Om du planerar på att åka på en fotoresa till Afrika på safari eller liknande, bör du stanna upp redan här! Längre ner på sidan kan du ladda hem packlistor för safari i Afrika men läs gärna om mitt utbud av fotoresor till Afrika här!

Fröstad Naturfoto kan erbjuda dig skräddarsydda fotoresor till spännande fotodestinationer i Afrika utan att du ska bränna plånboken. Exempelvis kan du hänga med och fotografera bergsgorillor i Uganda eller åka på safari i klassiska Masai Mara i Kenya.

Guide och fotoinspiratör.

Alla fotoresor leds av mig, Niklas Virsen som arbetar som professionell naturfotograf och är svensk Olympusambassadör. Läs vidare för här nere listar jag flera anledningar till varför du ska åka på en skräddarsydd fotosafari och inte en “vanlig” safari.

Gepard på safari i Masai Mara, Kenya.

Kväll och morgonsafari

Till skillnad från många vanliga safaris koncentrerar sig mina fotosafaris på morgnar och kvällar då ljuset är som bäst. När de andra safaribilarna rullar ut för ”mitt på dagen”-turer, äter vi lunch och börjar planera inför kvällsturen. Räkna med fantastiska morgon- och kvällshimlar.

Fler möjligheter

Vi har många fler möjligheter än de flesta vanliga safaris att ta oss till platser utanför huvudvägarna. Denna licens kostar extra men tillför så mycket mer chanser och närkontakt med många av savannens djur. Fördelen är givetvis också att vi slipper trängas med många bilar.

Närbild av schimpans, Uganda.

Närbild av schimpans, Uganda.

Skräddarsytt

Mina fotosafaris är skräddarsydda för att passa naturfotografer! Vi kommer alltid att leta efter de bästa situationerna, ljuset och fotomöjligheterna på platsen. Till skillnad från en vanlig safari där det finns andra intressenter i bilen än just naturfotografer. Vi stannar helt enkelt längre på varje plats för att få riktigt bra bilder på det specifika djuret.

Även förmåner som att komma i riktigt låga vinklar med silhuetter av djur på savannen mot en glödande kvällssol får du bara genom att åka på en fotosafari.

Workshop

Mina fotosafaris kommer också ge dig nya tips och infallsvinklar på naturfotografering. Mitt mål är alltid att du ska bli en bättre fotograf och komma hem med bra bilder när du åker med mig.

För din inspiration kan du se på fler bilder från Afrika här:

Masai Mara: frostadnaturfoto.se/bilder-fran-kenya/

Uganda: frostadnaturfoto.se/bilder-fran-uganda/

Och här kan du ladda ned packlistor för safari:

Uganda: frostadnaturfoto.se/pdf/Packlista_Uganda.pdf

Masai Mara: frostadnaturfoto.se/pdf/Packlista_kenya_2020.pdf

Vill du läsa och få ännu mer fotoinspiration, tips & guider? Prenumerera på mitt nyhetsbrev.

Anmäl dig till nyhetsbrevet.

Ny fotoinspiration i din brevlåda varje tisdag!

Bevaka även alla nya workshops & fotoresor från Fröstad Naturfoto.

* obligatoriskt fält.

Fröstad naturfoto använder Mailchimp som hanterar nyhetsbrev och prenumerationer. Genom att skicka in din e-post till nyhetsbrevet godkänner du samtidigt att din e-post skickas till Mailchimp för behandling.

Just nu när du prenumererar på nyhetsbrevet får du e-boken, Bli en bättre naturfotograf, helt gratis! I denna e-bok ger jag dig 35 tips & råd som du kan ta med dig i din utveckling mot att bli en bättre naturfotograf. Du får e-boken direkt i din mail efter registrering.

Bli en bättre naturfotograf. E-bok.