserar för alla fotoresor, det gäller även din flygbiljett.

Jag tror nämligen att dessa möten är byggstenar för förändring och en mer positiv världsbild både för klimatet och människan.

Det här kan du göra för att hjälpa klimatet.

  • Klimatkompensering. Det är inte svårt och kostar inte mycket. Kommer klimatkompensering göra så att din flygångest avtar? Sannolikt inte men du betalar tillbaka till klimatet.
  • Ekoturism. Att bedriva ekoturism är en integrerad del i alla mina fotoresor. Du kan också välja att resa i ekoturism-anda. Detta genom att exempelvis välja lokala guider framför större företag, bo och äta på ställen som ägs av lokalbefolkningen samt handla mat på små lokala matställen istället för att välja de större företagens motsvarighet.
  • Stödprojekt. Det finns massor med stödprojekt att stödja som värnar vårt klimat. Inte minst skogsplanteringar.
Vill du läsa mer om Fröstad Naturfotos klimatkompensering och ekoturism, klicka här.

För ännu fler tankar och diskussioner som denna, prenumerera på mitt nyhetsbrev.

Prenumerera på nyhetsbrevet.

Bevaka alla nya fotoresor & workshops!

  • Missa inga erbjudanden eller lanseringar av nya fotoresor & workshops.
  • Dessutom får du massor fotoinspiration och konkreta råd och tips på hur du blir en bättre naturfotograf, varje vecka!
  • Helt gratis!

* obligatoriskt fält.

Fröstad naturfoto använder Mailchimp som hanterar nyhetsbrev och prenumerationer. Genom att skicka in din e-post till nyhetsbrevet godkänner du samtidigt att din e-post skickas till Mailchimp för behandling.

E-boken Bli en bättre naturfotograf, helt gratis!

Just nu när du prenumererar på nyhetsbrevet får du e-boken, Bli en bättre naturfotograf helt gratis! I denna e-bok ger jag dig 35 tips & råd som du kan ta med dig i din utveckling mot att bli en bättre naturfotograf. Du får e-boken direkt i din mail efter registrering.

Bli en bättre naturfotograf. E-bok.

Fröstad Naturfoto

Jag heter Niklas Virsen och är ägare, kurs- och reseledare för Fröstad Naturfotografi. Jag har en lång erfarenhet av naturfotografiska workshops, efterbehandlingskurser och guidning. Jag är medlem i svenska föreningen Naturfotograferna/N och är svensk Olympusambassadör. Jag älskar naturfotografi och natur – något som jag aldrig skulle kunna leva utan. Jag älskar också att lära ut naturfotografi, både som grundkurser och mer avancerade fördjupningskurser. Mina workshops och resor präglas av pedagogiskt lärande och praktiskt kunnande, ofta med kreativa inslag. Boka din fotoresa eller naturfotokurs hos mig! Mina tjänster är professionella, personliga och prisvärda!

Dela med dig!

Om du tycker att denna text, ljud eller video var intressant, lärorik eller trivsam. Glöm inte att dela med dig av den till dina fotovänner!
close-link
VILKEN SAFARIRESA SKA JAG VÄLJA?

VAD ÄR SKILLNADEN PÅ EN VANLIG SAFARI & EN FOTOSAFARI?

Det finns många skillnader mellan en ”vanlig” safari i exempelvis Masai Mara mot en fotosafari arrangerad av Fröstad Naturfoto. Här listar jag de största och viktigaste fördelarna med att åka på en safari med inriktning på fotografering.
Åk på en fotosafari! Läs mer om skillnaden!
close-link

Din e-bok för att
bli en bättre naturfotograf!

Gratiserbjudande från en naturfotograf till en annan!
  • 30 tips som kan göra dig till en bättre naturfotograf.
  • Bonus! +10 tips till i denna andra upplaga.
  • Tips som handlar om mer än bara din kamerautrustning.
PROVLÄS NU & LADDA NER!
close-link

Mina fotoresor till Masai Mara stödjer Läkarmissionens arbete med att stoppa könsstympningen av flickor i Kenya.

1 PLATS KVAR PÅ FOTORESAN 2020
close-link
Välj sida..